تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۵۲
کد مطلب : ۴۹۳۰۸۰
آغاز سفرهای استانی رئیس جمهور دولت چهاردهم؛
جزئیات سفر پزشکیان به سیستان و بلوچستان
۰
کبنا ؛مسعود پزشکیان با استقبال آیتالله محامی نماینده ولی فقیه، در نخستین سفر استانی دولت چهاردهم وارد استان سیستان و بلوچستان شد.
به گزارش کبنا، مسعود پزشکیان با استقبال آیتالله محامی نماینده ولی فقیه، در نخستین سفر استانی دولت چهاردهم وارد استان سیستان و بلوچستان شد.
رئیس جمهوری در سخنرانی کوتاه خود در بدو ورود به زاهدان گفت: هدف ما این بود که به محضر مردم این استان برسیم و مشکلات و مطالبات آنها را پیگیری کنیم.
پزشکیان در این سفر علاوه بر بازدید از پارک علم و فناوری دانشگاه زاهدان، با فعالان اقتصادی ، متنفذین، فرهیختگان و نخبگان سیستان و بلوچستان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان به صورت جداگانه دیدارهای خواهد داشت.
رئیس جهور در ادامه در جلسه برنامهریزی و توسعه استان شرکت خواهد کرد و گزارش تلویزیونی این سفر به مردم پایان بخش نخستین سفر استانی رئیس دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان خواهد بود.
بازدید دکتر پزشکیان از پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان
به گزارش کبنا، رئیس جمهور با حضور در پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان از فعالیت شرکتهای دانشبنیان استان بازدید کرد.
مسعود پزشکیان در بدو ورود به این استان در پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان حضور یافت و ضمن بازدید از شرکتهای دانشبنیان، در جریان تازهترین دستاوردها و فعالیتهای این شرکتها قرار گرفت.
پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان در زمره پارکهای علم و فناوری سطح ۱ کشور میزبان ۳۰۵ شرکت دانشبنیان، فناور و خلاق و ۱۵۰ هسته فناور و نوآور است که در بخشهای مختلف نرمافزار، سختافزار، هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، الکترونیک، صنایع خلاق، کشاورزی و معدن فعالیت میکنند.
رئیس جمهور در جریان بازدید از غرفههای پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان ضمن تقدیر از تلاشهای جوانان نخبه استان، بر آمادگی دولت برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان به ویژه در زمینه تجاریسازی و بازاریابی محصولات این شرکتها تأکید کرد.
روال کار دولت چهاردهم اینگونه نیست که فقط در تهران بنشیند و دستور دهد
رئیس جمهور با بیان اینکه به سیستان و بلوچستان آمدهایم تا مسایل را از زبان مردم و فعالان خود استان بشنویم و با همراهی و همفکری آنها راهحلها را طراحی و اجرایی کنیم، گفت: روال کار دولت چهاردهم اینگونه نیست که فقط در تهران بنشیند و دستور دهد.
مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز پنجشنبه در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، در دیدار فعالان اقتصادی این استان، پس از شنیدن نظرات تعدادی از حاضران اظهار داشت: ما به اینجا آمدهایم تا در خدمت شما مشکلات را از زبان خودتان بشنویم و با همفکری خودتان برای آنها راهحل پیدا کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به جملهای از حضرت امیرالمومنین علی (ع) که میفرمایند خداوند انسانی را بیامرزد که خودش، نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتهایش را میشناسد و ارزیابی میکند که در کجا ایستاده و باید به کجا برسد، افزود: همه کتابها و نظریات مدیریت تفسیر این جمله است و ما هم باید بر همین مبنا مشکلات را شناسایی و برای رفع آنها راهحلها را طراحی و اجرا کنیم.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اینکه بر اساس هدف سند چشمانداز ایران باید به کشوری پیشرفته و در جایگاه اول منطقه تبدیل شود که در عرصههای صنعتی، اقتصادی، علمی و فناوری الهامبخش و الگو باشد، تصریح کرد: اگر قرار است به چنین جایگاهی برسیم باید خیلی چیزها را عوض کنیم، باید جور دیگر در ساختار، نگاه، رویکرد، تولید، صنعت و دیگر عرصهها نگاه و عمل کنیم، چرا که امروز خیلی از کارهایی که انجام میشود، برازنده ایران و ایرانی نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران توصیف شده در سند چشمانداز و مورد انتظار رهبر معظم انقلاب اسلامی نباید از دیگر کشورها عقبتر باشد، گفت: تلاش ما این است که با کمک و همراهی و همفکری شما عزیزان به نگاه، زبان، رویکرد و باور مشترک در مسیر اجرای اهداف سند چشمانداز برسیم. دغدغهها و نکات مطرح شده از سوی شما را نیز در همین راستا جمعبندی و برای حل و تأمین آنها برنامهریزی خواهیم کرد.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه هفتهای نیست که بنده برای طرحهای مرتبط با توسعه مکران، سواحل خلیجفارس و سواحل شمالی و نیز تکمیل کریدورها در کشور وقت و جلسه نگذارم، خاطرنشان کرد: هماهنگیهای لازم با مقام معظم رهبری نیز شده و ایشان نیز رهنمودهای لازم را ارائه دادهاند تا در این راستا از بهترین کارشناسان بینالمللی با بالاترین رتبههای علمی برای مشورت دعوت به همکاری کنیم. باید آنچه آنجا میدهید در بهترین و بالاترین سطح و برازنده جامعه شریف ایران اسلامی باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه حتما با اصلاح نگاه و رسیدن به زبان مشترک کارها را به پیش خواهیم برد، اظهار داشت: در جلسات دیگری که امروز داریم این مباحث را جمعبندی خواهیم کرد و در جلسات کارشناسی راهحلهای کاربردی طراحی خواهند شد. وزیر امور اقتصادی یکسری از دغدغههای بانکی شما را حل و فصل کرده ولی اینها مقدمه کار است و باید به جایی برسیم که بهترین نقطه است. برای این منظور به همکاری شما احتیاج داریم و اختیارات لازم نیز به بخشهای مربوطه داده خواهد شد؛ اینگونه نخواهد بود که فقط در تهران بنشینیم و دستور دهیم.
در این جلسه محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز پیش از سخنان رئیس جمهور گفت: استان سیستان مزیتهای بسیار خوبی دارد که میتوانیم آنها را برای ارتقای شرایط اقتصادی استان فعال کنیم. در این استان علیرغم اینکه ذخایر خوبی داریم، اما تاکنون نسبت به راهاندازی کارخانههای فراوری که ارزش افزوده را بالا ببرد، اقدام نشده و عقبافتادگی این استان بیش از 10 درصد است. سیستان و بلوچستان معادنی دارد که جزو مزیتهای این استان است و باید بیشتر تلاش کنیم که این معادن فعال شوند، البته معدن مس اینجا فعال شده است.
وزیر صمت با بیان اینکه رئیس جمهور در جلسات دولت همواره پیگیر حل مشکلات استان است، افزود: معتقدم در مسیر پیشرفت استان باید مشوقهایی برای سرمایهگذاران داشته باشیم، ما حاضریم مجوز بهرهبرداری از معادن را به استان تفویض کنیم. همچنین باید شرایط سختگیرانه برای مجوز به معادن کوچک و متوسط کنار گذاشته شود. از جمله دیگر مشوقها میتواند دریافت سود کمتر توسط بانکها باشد.
اتابک به مشکلات تجارت خرد استان اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر به این استان مجوز برای تهلنجیها و کولبران اعطا شد و رئیس جمهور هم این مسئله را تایید کردهاند. این کار میتواند در مبادلات خرد ما با کشورهای همسایه تاثیرگذار باشد. در سفری هم که به پاکستان داشتم روی تجارت و داد و ستدهای مرزی دو کشور بحثهای مفصلی شد، البته باید ملاحظات هر دو کشور را لحاظ کنیم.
همچنین پیش از سخنان رئیس جمهور حمید بیجار استاندار سیستان و بلوچستان نیز در سخنان کوتاهی خواستار تفویض اختیار در اعطای مجوزهای اقتصادی به استان شد.
وی همچنین تاکید کرد که استان ظرفیتهای فراوانی برای حل برخی مسائل و تامین برخی نیازها مثل تامین میوههای گرمسیری کشور و نیز تامین و واردات گوشت قرمز دارد.
حمید بیجار درصد بیکاری در استان را 14 درصد و بالا توصیف کرد و خواستار کمک دولت برای مشارکت بخش خصوصی در توسعه اقتصادی استان شد.
در این جلسه همچنین تعدادی از فعالان اقتصادی مشکلات خود را بیان کردند که از جمله این مشکلات تسهیل در تامین وثایق بانکی در استان، کمک دولت به راهسازی و تسهیل دسترسی به معادن استان، حل مشکلات مربوط به کمبود برق و آب و گاز در استان و امضای موافقتنامه تجارت آزاد با پاکستان بود.
در این جلسه همچنین فدا حسین مالکی نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به موضوع قاچاق سوخت به عنوان یک معضل و نیز مشکل تعداد بالای تصادفات جادهای در استان پرداخت و خواستار حل این مشکل شد.
همچنین در این جلسه اعلام شد که در طی سفر رئیس جمهور 39 طرح اقتصادی در قالب 17 تفاهمنامه با سرمایهگذاری 70 همت امضا خواهد شد که دو تفاهمنامه آن در همین جلسه و در حضور رئیس جمهور امضا شد. این دو تفاهمنامه در زمینه ساخت کارخانه کنسانتره مس و ساخت نیروگاه خورشیدی سی مگاواتی بود.
تصاویر ورود پزشکیان به سیستان و بلوچستان
مردم به صلاح نمیرسند مگر با حاکم صالح و حاکم نیز صالح نمیماند مگر با جامعه مطالبهگر
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه جامعه قطعا به حاکم و حکومت نیاز دارد، چه حاکم عادل باشد و چه ظالم، گفت: جامعه و مردم به صلاح و آرامش نمیرسند مگر با برخورداری از یک حاکم صالح و حاکم و حکومت نیز صالح نمیشوند و صالح نمیمانند مگر با یک جامعه مطالبهگر.
دکتر مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای نخستین سفر دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، عصر امروز پنجشنبه در دیدار فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان با قدردانی از تلاشها و کمکهای آنان در دوران رقابتهای انتخاباتی در حمایت از وی اظهار داشت: قطعا اگر انجمنها، احزاب و تشکلهای فرهنگی و سیاسی تقویت شوند و هدفمند بر اساس هدف و ساختار سازمانی خود عمل و حرکت کنند، میتوانند جامعه را بسازند.
رئیس جمهور با اشاره به خطبه 216 نهجالبلاغه که به تشریح رابطه حاکمیت و ملت میپردازد و نیز نگاه اندیشمندان معاصر به این موضوع افزود: چه در نگاه حضرت علی (ع) و چه در نگاه اندیشمندان معاصری چون نویسنده کتاب راه باریک آزادی بر این نکته تأکید شده که برای اینکه جامعه روی آرامش ببیند و بتواند انصاف و عدالت را محقق کند، نیاز به یک حکومت قدرتمند دارد تا بتواند دعواها و اختلافات را مدیریت کند. اگر چه مواردی هم داشتهایم که یک حکومت قدرتمند خودش بیشتر مرتکب جنایت شده، اما شرط نظم و آرامش در جامعه برخورداری از حکومت مقتدر بوده و هست.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اینکه جامعه قطعا به حاکم و حکومت نیاز دارد، چه حاکم عادل باشد و چه ظالم، تصریح کرد: قدرت به طور طبیعی میل به دیکتاتوری دارد و اگر شما از من به عنوان حاکم زیاد تعریف و تمجید کنید، خیال میکنم کسی شدهام و بعد شروع میکنم به امر و نهی کردن و سراغ مسایلی میروم که نباید بروم و به تدریج چارچوب و قانون را رها کرده و خودم را فراتر از قانون میبینم. راه کنترل قدرت و تبدیل نشدن آن به دیکتاتوری برخورداری از یک جامعه قدرتمند است که در مقابل آن قدرت حاکم و حکومت مطالبهگر باشد؛ چنانکه حضرت علی نیز میگوید که مردم به آرامش نمیرسند مگر با یک حاکم صالح و حاکم و حکومت نیز صالح نمیشوند و صالح نخواهند ماند مگر با یک جامعه مطالبهگر.
رئیس جمهور در ادامه فعالان و گروههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به مطالبهگری برای اصلاح جامعه در چهارچوبهای قانونی نظام و کشور دعوت کرد و گفت: ما معتقدیم همانگونه که حاکمیت برای موفقیت باید از قدرت برخوردار باشد، جامعه نیز برای کنترل حاکمیت به منظور جلوگیری از دیکتاتوری به قدرت نیازمند است و این شما هستید که میتوانید این قدرت را در جامعه ایجاد کنید، اما در چارچوب قانون، چرا که اگر قانون و پیمانهای اجتماعی به هم بخورد، اختلاف در جامعه ایجاد خواهد شد و حق از بین خواهد رفت.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه آزادی، راهی باریک میان حاکمیت دارای قدرت و جامعه دارای قدرت است، تصریح کرد: تغییر بدون خواست جامعه و بدون حاکم صالح امکانپذیر نیست. ما پای حرفهایمان هستیم و شما هم ما را بیش از اندازه بزرگ نکنید تا بتوانیم در مسیر حل مشکلات گام برداریم.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه توفیقات دولت در اقدامات انجام شده از جمله در انتصاب استاندار اهل سنت بلوچ در سیستان و بلوچستان و استاندار عرب در خوزستان با حمایتها و رهنمودهای رهبری معظم انقلاب امکانپذیر شده است، افزود: اقدامات صورت گرفته نشان میدهد که در درون و ساختار حاکمیت وفاق شکل گرفته، گرچه ممکن است عدهای تمامیتخواه از این اتفاقات مثبت ناراضی باشند.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه دولت وفاق ملی در مسیر تغییر روندهای نادرست در کشور است که البته تحقق این هدف زمانبر است و به صورت دفعی اتفاق نخواهد افتاد، اظهار داشت: ما معتقدیم تغییر در روندهای نادرست لزوما به معنای تغییر در مدیران نیست و نباید به جای استفاده از مدیران با تجربه آنها را به بهانههای مختلف حذف کرد. وظیفه حاکمیت این است که اگر مدیری دچار اشتباه شد آن را هدایت و تقویت کند نه آنکه آن را کنار بگذارد.
رئیس جمهور اظهار داشت: مشکل کشور مدیران نبودهاند، 45 سال آدمها را عوض کردیم، اما حالا باید پاسخ دهیم چرا وضعیت درست نشده است؟ مذهبی و غیرمذهبی، کرد، ترک، عرب و عجم ندارد، هر کسی بهتر کار کند و متخصص باشد باید بماند و به کارش ادامه دهد.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر ضرورت ثبات در تصمیمات و پایبندی مدیران به سیاستهای کلان کشور گفت: خدای متعال انسانهای صالح را با سخن ثابت و محکمشان حمایت میکند، چرا ما امروز یک حرف و فردا حرف دیگری میزنیم؟ امروز یک قانون وضع میکنیم و فردا آن را تغییر میدهیم؟ باید حرف محکم، مستند و علمی بزنیم و به آن پایبند باشیم.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه شعار ما در ایام انتخابات اجرای سند چشمانداز بود، اما گفتتند تو برای ریاست جمهوری برنامه نداری، افزود: وقتی راه و مسیر مشخص باشد نباید با تغییر راننده راه و مسیر تغییر کند، مگر ما میتوانیم خلاف سیاستهای کلی و چشمانداز عمل کنیم و برای خود برنامه بسازیم؟
رئیس جمهور در پایان تصریح کرد: شما انجمنها، سمنها، گروههای فرهنگی و هنری میتوانید در این مسیر به ما کمک و چارچوب محکمی را بنا کنید، ما هم وظیفهمان این است که به شما کمک کنیم و بر اساس عدالت و حق با شما رفتار کنیم.
تأکید دکتر پزشکیان بر ضرورت مشارکت و مطالبهگری دانشجویان در کمک به دولت برای اجرای عدالت
جمعی از دانشجویان سیستان و بلوچستان عصر امروز پنجشنبه در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به این استان، با رئیس جمهور دیدار و گفتگو کردند.
دکتر مسعود پزشکیان در این دیدار پس از شنیدن نظرات و دیدگاههای تعدادی از دانشجویان درباره مسایل مهم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و همچنین مشکلات مبتلابه جامعه دانشجویی استان سیستان و بلوچستان، به سوالات آنان نیز پاسخ گفت.
دکتر پزشکیان تحقق اهداف و سیاستهای سند چشمانداز ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب را محور برنامهها و اقدامات دولت عنوان کرد و افزود: این سند حاصل همفکری نخبگان کشور و دارای چارچوبهایی محکم، علمی و قابل دفاع است که متاسفانه به دلیل شعارزدگی در دورههای گذشته در اجرای آن دچار عقبگرد شدهایم. با این حال ما در دولت برای تحقق و اجرای این سند در حال برنامهریزی و اقدام هستیم که البته رسیدن به این هدف نیاز به زمانبندی دارد.
رئیس جمهور با اشاره به بروز برخی مشکلات پدیده آمده ناشی از ناترازیهای گسترده در بخش انرژی گفت: دولت در حال تلاش برای رفع این ناترازیها است و در عین حال برای کاستن از اثرات و آسیبهای آن بر زندگی مردم راهکارها و تمهیداتی اندیشیدهایم.
دکتر پزشکیان در ادامه با تأکید بر ضرورت نقشآفرینی بیشتر، مشارکت و مطالبهگری قشر دانشجو در کمک به دولت برای اجرای عدالت و رفع تبعیضهای موجود در جامعه گفت: امروز یکی از مصادیق بیعدالتی در کشور توزیع نامناسب منابع است که موجب افزایش شکاف طبقاتی شده، ما برای اجرای عدالت ناگزیر به اصلاح این روندهای نادرست هستیم و دانشجویان کشور به عنوان قشر تأثیرگذار جامعه نیز در این راستا میتوانند با تبیین دقیق و درست شرایط دولت را در رسیدن به این هدف مهم کمک کنند.
برای خدمتگزاری به مردم آمدهایم و قرار نیست بر آنها تحکم کنیم
رئیس جمهور با بیان اینکه ما برای خدمتگزاری به مردم آمدهایم و قرار نیست بر آنها تحکم کنیم، گفت: مردم مهمترین و گرانبهاترین سرمایه نظام اسلامی هستند و آنچه موجب دلمردگی و ناامیدی مردم به ویژه جوانان میشود، تبعیض و بیعدالتی است و اگر ما با عمل و اقدام خود بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم، هیچ قدرتی توان رویایی با کشور ما را نخواهد داشت.
دکتر مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، ظهر امروز پنجشنبه با جمعی از علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در راستای حفظ وحدت و یکپارچگی استان، به تبیین و تشریح رویکرد دولت وفاق ملی در مدیریت اجرایی کشور پرداخت و با تأکید بر توسعه مناطق کم برخوردار کشور و همچنین گسترش مناسبات و تعاملات با کشورهای همسایه و اسلامی به عنوان اولویتهای اصلی دولت گفت: ما از ابتدای آغاز به کار دولت، بنای خود را بر تقویت وفاق و همدلی در داخل و توسعه تعاملات با همه کشورها، به ویژه کشورهای منطقه گذاشتیم، اما متاسفانه رژیم صهیونیستی در همان ابتدا با ترور اسماعیل هنیه قصد داشت تمرکز و برنامههای ما را به هم بریزد و در ادامه نیز با تشدید جنایات در غزه و گسترش دامنه تنش و بحران به لبنان ما را وادار به واکنش کرد.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه تأکید بر تقویت وحدت، وفاق و انسجام برگرفته از سیره نبوی است و ریشه در باور و اعتقاد ما دارد، افزود: اگر کشورهای اسلامی خود را مسلمان واقعی میدانند چرا باید بر سر مسایل کم اهمیت با یکدیگر اختلاف کنند؟
رئیس جمهور یکی از مهمترین دلایل تداوم جنایتگری رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان را تفرقه و چند دستگی در میان امت اسلامی دانست و گفت: ما معتقدیم بخش مهمی از اختلافات میان مسلمانان ریشه در توطئههای طراحی شده از سوی رژیم صهیونیستی با هدف جلوگیری از وحدت و یکپارچگی امت اسلامی دارد و اگر ما به راستی به دنبال احیای سنت رسول اکرم (ص) هستیم باید دست از اختلاف برداریم و بهانه سواستفاده را از دشمنان بگیریم.
دکتر پزشکیان همچنین در واکنش به رفتار سیاسی و خصمانه کشورهای اروپایی در مواجه با کشورمان گفت: ما بارها اعلام کردهایم که با هیچ کشوری خصومت نداریم و به دنبال گسترش مناسبات خود با جهان هستیم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت؛ نه به کسی زور میگوییم و نه زور میپذیریم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان سیستان و بلوچستان، برنامهریزی و تلاش برای رفع ناعدالتیها، تبعیضها و محرومیتها از چهره استان را از دستور کارهای مهم دولت برشمرد و تصریح کرد: حقیقتا وضعیت فعلی سیستان و بلوچستان به رغم وجود ظرفیتهای فراوان، زیبنده استان و مردم شریف و نجیب و وفادار آن نیست و بنای دولت رفع مشکلات استان، رفتار با مردم بر اساس حق و عدالت و جلب رضایتمندی آنهاست.
دکتر پزشکیان در ادامه مردم را مهمترین و گرانبهاترین سرمایه نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: آنچه موجب دلمردگی و ناامیدی مردم به ویژه جوانان میشود، تبعیض و بیعدالتی است و اگر ما با عمل و اقدام خود بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم، هیچ قدرتی توان رویایی با کشور ما را نخواهد داشت.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما برای خدمتگزاری به مردم آمدهایم و قرار نیست بر آنها تحکم کنیم، تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد برای همه مسایل و مشکلات استان چاره اندیشی کنیم و بر این باوریم که اگر دست به دست هم دهیم و با یکدیگر یکدل و برادر باشیم خواهیم توانست بر همه مشکلات غلبه کنیم.
پیش از سخنان رئیس جمهور، مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی امام جمعه اهل سنت مسجد جامع زاهدان، ضمن ابراز خرسندی از سفر دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان و قدردانی از رویکرد مردم مدارانه و عدالت محور دکتر پزشکیان گفت: آنچه جنابعالی در جریان تبلیغات انتخاباتی بیان میکردید ناشی از درک و فهم عمیق شما نسبت به مطالبات مردم بود و پیروزی شما در انتخابات نیز از همین مسئله مهم نشات میگیرد.
امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان در ادامه با بیان اینکه بحمدالله مردم ایران، مردمانی بسیار خوب و بافرهنگ و نسبت به خدمتگزاران خود قدردان هستند، تصریح کرد: به عقیده ما حفظ کرامت و جلب رضایت مردم برای کشور امری حیاتی است و هر سیاستی که منجر به رضایتمندی مردم شود برترین و بهترین سیاست است.
در ادامه این جلسه نیز تعدادی از علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان به بیان نظرات، دیدگاهها و دغدغههای خود از جمله توسعه درشان و تراز مردم سیستان و بلوچستان، استفاده از ظرفیت مرزها، فعالسازی و توسعه معادن استان، مشارکتدهی مردم در طرحهای کلان استان، استفاده از ظرفیت مردمی در تأمین امنیت، اتخاذ تصمیمات فرهنگی متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی استان، لزوم توجه ویژه به موضوع آسیبهای اجتماعی به ویژه در میان نسل جوان، توجه به ظرفیتهای گردشگری استان و لزوم احیای مصوبات سفر رهبری معظم انقلاب به سیستان و بلوچستان پرداختند.
توسعه مکران و سواحل خلیج فارس را به صورت مستمر و هر هفته پیگیری میکنم
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای بینظیر سیستان و بلوچستان از جمله برخورداری از مرز، دریا و همجواری با اقیانوس گفت: هر کاری که از سوی دولت برای استان شما بربیاید برای شما انجام خواهیم داد اما شما ظرفیتهای بینظیری دارید و اگر اراده و همت کنید میتوانید همه کار بکنید و ما هم تلاش میکنیم بسترهای لازم را برای شما فراهم کنیم.
دکتر مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز پنجشنبه در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، در دیدار فرهیختگان و نخبگان این استان با اشاره به سابقه گذراندن دوره خدمت سربازی خود در استان سیستان و بلوچستان و در زابل اظهار داشت: بنده پیش از خدمت سربازی خیلی اهل درس خواندن نبودم، اما برخورد بدی که با من به عنوان یک سرباز دیپلمه شد، غرور من را شکست و باعث شد تصمیم بگیرم شرایطی برای خودم ایجاد کنم که نتوانند به من زور بگویند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تصمیم گرفتم با جدیت درس بخوانم و یک پزشک متخصص شوم، افزود: از سوی دیگر بنده یک جوان مذهبی بودم و پای منبر و سخنرانی علما دین اسلام را بهترین راه رسیدن به سعادت شناخته بودم و بر اساس همین اعتقاد، باور داشتم که اینکه ما ضعیف باشیم و عدهای بتوانند به ما زور بگویند و ما نتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم، این منطبق بر اسلام نیست.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه باور داشته و دارم که دین اسلام بهترین راه برای زندگی، رشد، ارتقا و رسیدن به سعادت است، تصریح کرد: شاعر بزرگ پارسیگوی اقبال لاهوری شعری دارد که مطلع آن این است که میگوید، ضربتی باید که جان خفته برخیزد ز خاک، ناله کی بیزخمه از تار رباب آید برون و در ادامه میگوید گر به روی تو حریم خویش را در بستهاند، سر به سنگ آستان زن لعل ناب آید برون. ضربهای که من در اوایل دوره جوانی خوردم باعث شد بیدار شوم و باوری در من ایجاد شد که زندگیام را تغییر داد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در نتیجه این تغییر آنچه تصور میکردم شدنی نیست، دست یافتنی شد، گفت: وقتی بنده به ریاست دانشگاه رسیدم، آذربایجان شرقی در زمینه برخورداری از خانه بهداشت تقریبا استان آخر کشور بود. تصور غالب هم این بود که یک مدیر خوب مدیری است که از تهران منابع بگیرد و در استان هزینه کند. من برای دریافت منابع به تهران آمدم و قول 40 یا 60 میلیون تومان اعتبار برای ساخت خانه بهداشت گرفتم، اما بعد از 6 ماه دوندگی به نتیجه نرسیدیم.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه این مسئله هم به من برخورد و تصمیم گرفتم بر اساس تجربهای که از همکاری با مردم در دوران سربازی در روستایی در زابل داشتم، با کمک گرفتن از ظرفیتهای مردمی کار را پیش ببرم، خاطرنشان کرد: یکبار دیگر وقتی از یک مسئله ناراحت شدم، این موضوع انگیزهای برای تغییر رویکرد در من ایجاد کرد و تصمیم گرفتم با کمک مردم و بسیجیانی که به کمک ما آمدند کار را به پیش ببرم. اگر چه تصمیم اولیه ما ساخت 500 خانه بهداشت به نام 500 شهید بود، اما با همراهی و همکاری مردم در مدت 6 ماه بیش از 600 خانه بهداشت ساختیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: این مسئله باعث شد که با خود بیاندیشم اصلا اگر تهران نباشد و ما نخواهیم به منابع و اعتبارات مرکز کشور تکیه کنیم، آیا باید هیچ کاری از پیش نرود! لحظهای که به این نتیجه رسیدم، دریافتم که باید به مردم تکیه کنم و کار را با ظرفیتهای داخل استان پیش ببرم؛ با تکیه بر تجارب موفقی که داشتم میگویم که اگر به مردم و توان خودمان تکیه کنیم هر کاری که بخواهیم میتوانیم انجام دهیم.
دکتر پزشکیان در ادامه افزود: امروز هم از سوی دولت در اینجا هر کاری از دستمان برآید برای استان شما انجام میدهیم، اما اگر شما اراده کنید این استان را به گلستان تبدیل میکنید و ما هم کمک خواهیم کرد. شما مرز و آب و اقیانوس دارید و امکانات شما بینظیر است، اگر همت کنید میتوانید و ما تلاش میکنیم بسترهای لازم را فراهم کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه از آن زمان که مسئولیت را به عهده گرفتهام هفتهای نگذشته که به فکر توسعه مکران و خلیج فارس نباشم، اظهار داشت: ما به صورت مستمر و هر هفته به فکر استان سیستان و بلوچستان هستیم، اما نیاز به شما داریم و نیاز به باور و همدلی و همراهی مردم داریم، اگر دست به دست هم دهیم میتوانیم مشکلات استان را حل کنیم.
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت و ضرورت خودباوری گفت: من تصور میکنم ما خودمان اگر با اعتقاد و باور عمل کنیم، اسلام دین برتر است و این برتری به زبان و بیان صرف نیست بلکه در عمل و با وحدت و با کمک هم و دست در دست هم دادن میتوانیم برتری دین اسلام را نشان دهیم و مشکلات را حل کنیم، نه اینکه به دنبال حذف یکدیگر باشیم.
دکتر پزشکیان افزود: اگر با هم نباشیم دشمن به ما طمع میکند و بمب اتم هم به درد ما نمیخورد، این مردم هستند که طمع دشمن را به یاس تبدیل میکنند. اگر این نکته را باور کنیم و با هم باشیم، میتوانیم مملکت را آباد کنیم، در این صورت امیدوار خواهیم بود که تبعیض و بیعدالتی را هم برطرف کنیم.
رئیس جمهور با تأکید بر «وحدت جهان اسلام» گفت: چرا ما مسلمانان مثل برادر با هم و در کنار هم زندگی نکنیم؟ که آن وقت دیگران به ما و دوستی ما غبطه بخورند؟ البته این مسئله هم به صرف ادعا به دست نمیآید، این رفتار ما در جامعه است که نشان میدهد صادق، خوب و منصف هستیم یا هیچ کدام از اینها نیستیم! رفتار را همه میفهمند، اما ممکن است کسی زبان ما را نفهمد. وقتی دیگران ببیند که ما در عمل منصفانه و عادلانه و بدون تبعیض رفتار میکنیم آن وقت همه با هم دوست و برادر میشویم. خداوند در قران میفرماید که به داود (ع) دستور دادیم بین مردم به حق عمل کند و ما هم باید بر اساس حق با مردم عمل کنیم، اگر حق همه را دادیم همه چیز حل میشود.
دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به صدور قطعنامه ضد حقوق بشری علیه ایران گفت: وقتی همین کسانی که علیه ما قطعنامه حقوق بشری صادر کردهاند دم از حقوق بشر میزنند من شرم میکنم. رژیم صهیونیستی در غزه آن همه جنایت کرده و اینها سکوت کردهاند و حالا برای ما ادعای حقوق بشری دارند. اگر شما دغدغه حقوق بشر دارید، چرا وقتی بر سر مردم مظلوم غزه بمب میریزند هیچ کاری نمیکنید! رژیم صهیونیستی به جای آنکه با کسانی که با او میجنگد در میدان بجنگد، بر سر زنان و کودکان و مردم بیدفاع و بیگناه بمب میریزد؛ شرم بر آن حقوق بشری که شما حامیان رژیم صهیونیستی دم از آن میزنید.
به گزارش کبنا، مسعود پزشکیان با استقبال آیتالله محامی نماینده ولی فقیه، در نخستین سفر استانی دولت چهاردهم وارد استان سیستان و بلوچستان شد.
رئیس جمهوری در سخنرانی کوتاه خود در بدو ورود به زاهدان گفت: هدف ما این بود که به محضر مردم این استان برسیم و مشکلات و مطالبات آنها را پیگیری کنیم.
پزشکیان در این سفر علاوه بر بازدید از پارک علم و فناوری دانشگاه زاهدان، با فعالان اقتصادی ، متنفذین، فرهیختگان و نخبگان سیستان و بلوچستان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان به صورت جداگانه دیدارهای خواهد داشت.
رئیس جهور در ادامه در جلسه برنامهریزی و توسعه استان شرکت خواهد کرد و گزارش تلویزیونی این سفر به مردم پایان بخش نخستین سفر استانی رئیس دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان خواهد بود.
بازدید دکتر پزشکیان از پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان
به گزارش کبنا، رئیس جمهور با حضور در پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان از فعالیت شرکتهای دانشبنیان استان بازدید کرد.
مسعود پزشکیان در بدو ورود به این استان در پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان حضور یافت و ضمن بازدید از شرکتهای دانشبنیان، در جریان تازهترین دستاوردها و فعالیتهای این شرکتها قرار گرفت.
پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان در زمره پارکهای علم و فناوری سطح ۱ کشور میزبان ۳۰۵ شرکت دانشبنیان، فناور و خلاق و ۱۵۰ هسته فناور و نوآور است که در بخشهای مختلف نرمافزار، سختافزار، هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، الکترونیک، صنایع خلاق، کشاورزی و معدن فعالیت میکنند.
رئیس جمهور در جریان بازدید از غرفههای پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان ضمن تقدیر از تلاشهای جوانان نخبه استان، بر آمادگی دولت برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان به ویژه در زمینه تجاریسازی و بازاریابی محصولات این شرکتها تأکید کرد.
روال کار دولت چهاردهم اینگونه نیست که فقط در تهران بنشیند و دستور دهد
رئیس جمهور با بیان اینکه به سیستان و بلوچستان آمدهایم تا مسایل را از زبان مردم و فعالان خود استان بشنویم و با همراهی و همفکری آنها راهحلها را طراحی و اجرایی کنیم، گفت: روال کار دولت چهاردهم اینگونه نیست که فقط در تهران بنشیند و دستور دهد.
مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز پنجشنبه در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، در دیدار فعالان اقتصادی این استان، پس از شنیدن نظرات تعدادی از حاضران اظهار داشت: ما به اینجا آمدهایم تا در خدمت شما مشکلات را از زبان خودتان بشنویم و با همفکری خودتان برای آنها راهحل پیدا کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به جملهای از حضرت امیرالمومنین علی (ع) که میفرمایند خداوند انسانی را بیامرزد که خودش، نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتهایش را میشناسد و ارزیابی میکند که در کجا ایستاده و باید به کجا برسد، افزود: همه کتابها و نظریات مدیریت تفسیر این جمله است و ما هم باید بر همین مبنا مشکلات را شناسایی و برای رفع آنها راهحلها را طراحی و اجرا کنیم.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اینکه بر اساس هدف سند چشمانداز ایران باید به کشوری پیشرفته و در جایگاه اول منطقه تبدیل شود که در عرصههای صنعتی، اقتصادی، علمی و فناوری الهامبخش و الگو باشد، تصریح کرد: اگر قرار است به چنین جایگاهی برسیم باید خیلی چیزها را عوض کنیم، باید جور دیگر در ساختار، نگاه، رویکرد، تولید، صنعت و دیگر عرصهها نگاه و عمل کنیم، چرا که امروز خیلی از کارهایی که انجام میشود، برازنده ایران و ایرانی نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران توصیف شده در سند چشمانداز و مورد انتظار رهبر معظم انقلاب اسلامی نباید از دیگر کشورها عقبتر باشد، گفت: تلاش ما این است که با کمک و همراهی و همفکری شما عزیزان به نگاه، زبان، رویکرد و باور مشترک در مسیر اجرای اهداف سند چشمانداز برسیم. دغدغهها و نکات مطرح شده از سوی شما را نیز در همین راستا جمعبندی و برای حل و تأمین آنها برنامهریزی خواهیم کرد.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه هفتهای نیست که بنده برای طرحهای مرتبط با توسعه مکران، سواحل خلیجفارس و سواحل شمالی و نیز تکمیل کریدورها در کشور وقت و جلسه نگذارم، خاطرنشان کرد: هماهنگیهای لازم با مقام معظم رهبری نیز شده و ایشان نیز رهنمودهای لازم را ارائه دادهاند تا در این راستا از بهترین کارشناسان بینالمللی با بالاترین رتبههای علمی برای مشورت دعوت به همکاری کنیم. باید آنچه آنجا میدهید در بهترین و بالاترین سطح و برازنده جامعه شریف ایران اسلامی باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه حتما با اصلاح نگاه و رسیدن به زبان مشترک کارها را به پیش خواهیم برد، اظهار داشت: در جلسات دیگری که امروز داریم این مباحث را جمعبندی خواهیم کرد و در جلسات کارشناسی راهحلهای کاربردی طراحی خواهند شد. وزیر امور اقتصادی یکسری از دغدغههای بانکی شما را حل و فصل کرده ولی اینها مقدمه کار است و باید به جایی برسیم که بهترین نقطه است. برای این منظور به همکاری شما احتیاج داریم و اختیارات لازم نیز به بخشهای مربوطه داده خواهد شد؛ اینگونه نخواهد بود که فقط در تهران بنشینیم و دستور دهیم.
در این جلسه محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز پیش از سخنان رئیس جمهور گفت: استان سیستان مزیتهای بسیار خوبی دارد که میتوانیم آنها را برای ارتقای شرایط اقتصادی استان فعال کنیم. در این استان علیرغم اینکه ذخایر خوبی داریم، اما تاکنون نسبت به راهاندازی کارخانههای فراوری که ارزش افزوده را بالا ببرد، اقدام نشده و عقبافتادگی این استان بیش از 10 درصد است. سیستان و بلوچستان معادنی دارد که جزو مزیتهای این استان است و باید بیشتر تلاش کنیم که این معادن فعال شوند، البته معدن مس اینجا فعال شده است.
وزیر صمت با بیان اینکه رئیس جمهور در جلسات دولت همواره پیگیر حل مشکلات استان است، افزود: معتقدم در مسیر پیشرفت استان باید مشوقهایی برای سرمایهگذاران داشته باشیم، ما حاضریم مجوز بهرهبرداری از معادن را به استان تفویض کنیم. همچنین باید شرایط سختگیرانه برای مجوز به معادن کوچک و متوسط کنار گذاشته شود. از جمله دیگر مشوقها میتواند دریافت سود کمتر توسط بانکها باشد.
اتابک به مشکلات تجارت خرد استان اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر به این استان مجوز برای تهلنجیها و کولبران اعطا شد و رئیس جمهور هم این مسئله را تایید کردهاند. این کار میتواند در مبادلات خرد ما با کشورهای همسایه تاثیرگذار باشد. در سفری هم که به پاکستان داشتم روی تجارت و داد و ستدهای مرزی دو کشور بحثهای مفصلی شد، البته باید ملاحظات هر دو کشور را لحاظ کنیم.
همچنین پیش از سخنان رئیس جمهور حمید بیجار استاندار سیستان و بلوچستان نیز در سخنان کوتاهی خواستار تفویض اختیار در اعطای مجوزهای اقتصادی به استان شد.
وی همچنین تاکید کرد که استان ظرفیتهای فراوانی برای حل برخی مسائل و تامین برخی نیازها مثل تامین میوههای گرمسیری کشور و نیز تامین و واردات گوشت قرمز دارد.
حمید بیجار درصد بیکاری در استان را 14 درصد و بالا توصیف کرد و خواستار کمک دولت برای مشارکت بخش خصوصی در توسعه اقتصادی استان شد.
در این جلسه همچنین تعدادی از فعالان اقتصادی مشکلات خود را بیان کردند که از جمله این مشکلات تسهیل در تامین وثایق بانکی در استان، کمک دولت به راهسازی و تسهیل دسترسی به معادن استان، حل مشکلات مربوط به کمبود برق و آب و گاز در استان و امضای موافقتنامه تجارت آزاد با پاکستان بود.
در این جلسه همچنین فدا حسین مالکی نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به موضوع قاچاق سوخت به عنوان یک معضل و نیز مشکل تعداد بالای تصادفات جادهای در استان پرداخت و خواستار حل این مشکل شد.
همچنین در این جلسه اعلام شد که در طی سفر رئیس جمهور 39 طرح اقتصادی در قالب 17 تفاهمنامه با سرمایهگذاری 70 همت امضا خواهد شد که دو تفاهمنامه آن در همین جلسه و در حضور رئیس جمهور امضا شد. این دو تفاهمنامه در زمینه ساخت کارخانه کنسانتره مس و ساخت نیروگاه خورشیدی سی مگاواتی بود.
تصاویر ورود پزشکیان به سیستان و بلوچستان
مردم به صلاح نمیرسند مگر با حاکم صالح و حاکم نیز صالح نمیماند مگر با جامعه مطالبهگر
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه جامعه قطعا به حاکم و حکومت نیاز دارد، چه حاکم عادل باشد و چه ظالم، گفت: جامعه و مردم به صلاح و آرامش نمیرسند مگر با برخورداری از یک حاکم صالح و حاکم و حکومت نیز صالح نمیشوند و صالح نمیمانند مگر با یک جامعه مطالبهگر.
دکتر مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای نخستین سفر دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، عصر امروز پنجشنبه در دیدار فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان با قدردانی از تلاشها و کمکهای آنان در دوران رقابتهای انتخاباتی در حمایت از وی اظهار داشت: قطعا اگر انجمنها، احزاب و تشکلهای فرهنگی و سیاسی تقویت شوند و هدفمند بر اساس هدف و ساختار سازمانی خود عمل و حرکت کنند، میتوانند جامعه را بسازند.
رئیس جمهور با اشاره به خطبه 216 نهجالبلاغه که به تشریح رابطه حاکمیت و ملت میپردازد و نیز نگاه اندیشمندان معاصر به این موضوع افزود: چه در نگاه حضرت علی (ع) و چه در نگاه اندیشمندان معاصری چون نویسنده کتاب راه باریک آزادی بر این نکته تأکید شده که برای اینکه جامعه روی آرامش ببیند و بتواند انصاف و عدالت را محقق کند، نیاز به یک حکومت قدرتمند دارد تا بتواند دعواها و اختلافات را مدیریت کند. اگر چه مواردی هم داشتهایم که یک حکومت قدرتمند خودش بیشتر مرتکب جنایت شده، اما شرط نظم و آرامش در جامعه برخورداری از حکومت مقتدر بوده و هست.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اینکه جامعه قطعا به حاکم و حکومت نیاز دارد، چه حاکم عادل باشد و چه ظالم، تصریح کرد: قدرت به طور طبیعی میل به دیکتاتوری دارد و اگر شما از من به عنوان حاکم زیاد تعریف و تمجید کنید، خیال میکنم کسی شدهام و بعد شروع میکنم به امر و نهی کردن و سراغ مسایلی میروم که نباید بروم و به تدریج چارچوب و قانون را رها کرده و خودم را فراتر از قانون میبینم. راه کنترل قدرت و تبدیل نشدن آن به دیکتاتوری برخورداری از یک جامعه قدرتمند است که در مقابل آن قدرت حاکم و حکومت مطالبهگر باشد؛ چنانکه حضرت علی نیز میگوید که مردم به آرامش نمیرسند مگر با یک حاکم صالح و حاکم و حکومت نیز صالح نمیشوند و صالح نخواهند ماند مگر با یک جامعه مطالبهگر.
رئیس جمهور در ادامه فعالان و گروههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به مطالبهگری برای اصلاح جامعه در چهارچوبهای قانونی نظام و کشور دعوت کرد و گفت: ما معتقدیم همانگونه که حاکمیت برای موفقیت باید از قدرت برخوردار باشد، جامعه نیز برای کنترل حاکمیت به منظور جلوگیری از دیکتاتوری به قدرت نیازمند است و این شما هستید که میتوانید این قدرت را در جامعه ایجاد کنید، اما در چارچوب قانون، چرا که اگر قانون و پیمانهای اجتماعی به هم بخورد، اختلاف در جامعه ایجاد خواهد شد و حق از بین خواهد رفت.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه آزادی، راهی باریک میان حاکمیت دارای قدرت و جامعه دارای قدرت است، تصریح کرد: تغییر بدون خواست جامعه و بدون حاکم صالح امکانپذیر نیست. ما پای حرفهایمان هستیم و شما هم ما را بیش از اندازه بزرگ نکنید تا بتوانیم در مسیر حل مشکلات گام برداریم.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه توفیقات دولت در اقدامات انجام شده از جمله در انتصاب استاندار اهل سنت بلوچ در سیستان و بلوچستان و استاندار عرب در خوزستان با حمایتها و رهنمودهای رهبری معظم انقلاب امکانپذیر شده است، افزود: اقدامات صورت گرفته نشان میدهد که در درون و ساختار حاکمیت وفاق شکل گرفته، گرچه ممکن است عدهای تمامیتخواه از این اتفاقات مثبت ناراضی باشند.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه دولت وفاق ملی در مسیر تغییر روندهای نادرست در کشور است که البته تحقق این هدف زمانبر است و به صورت دفعی اتفاق نخواهد افتاد، اظهار داشت: ما معتقدیم تغییر در روندهای نادرست لزوما به معنای تغییر در مدیران نیست و نباید به جای استفاده از مدیران با تجربه آنها را به بهانههای مختلف حذف کرد. وظیفه حاکمیت این است که اگر مدیری دچار اشتباه شد آن را هدایت و تقویت کند نه آنکه آن را کنار بگذارد.
رئیس جمهور اظهار داشت: مشکل کشور مدیران نبودهاند، 45 سال آدمها را عوض کردیم، اما حالا باید پاسخ دهیم چرا وضعیت درست نشده است؟ مذهبی و غیرمذهبی، کرد، ترک، عرب و عجم ندارد، هر کسی بهتر کار کند و متخصص باشد باید بماند و به کارش ادامه دهد.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر ضرورت ثبات در تصمیمات و پایبندی مدیران به سیاستهای کلان کشور گفت: خدای متعال انسانهای صالح را با سخن ثابت و محکمشان حمایت میکند، چرا ما امروز یک حرف و فردا حرف دیگری میزنیم؟ امروز یک قانون وضع میکنیم و فردا آن را تغییر میدهیم؟ باید حرف محکم، مستند و علمی بزنیم و به آن پایبند باشیم.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه شعار ما در ایام انتخابات اجرای سند چشمانداز بود، اما گفتتند تو برای ریاست جمهوری برنامه نداری، افزود: وقتی راه و مسیر مشخص باشد نباید با تغییر راننده راه و مسیر تغییر کند، مگر ما میتوانیم خلاف سیاستهای کلی و چشمانداز عمل کنیم و برای خود برنامه بسازیم؟
رئیس جمهور در پایان تصریح کرد: شما انجمنها، سمنها، گروههای فرهنگی و هنری میتوانید در این مسیر به ما کمک و چارچوب محکمی را بنا کنید، ما هم وظیفهمان این است که به شما کمک کنیم و بر اساس عدالت و حق با شما رفتار کنیم.
تأکید دکتر پزشکیان بر ضرورت مشارکت و مطالبهگری دانشجویان در کمک به دولت برای اجرای عدالت
جمعی از دانشجویان سیستان و بلوچستان عصر امروز پنجشنبه در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به این استان، با رئیس جمهور دیدار و گفتگو کردند.
دکتر مسعود پزشکیان در این دیدار پس از شنیدن نظرات و دیدگاههای تعدادی از دانشجویان درباره مسایل مهم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و همچنین مشکلات مبتلابه جامعه دانشجویی استان سیستان و بلوچستان، به سوالات آنان نیز پاسخ گفت.
دکتر پزشکیان تحقق اهداف و سیاستهای سند چشمانداز ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب را محور برنامهها و اقدامات دولت عنوان کرد و افزود: این سند حاصل همفکری نخبگان کشور و دارای چارچوبهایی محکم، علمی و قابل دفاع است که متاسفانه به دلیل شعارزدگی در دورههای گذشته در اجرای آن دچار عقبگرد شدهایم. با این حال ما در دولت برای تحقق و اجرای این سند در حال برنامهریزی و اقدام هستیم که البته رسیدن به این هدف نیاز به زمانبندی دارد.
رئیس جمهور با اشاره به بروز برخی مشکلات پدیده آمده ناشی از ناترازیهای گسترده در بخش انرژی گفت: دولت در حال تلاش برای رفع این ناترازیها است و در عین حال برای کاستن از اثرات و آسیبهای آن بر زندگی مردم راهکارها و تمهیداتی اندیشیدهایم.
دکتر پزشکیان در ادامه با تأکید بر ضرورت نقشآفرینی بیشتر، مشارکت و مطالبهگری قشر دانشجو در کمک به دولت برای اجرای عدالت و رفع تبعیضهای موجود در جامعه گفت: امروز یکی از مصادیق بیعدالتی در کشور توزیع نامناسب منابع است که موجب افزایش شکاف طبقاتی شده، ما برای اجرای عدالت ناگزیر به اصلاح این روندهای نادرست هستیم و دانشجویان کشور به عنوان قشر تأثیرگذار جامعه نیز در این راستا میتوانند با تبیین دقیق و درست شرایط دولت را در رسیدن به این هدف مهم کمک کنند.
برای خدمتگزاری به مردم آمدهایم و قرار نیست بر آنها تحکم کنیم
رئیس جمهور با بیان اینکه ما برای خدمتگزاری به مردم آمدهایم و قرار نیست بر آنها تحکم کنیم، گفت: مردم مهمترین و گرانبهاترین سرمایه نظام اسلامی هستند و آنچه موجب دلمردگی و ناامیدی مردم به ویژه جوانان میشود، تبعیض و بیعدالتی است و اگر ما با عمل و اقدام خود بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم، هیچ قدرتی توان رویایی با کشور ما را نخواهد داشت.
دکتر مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، ظهر امروز پنجشنبه با جمعی از علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در راستای حفظ وحدت و یکپارچگی استان، به تبیین و تشریح رویکرد دولت وفاق ملی در مدیریت اجرایی کشور پرداخت و با تأکید بر توسعه مناطق کم برخوردار کشور و همچنین گسترش مناسبات و تعاملات با کشورهای همسایه و اسلامی به عنوان اولویتهای اصلی دولت گفت: ما از ابتدای آغاز به کار دولت، بنای خود را بر تقویت وفاق و همدلی در داخل و توسعه تعاملات با همه کشورها، به ویژه کشورهای منطقه گذاشتیم، اما متاسفانه رژیم صهیونیستی در همان ابتدا با ترور اسماعیل هنیه قصد داشت تمرکز و برنامههای ما را به هم بریزد و در ادامه نیز با تشدید جنایات در غزه و گسترش دامنه تنش و بحران به لبنان ما را وادار به واکنش کرد.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه تأکید بر تقویت وحدت، وفاق و انسجام برگرفته از سیره نبوی است و ریشه در باور و اعتقاد ما دارد، افزود: اگر کشورهای اسلامی خود را مسلمان واقعی میدانند چرا باید بر سر مسایل کم اهمیت با یکدیگر اختلاف کنند؟
رئیس جمهور یکی از مهمترین دلایل تداوم جنایتگری رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان را تفرقه و چند دستگی در میان امت اسلامی دانست و گفت: ما معتقدیم بخش مهمی از اختلافات میان مسلمانان ریشه در توطئههای طراحی شده از سوی رژیم صهیونیستی با هدف جلوگیری از وحدت و یکپارچگی امت اسلامی دارد و اگر ما به راستی به دنبال احیای سنت رسول اکرم (ص) هستیم باید دست از اختلاف برداریم و بهانه سواستفاده را از دشمنان بگیریم.
دکتر پزشکیان همچنین در واکنش به رفتار سیاسی و خصمانه کشورهای اروپایی در مواجه با کشورمان گفت: ما بارها اعلام کردهایم که با هیچ کشوری خصومت نداریم و به دنبال گسترش مناسبات خود با جهان هستیم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت؛ نه به کسی زور میگوییم و نه زور میپذیریم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان سیستان و بلوچستان، برنامهریزی و تلاش برای رفع ناعدالتیها، تبعیضها و محرومیتها از چهره استان را از دستور کارهای مهم دولت برشمرد و تصریح کرد: حقیقتا وضعیت فعلی سیستان و بلوچستان به رغم وجود ظرفیتهای فراوان، زیبنده استان و مردم شریف و نجیب و وفادار آن نیست و بنای دولت رفع مشکلات استان، رفتار با مردم بر اساس حق و عدالت و جلب رضایتمندی آنهاست.
دکتر پزشکیان در ادامه مردم را مهمترین و گرانبهاترین سرمایه نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: آنچه موجب دلمردگی و ناامیدی مردم به ویژه جوانان میشود، تبعیض و بیعدالتی است و اگر ما با عمل و اقدام خود بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم، هیچ قدرتی توان رویایی با کشور ما را نخواهد داشت.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما برای خدمتگزاری به مردم آمدهایم و قرار نیست بر آنها تحکم کنیم، تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد برای همه مسایل و مشکلات استان چاره اندیشی کنیم و بر این باوریم که اگر دست به دست هم دهیم و با یکدیگر یکدل و برادر باشیم خواهیم توانست بر همه مشکلات غلبه کنیم.
پیش از سخنان رئیس جمهور، مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی امام جمعه اهل سنت مسجد جامع زاهدان، ضمن ابراز خرسندی از سفر دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان و قدردانی از رویکرد مردم مدارانه و عدالت محور دکتر پزشکیان گفت: آنچه جنابعالی در جریان تبلیغات انتخاباتی بیان میکردید ناشی از درک و فهم عمیق شما نسبت به مطالبات مردم بود و پیروزی شما در انتخابات نیز از همین مسئله مهم نشات میگیرد.
امام جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان در ادامه با بیان اینکه بحمدالله مردم ایران، مردمانی بسیار خوب و بافرهنگ و نسبت به خدمتگزاران خود قدردان هستند، تصریح کرد: به عقیده ما حفظ کرامت و جلب رضایت مردم برای کشور امری حیاتی است و هر سیاستی که منجر به رضایتمندی مردم شود برترین و بهترین سیاست است.
در ادامه این جلسه نیز تعدادی از علمای شیعه و اهل سنت و سران طوایف استان به بیان نظرات، دیدگاهها و دغدغههای خود از جمله توسعه درشان و تراز مردم سیستان و بلوچستان، استفاده از ظرفیت مرزها، فعالسازی و توسعه معادن استان، مشارکتدهی مردم در طرحهای کلان استان، استفاده از ظرفیت مردمی در تأمین امنیت، اتخاذ تصمیمات فرهنگی متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی استان، لزوم توجه ویژه به موضوع آسیبهای اجتماعی به ویژه در میان نسل جوان، توجه به ظرفیتهای گردشگری استان و لزوم احیای مصوبات سفر رهبری معظم انقلاب به سیستان و بلوچستان پرداختند.
توسعه مکران و سواحل خلیج فارس را به صورت مستمر و هر هفته پیگیری میکنم
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای بینظیر سیستان و بلوچستان از جمله برخورداری از مرز، دریا و همجواری با اقیانوس گفت: هر کاری که از سوی دولت برای استان شما بربیاید برای شما انجام خواهیم داد اما شما ظرفیتهای بینظیری دارید و اگر اراده و همت کنید میتوانید همه کار بکنید و ما هم تلاش میکنیم بسترهای لازم را برای شما فراهم کنیم.
دکتر مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز پنجشنبه در ادامه برنامههای نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به مقصد سیستان و بلوچستان، در دیدار فرهیختگان و نخبگان این استان با اشاره به سابقه گذراندن دوره خدمت سربازی خود در استان سیستان و بلوچستان و در زابل اظهار داشت: بنده پیش از خدمت سربازی خیلی اهل درس خواندن نبودم، اما برخورد بدی که با من به عنوان یک سرباز دیپلمه شد، غرور من را شکست و باعث شد تصمیم بگیرم شرایطی برای خودم ایجاد کنم که نتوانند به من زور بگویند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تصمیم گرفتم با جدیت درس بخوانم و یک پزشک متخصص شوم، افزود: از سوی دیگر بنده یک جوان مذهبی بودم و پای منبر و سخنرانی علما دین اسلام را بهترین راه رسیدن به سعادت شناخته بودم و بر اساس همین اعتقاد، باور داشتم که اینکه ما ضعیف باشیم و عدهای بتوانند به ما زور بگویند و ما نتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم، این منطبق بر اسلام نیست.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه باور داشته و دارم که دین اسلام بهترین راه برای زندگی، رشد، ارتقا و رسیدن به سعادت است، تصریح کرد: شاعر بزرگ پارسیگوی اقبال لاهوری شعری دارد که مطلع آن این است که میگوید، ضربتی باید که جان خفته برخیزد ز خاک، ناله کی بیزخمه از تار رباب آید برون و در ادامه میگوید گر به روی تو حریم خویش را در بستهاند، سر به سنگ آستان زن لعل ناب آید برون. ضربهای که من در اوایل دوره جوانی خوردم باعث شد بیدار شوم و باوری در من ایجاد شد که زندگیام را تغییر داد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در نتیجه این تغییر آنچه تصور میکردم شدنی نیست، دست یافتنی شد، گفت: وقتی بنده به ریاست دانشگاه رسیدم، آذربایجان شرقی در زمینه برخورداری از خانه بهداشت تقریبا استان آخر کشور بود. تصور غالب هم این بود که یک مدیر خوب مدیری است که از تهران منابع بگیرد و در استان هزینه کند. من برای دریافت منابع به تهران آمدم و قول 40 یا 60 میلیون تومان اعتبار برای ساخت خانه بهداشت گرفتم، اما بعد از 6 ماه دوندگی به نتیجه نرسیدیم.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه این مسئله هم به من برخورد و تصمیم گرفتم بر اساس تجربهای که از همکاری با مردم در دوران سربازی در روستایی در زابل داشتم، با کمک گرفتن از ظرفیتهای مردمی کار را پیش ببرم، خاطرنشان کرد: یکبار دیگر وقتی از یک مسئله ناراحت شدم، این موضوع انگیزهای برای تغییر رویکرد در من ایجاد کرد و تصمیم گرفتم با کمک مردم و بسیجیانی که به کمک ما آمدند کار را به پیش ببرم. اگر چه تصمیم اولیه ما ساخت 500 خانه بهداشت به نام 500 شهید بود، اما با همراهی و همکاری مردم در مدت 6 ماه بیش از 600 خانه بهداشت ساختیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: این مسئله باعث شد که با خود بیاندیشم اصلا اگر تهران نباشد و ما نخواهیم به منابع و اعتبارات مرکز کشور تکیه کنیم، آیا باید هیچ کاری از پیش نرود! لحظهای که به این نتیجه رسیدم، دریافتم که باید به مردم تکیه کنم و کار را با ظرفیتهای داخل استان پیش ببرم؛ با تکیه بر تجارب موفقی که داشتم میگویم که اگر به مردم و توان خودمان تکیه کنیم هر کاری که بخواهیم میتوانیم انجام دهیم.
دکتر پزشکیان در ادامه افزود: امروز هم از سوی دولت در اینجا هر کاری از دستمان برآید برای استان شما انجام میدهیم، اما اگر شما اراده کنید این استان را به گلستان تبدیل میکنید و ما هم کمک خواهیم کرد. شما مرز و آب و اقیانوس دارید و امکانات شما بینظیر است، اگر همت کنید میتوانید و ما تلاش میکنیم بسترهای لازم را فراهم کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه از آن زمان که مسئولیت را به عهده گرفتهام هفتهای نگذشته که به فکر توسعه مکران و خلیج فارس نباشم، اظهار داشت: ما به صورت مستمر و هر هفته به فکر استان سیستان و بلوچستان هستیم، اما نیاز به شما داریم و نیاز به باور و همدلی و همراهی مردم داریم، اگر دست به دست هم دهیم میتوانیم مشکلات استان را حل کنیم.
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت و ضرورت خودباوری گفت: من تصور میکنم ما خودمان اگر با اعتقاد و باور عمل کنیم، اسلام دین برتر است و این برتری به زبان و بیان صرف نیست بلکه در عمل و با وحدت و با کمک هم و دست در دست هم دادن میتوانیم برتری دین اسلام را نشان دهیم و مشکلات را حل کنیم، نه اینکه به دنبال حذف یکدیگر باشیم.
دکتر پزشکیان افزود: اگر با هم نباشیم دشمن به ما طمع میکند و بمب اتم هم به درد ما نمیخورد، این مردم هستند که طمع دشمن را به یاس تبدیل میکنند. اگر این نکته را باور کنیم و با هم باشیم، میتوانیم مملکت را آباد کنیم، در این صورت امیدوار خواهیم بود که تبعیض و بیعدالتی را هم برطرف کنیم.
رئیس جمهور با تأکید بر «وحدت جهان اسلام» گفت: چرا ما مسلمانان مثل برادر با هم و در کنار هم زندگی نکنیم؟ که آن وقت دیگران به ما و دوستی ما غبطه بخورند؟ البته این مسئله هم به صرف ادعا به دست نمیآید، این رفتار ما در جامعه است که نشان میدهد صادق، خوب و منصف هستیم یا هیچ کدام از اینها نیستیم! رفتار را همه میفهمند، اما ممکن است کسی زبان ما را نفهمد. وقتی دیگران ببیند که ما در عمل منصفانه و عادلانه و بدون تبعیض رفتار میکنیم آن وقت همه با هم دوست و برادر میشویم. خداوند در قران میفرماید که به داود (ع) دستور دادیم بین مردم به حق عمل کند و ما هم باید بر اساس حق با مردم عمل کنیم، اگر حق همه را دادیم همه چیز حل میشود.
دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به صدور قطعنامه ضد حقوق بشری علیه ایران گفت: وقتی همین کسانی که علیه ما قطعنامه حقوق بشری صادر کردهاند دم از حقوق بشر میزنند من شرم میکنم. رژیم صهیونیستی در غزه آن همه جنایت کرده و اینها سکوت کردهاند و حالا برای ما ادعای حقوق بشری دارند. اگر شما دغدغه حقوق بشر دارید، چرا وقتی بر سر مردم مظلوم غزه بمب میریزند هیچ کاری نمیکنید! رژیم صهیونیستی به جای آنکه با کسانی که با او میجنگد در میدان بجنگد، بر سر زنان و کودکان و مردم بیدفاع و بیگناه بمب میریزد؛ شرم بر آن حقوق بشری که شما حامیان رژیم صهیونیستی دم از آن میزنید.