تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۳
کد مطلب : ۴۹۰۱۱۹
در گفت‌وگو با کبنانیوز مطرح شد

بخش اول) حرف‌های تند عضو شورای شهر یاسوج احمدی‌کیش: مسئله دنای شمالی نه فقط با سخنرانی و میتینگ دادن، بلکه در عمل این کار باید مرتفع شود / شهری که ساعت 10شب‌ هنگام بازگشایی پاکت‌های مناقصات شهرداری عضو شورا مانع بازگشایی پاکت‌های مناقصه می‌شود امیدی به توسعه نیست

۰
بخش اول) حرف‌های تند عضو شورای شهر یاسوج احمدی‌کیش: مسئله دنای شمالی نه فقط با سخنرانی و میتینگ دادن، بلکه در عمل این کار باید مرتفع شود / شهری که ساعت 10شب‌ هنگام بازگشایی پاکت‌های مناقصات شهرداری عضو شورا مانع بازگشایی پاکت‌های مناقصه می‌شود امیدی به توسعه نیست
کبنا ؛شورای شهر و شهرداری یاسوج همیشه محل مناقشه و ابهامات زیادی بوده، مردم همیشه از خواب عجیبی که در این شهر افتاده و موجب رکود پروژه‌های عمرانی شده گلایه‌مند بوده‌اند، همیشه سؤال وجود داشته که چرا طی 20 سال اخیر هیچ اتفاق جدیدی در این شهر نیفتاده و هیچ زیرساختی تغییر نمی‌کند، هیچ تغییر و تحولی دیده نمی‌شود، شهری که پتانسیل خیلی بالایی در گردشگری دارد، بهترین منطقه گردشگری‌اش، یعنی آبشار یاسوج به بدترین شکل ممکن درآورده شد که همه مردم اعتقاد دارند حالت طبیعی این آبشار بهتر از وضعیت کنونی‌اش بود، یکی از اتفاقات خوب سال‌های گذشته «کارخانه بازیافت دشتروم» بوده که مردم و رسانه‌ها با اشتیاق زیادی احداث و راه‌اندازی آن را پیگیری می‌کردند، اما روی این کارخانه هم گرد فنا و مرگ پاشیده شد و پس از سال‌ها هنوز تکلیف این کارخانه مشخص نیست. یکی از اعضای شورای شهر یاسوج در خصوص مسائلی که در پشت پرده شورای شهر اتفاق می‌افتد بحث‌هایی را پیش کشیده که در ماه‌های پیش از انتخابات شوراهای شهر جالب‌توجه است. فرشید احمدی‌کیش یک‌سال ریاست شورای شهر یاسوج را برعهده داشته است در بخش‌های بعدی احمدی‌کیش از مسائل مهمی پرده برداشته که به‌زودی منتشر می‌شود.
بخش اول گفت‌وگوی داغ کبنا نیوز با فرشید احمدی کیش عضو شورای شهر یاسوج را در ادامه می‌خوانید.
به نظر می‌رسد که شهر یاسوج رها شده، از خدمات جمع‌آوری زباله گرفته تا پروژه‌های عمرانی. کارخانه بازیافت هم به فراموشی سپرده شده، دلیل ناکارآمدی شورای شهر یاسوج و رهاشدن شهر چیست؟
امروز دغدغه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد علی‌الخصوص مردم حوزه دنا، سی سخت و یاسوج الحاق دنای شمالی به استان اصفهان است، به‌عنوان نماینده مردم از مسئولان استانی، نماینده ولی‌فقیه استان، استاندار محترم، نماینده مردم در مجلس خبرگان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، انتظار داریم که اجازه ندهند وجبی از خاک این استان به استان‌های دیگر الحاق شود، چرا که دنا با تاریخ و هویت مردم استان گره‌خورده است، همه مردم انتظار دارند این مسئله هر چه سریع‌تر حل شود، نه فقط با سخنرانی و میتینگ دادن، بلکه در عمل این کار انجام بگیرد. دنا و گردنه بیژن متعلق به مردم این استان است و از نظر فرهنگی و آب‌وهوایی بافرهنگ این استان آمیخته شده، از مسئولان انتظار داریم که این موضوع را جدی بگیرند و در پایتخت با ارکان تصمیم‌گیری کشور، موضوع را در میان بگذارند، این موضوع نباید مثل جریان سد خرسان ۳ شود. کسانی که به مسئولان کشوری دسترسی دارند باید به‌صورت میدانی ورود و پیگیری کنند. اما در خصوص شورای شهر یاسوج، شاید اصطلاح ناکارآمدی برای همه اعضای شورای شهر درست نباشد، چون به‌صورت فردی افراد کارآمد هستند، اما در این ۷ ساله‌ای که در شورای شهر تجربه حضور دارم، ناکارآمدی شورای شهر بخاطر خوب عمل نکردنِ فیلترهای ورودی به شورای شهر است.
نظر شما درباره عملکرد شورای ششم چیست؟
عملکرد شورای ششم را مثبت ارزیابی نمی‌کنم، اما مردم باید قضاوت کنند، شورای شهری که دنبال مناقصه و فلان پیمانکار و فلان شخص است، نمی‌تواند برای عامه مردم عملکرد مثبتی داشته باشد.
درخصوص نحوه انتخاب شهردارها، از زمان آقای مقدم تا آقای آشنا، حرف و حدیث‌هایی وجود دارد!؟
در مورد شخص فعلاً صحبت نکنیم، ولی آن چیزی که مشخص است، شهردارها اول در محافل انتخاب می‌شدند و بعد وارد متن شورا می‌شدند. در مورد پروژه‌هایی که عقب ماندگی دارند، پروژه تعریض خیابان‌های اصلی مرکز شهر، پروژه ۴۵ متری، ترافیکی که مرکز شهر را گرفته، توضیحی بفرمایید، و بعد هم درباره ابهامات قرارداد بیلبوردهای تبلیغاتی صحبتی بفرمایید؟ بنده شخصاً در تمام موارد نواقص و معضلات را با شهرداران در میان گذاشتم
پروژه ۴۵ متری فقط دو معارض دارد، ۹۵ درصد کار انجام‌گرفته است، چطور اعضای شورای شهر به‌عنوان نمایندگان پارلمانی مردم نتوانسته‌اند این دو معارض را حل کند؟
معارضات وارد کمیسیون توافقات می‌شود، بستگی به این دارد که در این کمیسیون چه تصمیمی گرفته می‌شود، اعضای شورای شهر دسترسی به کمیسیون توافقات ندارند.
در بحث بیلبوردها، ابهامات زیادی وجود دارد و گفته می‌شود بیلبوردها بدون مناقصه به افراد داده می‌شود، آیا درست است؟
بخش اول) حرف‌های تند عضو شورای شهر یاسوج احمدی‌کیش: مسئله دنای شمالی نه فقط با سخنرانی و میتینگ دادن، بلکه در عمل این کار باید مرتفع شود / شهری که ساعت 10شب‌ هنگام بازگشایی پاکت‌های مناقصات شهرداری عضو شورا مانع بازگشایی پاکت‌های مناقصه می‌شود امیدی به توسعه نیست
۴ مناقصه ۴ ماه قبل، از طریق آگهی عمومی برگزار شد و عددی با مقیاس ۸ میلیارد تومان در جلسه کمیسیون معاملات اعلام شد، ولی به دلایل مختلفی که من هم نمی‌دانم، قرارداد بسته نشد، طبق قانون بعد از بازگشایی پاکت‌های مزایده و مناقصه باید از برنده آگهی دعوت شود و با او قرارداد بسته شود، ضمانت‌نامه بانکی آورده شود، قرارداد بسته شود و شروع به کار انجام شود. این نه اولین قراردادی است که مشکل دارد و نه آخرین قرارداد. در همین خصوص صحبت کردیم و به سازمان بازرسی نامه نوشتیم، تاکنون پاسخ شفافی به مردم و شورای شهر داده نشده است. برخی از همکاران نیز پیگیر این موضوع بودند. در خصوص کلیه مسائلی که احتمال انحراف داشت، مثل قرارداد جمعه‌بازار، قراردادهای پسماند، قرارداد بیلبوردها، و سایر مواردی که تصور می‌شد انحراف وجود دارد، با شهردار، کلیه دستگاه‌های امنیتی، سازمان اطلاعات سپاه، مدیرکل محترم اطلاعات، مدیرکل بازرسی مکاتبه کردم برای اینکه بین مردم و کارکنان شهرداری شرمنده نباشم. جمعه‌بازار واقعاً منافع مردم را دنبال می‌کند یا به دنبال منافع شهرداری است؟ جمعه‌بازار بیشتر شبیه حلبی‌آباد شده است، چرا ساماندهی نمی‌شود؟ در زمان هر سه شهردار مکاتباتی شد و به شورا نامه زدند که جمعه‌بازار به سرمایه‌گذار واگذار شود، در صحن شورای شهر موضوع را مطرح کردیم، موافقان و مخالفانی داشتیم و در صحن شورا هم مطرح شد، اما با لحاظ نمودن اینکه هزار خانواده با بیش از ۱۰ هزار نفر جمعیت از این طریق امرارمعاش کرده‌اند، و مایحتاج زندگی‌شان از این طریق به دست می‌آید، در جمع‌بندی به این نتیجه رسیدیم که جمعه‌بازار واگذار شود. راهی نیست نان این افراد آجر شود. ولی با عرض تأسف فقط یک نفر سرمایه‌گذار در مناقصه شرکت کرد، اسنادی که این فرد ارائه کرده بود مغایر با مصوبه شورای شهر بود، مصوبه این بود که رسوب و موجودی حساب شخص ۷۰ میلیارد تومان باشد، ولی این سرمایه‌گذار حتی ۵۰۰ میلیون تومان مانده‌حساب نداشت، در سامانه مغایرت‌هایی با اسناد این شرکت‌کننده در سامانه مشاهده کردم و نظرم را نوشتم که «اسناد بارگذاری شده با مصوبه شورای شهر مغایرت دارد»، ولی اخیراً متوجه شدم که تغییراتی در اساسنامه شرکت به وجود آوردند؛ چندنفری از قبل و در زمان سرپرستی شهردار سابق به دنبال این بودند که این جمعه‌بازار را به چنگ بیاورند، انحرافاتی ایجاد شد، به نظر بنده این تغییرات متناسب با مصوبه و اساسنامه نبود. قانون این هست: اسنادی که در سامانه بارگذاری می‌شود لحاظ شود، ولاغیر. من نمی‌دانم چه دست‌هایی پشت پرده هستند، ولی این وظیفه دستگاه‌های مسئول و نظارتی است که ورود کنند که خیلی امیدی به آن‌ها ندارم، از دستگاه‌های نظارتی انتظار بیشتری داشتیم که پیگیر این مسائل و قراردادها باشند، ظاهراً دارند قراردادی می‌بندند که مغایر با اسناد بارگذاری شده در سامانه دولت و سامانه آیین‌نامه مالی و معاملاتی است. دررابطه‌با شهردار سؤال زیاد است، ولی شما فعلاً نمی‌خواهید صحبت کنید، درباره جلسه قبلی هیئت‌رئیسه شورا، و تغییر هیئت‌رئیسه هم توضیح بفرمایید. هیئت‌رئیسه جدید صحبت‌هایی کرده‌اند و گفته‌اند که می‌خواهیم رویه را تغییر دهیم. همه دوستان بعضاً بالای چهار سال در شورای شهر حضور داشته‌اند، آیا دم انتخابات می‌خواهند رویه را تغییر دهند؟ چگونه؟ من به خبرنگاران و دستگاه‌های مرتبط و نظارتی توصیه می‌کنم نماینده معرفی کنند تا آرای شورای شهر در خصوص مصوبات در ۶ سال گذشته را بررسی کنند و ببینند چه کسی به نفع کارکنان شهرداری و مردم رأی می‌دهند و چه کسی به نفع اشخاص؟
از دستگاه‌های مسئول و نظارتی و خبرنگاران انتظار داریم نماینده معرفی کنند، بنده حاضرم هرگونه اطلاعاتی در اختیار بگذارم تا شاید جلوی بخش کوچکی از انحرافات مالی و رانتی گرفته شود.
شبهه‌ای پیش می‌آید که چرا آقای احمدی کیش تاکنون در خصوص این مسائل صحبتی نکرده است؟
بنده بنا نداشتم صحبت کنم، خواستم مردم را دل‌آزرده و خسته نکنم، مردم از دعواهای سال‌های گذشته شوراهای شهر خسته شده‌اند، من مکاتبات را انجام داده‌ام و این مکاتبات موجود است، دوستان سکوت شورا را منفعل بودن شورا می‌دانستند. ولی نیت بنده فقط آزرده نکردن خاطر مردم بوده است. اگر دستگاه‌های نظارتی و امنیتی اقدام نکردند، این اطلاعات را به رسانه‌ها تحویل می‌دهم. در خصوص جمعه‌بازار، بیلبوردها، قراردادهای پسماند، صحبت کردم و نامه نوشتم. در این بلبشوی اقتصادی نمی‌شد جنجال به پا کنم، دوستان اعتماد مردم را از بین برده‌اند.
لطفاً جمع‌بندی کنید.
در چند جمله خلاصه می‌کنم؛ اول؛ شهری که در ساعت 10شب‌هنگام بازگشایی پاکت‌های مناقصات شهرداری عضو شورا با یکی از شرکت‌کنندگان در شهرداری حضور پیدا می‌کند و مانع بازگشایی پاکت‌ها مناقصه با وجود سه شرکت‌کننده می‌گردد و حقوق دو شرکت‌کننده دیگر نادیده گرفته می‌شود امیدی به توسعه نیست.
دوم؛ شهری که شرکت‌ها به‌جای مدیران تصمیم می‌گیرند توسعه اولویت محسوب نمی‌شود.
سوم؛ شهری که تعدادی از نمایندگان آن بدون عبور از فیلترهای قانونی با رایزنی مجوز حضور در انتخابات شورای شهر را می‌گیرند و بعضاً تا دو سال بعد از حضور تأیید می‌شوند امید مردم را ناامید می‌کند. در شهری که پیمانکار آن یک ماه قبل از اتمام قرارداد زباله شهر را رها می‌کند و ضمانت‌نامه‌اش ضبط نمی‌گردد چه باید گفت. کدام یک از ما پشتیبان این‌همه نابهنجاری و انحراف هستیم؟در صورت لزوم مستندات و شفاف‌سازی بیشتر خواهم کرد.
چهارم؛ در شهری که منتخبش در شورای شهر بیشترین حاشیه را برای این پارلمان ایجاد کرده است و حاکمیت قانون بر شورا را ساکن بودن شورا جلوه می‌دهد حرفی برای گفتن نداریم.
نام شما

آدرس ايميل شما

ماجرای مرگ جوان لاهیجانی در بازداشتگاه نیروی انتظامی

ماجرای مرگ جوان لاهیجانی در بازداشتگاه نیروی انتظامی

مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه شماره ۲ خود مربوط به ...
‌سخنگوی دولت: امیدوارم نماینده شایسته‌ای برای زنان سرزمینم باشم + فیلم

‌سخنگوی دولت: امیدوارم نماینده شایسته‌ای برای زنان سرزمینم باشم + فیلم

 سخنگوی دولت ابراز امیدواری کرد که در سمت جدید، بتواند نماینده شایسته‌ای برای زنان ایرانی ...
زیر و روی نامه عبدی به خاتمی

زیر و روی نامه عبدی به خاتمی

یکی از مسائلی که اهمیت نامه عبدی به خاتمی را بیشتر می‌کند، حضور نویسنده در ترکیب شورای ...
1