تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۵۴
کد مطلب : ۴۷۰۲۴۰
کبنا گزارش می‌دهد

چرا تنها مرکز نگهداری دختران بد سرپرست در کهگیلویه و بویراحمد تعطیل شد؟

۱
۰
چرا تنها مرکز نگهداری دختران بد سرپرست در کهگیلویه و بویراحمد تعطیل شد؟
کبنا ؛تنها مرکز نگهداری دختران بدسرپرست و بی‌سرپرست ۱۸-۶ ساله کهگیلویه و بویراحمد به دلیل برخی دلایل و اختلافات بین بخشی تعطیل شده است.
مؤسسه خیریه خانه فرشتگان شهید حسین درخشان‌پور در تیر مال سال ۹۶ در گچساران افتتاح شد و اولین مرکز نگهداری از دختران بی‌سرپرست ۶ تا ۱۸ سال در استان کهگیلویه و بویراحمد بود به دلیل مشکلات مالی و عدم تفاهم میان ادارات بهزیستی و اوقاف در خصوص وظایف هر اداره تعطیل شده است.
با توجه به اینکه وقف امر پسندیده است در همین راستا یک ساختمان وقفی با نیت واقف حدود هفت سال است که به مرکز نگهداری کودکان و دختران بی‌سرپرست و بدسرپرست استان کهگیلویه و بویراحمد با مدیریت بخش خصوصی در شهرستان گچساران اختصاص داده شده و این مرکز در چند سال گذشته با مشکلات متعددی از جمله مالی مواجه شده است.
همچنین برخی از ابهامات در مدیریت این مرکز موجب شده که اداره اوقاف و امور خیریه خواستار تکلیف این وضعیت شود، هر چند اداره کل بهزستی گفته اداره اوقاف گچساران با اجرا نیت واقف تخطی کرده و موجب شده کودکان بدسرپرست دچار مشکل شوند.
جریان ساختمان موقوفه مؤسسه خیریه خانه فرشتگان گچساران با اوقاف چه بود؟
اوقاف و امور خیریه شهرستان گچساران گفت: رئیس اداره اوقاف شهرستان گچساران هیچ نقشی در تعطیلی مرکز نگهداری کودکان بدسرپرست در شهرستان گچساران ندارد.
اله کس نجیبی‌فرد ابرار کرد: ساختمان این مرکز موقوفه است و اداره اوقاف نیز این ساختمان را برای مدیریت در اختیار یک خیر که زیر نظر بهزیستی استان بوده گذاشته است.
وی با بیان اینکه اجاره بهای این ساختمان تا پایان سال ۱۴۰۱ ماهانه هشت میلیون ریال بود، گفت: این ساختمان موقوفه دارای سه واحد است و بر اساس نظر کارشناسان اجاره بهای این ساختمان ۱۵۰ میلیون ریال است و این اداره برای نگهداری این ساختمان اجاره بهای ۴۵ میلیون ریال را به این مرکز پیشنهاد داد که با راهزنی‌های انجام شده قرار بود ۲۰ میلیلون ریال آن را یک نیکوکار تأمین کند.
نجیبی فرد ادامه داد: در جلسه‌ای که با مدیر این مرکز برگزار شد، پیشنهاد دادیم با همکاری کمیته امداد امام (ره) خانم‌های نیازمند را در ۲ واحد خالی این مرکز اسکان دهند و اجاره بهای کمی به صورت ماهیانه برای تعمیر و نگهداری این ساختمان به اداره اوقاف پرداخت کنند.
وی افزود: مدیر این مرکز(خانم رخشان) در این جلسه عنوان کردند در این مرکز ۲ دانش‌آموز اسکان دارد و طبق هماهنگی انجام شده یکی از آن‌ها در کنار اقوام درجه ۲ خود زندگی می‌کنند و یکی دیگر را به خانواده‌ای برای نگهداری تحویل خواهیم داد.
اداره اوقاف گچساران برای تحویل ساختمان موقوفه به مؤسسه‌های مجوز دار امادگی دارد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران اظهار کرد: مسئول مرکز نگهداری زنان بد سرپرست گچساران و اداره کل بهزیستی فرصت دادیم که طی این مدت تصمیم نهایی خود را بگیریم.
وی ادامه داد: شهرستان هم اکنون آمادگی کامل دارد این موقوفه را به مؤسسه‌های دارای مجوز برای انجام کار‌های اجتماعی و فرهنگی تحویل دهد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: اوقاف نمی‌تواند نیت واقف را تغییر دهد، آنچه برای اداره اوقاف مهم است اجرای نیت واقف است و از نظر شرعی و حقوقی باید نیت واقف اجرا شود.
«حجت‌الاسلام عباس نصیرالاسلامی» اظهار کرد: مراکز وقفی خودگردان هستند و دارای اعتبار دولتی نیستند، هزینه‌هایی مانند آب و برق و گاز و ایزوگام دارند، بنابراین از اداره‌کننده مؤسسه اجاره بها گرفته می‌شود و این اجاره را برای نگهداری از مؤسسه هزینه خواهد شد.
مؤسس مرکز خانه فرشتگان شهید حسین درخشان پور گچساران افزود: مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست و سرپرست این شهرستان تنها مرکز نگهداری از دختران در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
فریده درخشان‌پور کرد: در این مرکز از کودکان ۶ تا ۱۸ سال نگهدار می‌شود که تماسفانه به دلیل برخی مشکلات مالی هم اکنون تعطیل شده است.
وی ادامه داد: در این مدت تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات پیش و روی این مرکز انجام دادیم ولی متأسفانه به دلیل مسائل حاد مالی از پرداخت حقوق و بیمه و اجاره بهای خانه این مرکز با مشکلات متعددی روبرو شد.
درخشان پور بیان کرد: در زمان تعطیلی این مرکز بیش از چهار دختر بی‌سرپرست و بد سرپرست در این مرکز سکونت داشته‌اند و بعد از تعطیلی بیش از ۳۰ نفر برای مراجعه به این مرکز تماس داشته‌اند.
وی بیان کرد: هم اکنون مرکز خانه فرشتگان شهید حسین درخشان پور ساختمان موقوفه را تخلیه کرده و کلید را به اداره اوقاف گچساران تحویل داده است.
دلیل اختلافات اوقاف و سازمان بهزستی کهگیلویه و بویراحمد چیست؟
معاون اجتماعی اداره بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: کودکان دختر بی‌سرپرست و بد سرپرست استان که نیازمند مراقبت شبانه روزی بوده، در طی سالیان گذشته در یک ساختمان وقفی و تحت نظارت و مجوز بهزیستی و با تصدیگری یک مؤسسه خیریه با کادر تخصصی تحت مراقبت، پرورش و نگهداری بوده‌اند.
«هدایت عظیمی‌فر» ابراز کرد: نیت واقف این ساختمان نیز بر اساس وقفنامه در راستای استفاده و محل ارائه خدمات به کودکان و زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست بوده است.
وی بیان کرد: اطی چند ماه گذشته مسئولین اوقاف شهرستان گچساران این مؤسسه خیریه را ملزم نمودند که ساختمان مذکور را تخلیه کند که این امر منجر به خلل در امر خدمت‌رسانی و فرایند توانمندسازی این کودکان گردیده است.
عظیمی فر ابراز کرد: اداره اوقاف گچساران نظر به استفاده دیگری از این ساختمان موقوفه دارد و هزینه بالایی را برای اجاره بهاء پیشنهاد داده که از توان مؤسسه نگهداری کودکان بد سرپرست و بی‌سرپرست گچساران خارج است.
وی ادامه داد: همچنین اداره‌کل اوقاف سال‌هاست با سازمان بهزیستی در زمینه ساختمان اورژانس اجتماعی یاسوج نیز دچار اختلاف است که با پیگیری‌ها و حمایت‌های مراجع قضایی فعلا این مشکل تا حدودی برطرف شده است.
عظیمی فر با خطاب به مسولان اوقاف گچساران گفت: که کدام کار خیری به لحاظ معنوی و ارزش اجتماعی فراتر از خدمت به کودکان و زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست و آسیب دیدگان اجتماعی سراغ دارند که مرتباً با مداخلات گاه بی‌گاه، در خصوص کاربری این ساختمان‌ها، منجر به خلل در ارائه خدمات به این قشر نیازمند می‌شوند، چه کار ارزشمندترین سراغ دارند؟ لطفاً بفرمایند ما خودمان پیشگام می‌شویم و این ساختمان‌ها را به اوقاف برمی گردانیم.
وی ابراز کرد: با توجه به روند و شرایط متلاطم برخی خانواده‌ها و بنا به دلایل متعدد آمار اینگونه کودکان رو به تزاید می‌باشد و سازمان بهزیستی می‌بایست آمادگی لازم را جهت سکونت و مراقبت از آن‌ها را داشته باش لذا انتظار می‌رود اداره کل اوقاف در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند.
نام شما

آدرس ايميل شما

اندیشه
Iran, Islamic Republic of
جالب است...
این خبر برای هیچ کس مهم نبود!!!!!!!!!!!!
ادغام رشته‌های «تجربی»، «ریاضی» و «انسانی»؟

ادغام رشته‌های «تجربی»، «ریاضی» و «انسانی»؟

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، گفت: ادغام رشته‌های شاخه نظری در حال بررسی کارشناسی ...
زخم کهنه تورم

زخم کهنه تورم

تورم دو‌رقمی سال‌های زیادی از نیم‌قرن گذشته گریبان اقتصاد کشور را گرفته و گاه ایران را ...
متهمان چای «دبش» کجایند؟

متهمان چای «دبش» کجایند؟

در جدول پیوست مشخص است که میزان ارز اختصاص یافته به گروه صنعتی دبش طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ...
1