تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۳:۵۹
کد مطلب : ۴۲۴۶۰۱

وزیر اطلاعات: حمایتهای بزرگوارنه رهبر معظم انقلاب نبود، دولت چند بار زمین زده شده بود

۰
وزیر اطلاعات: حمایتهای بزرگوارنه رهبر معظم انقلاب نبود، دولت چند بار زمین زده شده بود
کبنا ؛وزیر اطلاعات با تاکید بر اینکه همه دولتهای بعد از انقلاب خدمات ارزنده ای انجام داده اند اظهار کرد: شرایط در همه دولتها یکی نبوده است.
به گزارش کبنا، به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات طی سخنانی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با گرامیداشت هفته دولت به ارزیابی از عملکرد دولت پرداخت و اظهار کرد: همه دولت‌هایی که بعد از انقلاب خدمتگزار مردم بودند، همه خدمت کردند و نمی‌شود خدمت آنها را نادیده گرفت اما شرایط در همه دولت‌ها یکسان نبوده و متفاوت بوده است؛ در برخی دولت ها شرایط بهتر بوده، طبعاً توفیقات بیشتری نصیب‌شان شده و در برخی دیگر از دولت ها شرایط خوبی فراهم نبوده و  توفیقات کمتری داشتند.
وی با بیان اینکه «بدترین وضعیت در دولت فعلی بوده است»، خاطر نشان کرد: در این دولت هم فشار تحریم ها بی سابقه بوده و هم درآمد کشور به حداقل ممکن خود رسیده بود و هم فروش نفت کمتر و مشکلاتی در صادرات و واردات ایجاد شده است. همچنین قیمت نفت که عمده درآمد ما بوده، از سایر دولت ها کمتر بوده است؛ در چنین شرایطی اگر دولتی بتواند کشور را سرپا نگه دارد تا به زمین نخورد، معجزه کرده است؛ با این حال دولت با کار جهادی که انجام دادن خدمات بسیار ارزشمندی را ارائه کرده است که با توجه به شرایط حاکم بر کشور و دولت باور کردنی نیست.
وزیر اطلاعات افتتاح فازهای متعدد پارس جنوبی را از جمله خدماتی عنوان کرد که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ارائه شده است و گفت: بسیاری از پالایشگاه‌ها که بخشی از کارهایشان انجام شده بود، در این دولت راه اندازی شدند؛ حدود یک میلیون و پانصد هزار مسکن اعم از مسکن مهر قیمت به تکمیل رسید که تا پایان دولت به حدود ۲ میلیون مسکن می‌رسد. همچنین مجتمع‌های معدنی بسیاری در برخی استانها فعال شد و راه آهن همدان، کرمانشاه، خوی و تبریز راه اندازی شد.بیمارستان های بسیاری نیز در این دولت افتتاح شد که زمینه های حماسه آفرینی در دوران کرونا را فراهم کردند.
علوی با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت های یازدهم و دوازدهم در زمینه های تامین انرژی برق آب راهسازی و اشتغال زایی گفت: امنیت پایداری که با همت سربازان گمنام امام زمان (عج)دولت و وزارت اطلاعات تعریف می شود گوشه ای از کارهای دیگری است که دولت انجام داده است.
وی افزود: دولت با بسیاری از مسائل و دشواری ها مواجه بوده که از جمله آنها می توان گفت این دولت با بی مهری های بسیاری روبرو شده است. بیشتر این هجمه‌ها به این دولت صورت گرفته و کارکردهای دولت نقد شده و بسیاری مصادره شده است.
وزیر اطلاعات با تاکید بر اینکه در تامین امنیت نقش بی بدیل وزارت اطلاعات را نمی‌توانیم منکر شویم، اظهار کرد:در این دولت وزارت اطلاعات به صدها تیم تروریستی ضربه وارد کرده اما گاهی مورد جفا قرار می‌گیرد. درست است که امنیت محصول همه دستگاه‌های امنیتی است اما در زمینه تامین امنیت داخلی و مبارزه با تروریسم وزارت اطلاعات حرف اول را با فاصله بسیار زیاد می زند، این در حالی است که گاهی مشاهده می کنیم این موضوع مصادره می‌شود و نقش وزارت اطلاعات نفی می‌شود.
علوی ادامه داد:در حوزه مسکن گاهی اعلام می‌شود که دولت آجری روی آجری نگذاشته است در حالیکه فقط دو میلیون  اسکلت بدون هر گونه زیر ساخت به دولت یازدهم رسید که تمامی اینها در این دولت به اتمام رسیده است؛ قدیم میگفتند کار را که کرد، آنکه تمام گرد، اما امروز برخی از روی بغض به دولت می‌گویند کار را کسی کرد که کلنگ زد.
وزیر اطلاعات گفت: مشاهده می کنیم که در بسیاری از اقدامات کسی که ۲۰ درصد کار را انجام داده است تمام کار را به او نسبت می‌دهند اما کار کسی که ۸۰ درصد کار را انجام داده را نفی می‌کنند. خیلی از اقدامات دولت مصادره می شود؛ قدیم پروژه‌های که انجام می شد به نام کارفرما تمام می شد و مثلا گفته می شد دولت فلان پروژه را ساخته اما امروز بغض به دولت باعث شده که بسیاری از پروژه هایی که توسط دولت انجام می‌شود به نام پیمانکار تمام می‌شود و گفته می شود که فلان پیمانکار این پروژه را ساخته است؛ این گونه اظهارات باعث می شود که ارزیابی عملکرد دولت مقداری برای عامه مردم دشوار شود.
علوی گفت: همه دولتها با هجمه هایی مواجه بودند اما متاسفانه در ارتباط با این دولت، هجمه ای که بوده، بیش از حد بوده و بیشترین هجمه نیز از سمت داخل دولت بوده‌است. اگر حمایت‌های بزرگوارانه مقام معظم رهبری نبود این دولت چندین مرتبه به زمین زده شده بود. مقام معظم رهبری در ماجرای بنزین فداکارانه وارد شدند و رهنمودهایی به نمایندگان مجلس دادند و باید شاکر ولایت و قدردان محبت های مقام معظم رهبری باشیم. راه قدردانی از  این هدایت ها نیز این است که زیر چتر هدایت و حمایت رهبری مقام معظم رهبری باشیم.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه کشور با دولت تنها قابل اداره نیست، اظهار کرد: همه قوا و نهادها باید باهم باشیم چرا که کشور برای همه است حتی آحاد مردم نیز باید وارد شوند؛ نمونه مشارکت و همدلی برای اداره کشور را در کرونا مشاهده می کنیم؛ زمانی که تریبون‌هایی که یاس آفرینی و سیاه نمایی میکردند بخاطر کرونا تعطیل شدند و سیاه‌نمایی رسانه ها کاهش و همگرایی و هم‌افزایی افزایش یافت، نهادها در کنار هم قرار گرفتند و با کرونا مقابله کردند؛ مردم نیز رعایت کردند و دستاورد عظیمی را به دست آورده‌ایم و از همه کشورها در مقابله با کرونا جلو افتادیم. به محض آن که مقدار رعایت پروتکل‌ها کاهش یافت، با موج دوم مواجه شدیم. اگر با هم باشیم، همه با هم در مسائل و مشکلات مثل مواجهه با کرونا عمل کنیم، رضایت مردم افزایش می‌یابد.
علوی ادامه داد: نظرسنجی ها نشان می دهد که در دوران کرونا میزان نارضایتی ها کاهش و میزان رضایت مردم افزایش یافته بود.
وی در ادامه به بیان ویژگی‌های کارکرد وزارت اطلاعات پرداخت و اظهار کرد: وزارت اطلاعات همیشه خدمات ارزشمندی در عرصه های مختلف و مأموریت‌های گوناگون خود داشته است. در این دوره هم کارکردهای بسیاری داشته که برخی از اینها بی سابقه است؛ ما از همان اول پایه و اساس کار را بر رعایت شرع و قانون گذاشتیم و جایی که دیدیم کاری انجام شده که با شرح مغایر است آن را جبران کردیم؛ مثلاً در مورد کسانی که به عنوان ترورکنندگان دانشمندان هسته ای دستگیر شده بودند و بخشی از همکاران ما می‌گفتند که اینها تروریست نیستند و به اشتباه دستگیر شده اند،  بررسی بسیار دقیقی شد و سرانجام به این نتیجه رسیدیم اینها تروریست نیستند؛ در این زمان ما شرعا اعلام کردیم که مجاز نیستیم که این افراد را نگه داریم و باید آنها را آزاد کنیم و از آنها عذرخواهی و خسارت شان را پرداخت کنیم و این کار صورت گرفت؛ این کار در سرویس‌های امنیتی کاری بی سابقه است.
وزیر اطلاعات گفت: در این دوره مردم شاهد بودند که وزارت برای هیچ کسی مزاحمت نداشت؛ در دانشگاه‌ها برای اساتید و دانشجویان و در حوزه ها برای مدرسین و طلاب مزاحمتی نداشت و یک آرامشی در مراکز آموزشی حاکم بود. همچنین وزارت اطلاعات در این دوره مزاحمتی برای رسانه ها نداشت و تعامل سازنده با آنها اعم از مطبوعات و فضاهای مجازی وجود داشت.
علوی ادامه داد: وزارت اطلاعات در این دوره مزاحمتی برای احزاب و جریانات سیاسی نداشت و سعی کرد آنها را در مسیری سازنده فعال کند. وزارت اطلاعات همچنین مزاحمتی برای اقوام و فرق از جمله اهل حق و دراویش نداشت و با تمام اینها به گونه‌ای تعامل کرد که امروز شاهد یک همگرایی بسیار قوی بین اقوام و فرق با نظام مقدس جمهوری اسلامی هستیم. وزارت اطلاعات در این دوره سعی کرد در کنار امنیتی که برای جامعه فراهم میکند، آرامش را هم فراهم کند.
علوی خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات در این دوره سعی کرد تنها به مفسدین و متخلفین تعرض داشته باشد و هول و هراس هیمنه وزارت فقط برای این افراد و کسانی که به اموال عمومی تعطیل می کند، باشد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تعامل مردم، نخبگان و جریانات سیاسی با وزارت اطلاعات با بیان اینکه امروز وزارت اطلاعات بر اساس نظرسنجی ها از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: آنچه در این دره متمایز بود، هجمه بی نظیری بود که به وزارت می‌شد؛ در هیچ دوره ای وزارت اطلاعات اعم از وزیر و وزارت مورد هجمه قرار نمی‌گرفتند؛ ۲۰ درصد این هجمه ها از بیرون و توسط دشمن بود که انتظاری از آنها نداریم اما ۸۰ درصد هجمه ها بی مهری ها متاسفانه توسط کسانی بود که خودشان را در درون نظام تعریف می‌کند؛ اما وزارت در برابر این افراد سعه صدر پیشه کرده و تعرضی به آنها نکرده است چون معتقد است زمانی که نوزاد دندان در می‌آورد، ممکن است پستان مادر را گاز بگیرد اما به صورت او سیلی نمی‌زند. ما به حمایت‌های مقام معظم رهبری دلگرم هستیم و در یکی از آخرین گزارش‌هایی که اخیراً خدمت مقام معظم رهبری دادیم، ایشان در پی نوشت این گزارش فرموده بودند که «از برادران ورارت اطلاعات تشکر شود» که من از این فرصت استفاده می کنم و تشکر و بزرگواری ایشان را به همه همکاران عزیزم ابلاغ می کنم.
وزیر اطلاعات درباره مهمترین رویکرد خود در مدیریت این وزارتخانه گفت: برای اینکه کارکرد وزارت از انسجام، ارتباط معنادار و پیوستگی برخودار باشد، باید بر مبنای راهبرد باشد؛ یکی از نخستین اقداماتی که انجام داد راهبرد وزارت اطلاعات را بر پایه‌ی شرع، اخلاق و قانون تعریف کردیم. تنها به تبیین راهبرد اکتفا نکردیم، بلکه در مقام عمل نیز همه بخش‌های وزارت را بر مبنای راهبرد تدوین کرده و امروز وزارت اطلاعات از یک انسجام در مدیریت، پیوستگی در مارکت و هدفمندی در حرکت برخوردار است.
علوی در ادامه به بیان مهمترین اقدامات و دستاوردهای وزارت پرداخت و اظهار کرد: به لطف خدا امروز وزارت اطلاعات در تمام عرصه ها اعم از ضد جاسوسی، تروریسم و امنیت نرم با تعامل سازنده با اقوام و جریانات و تامین امنیت سیاسی اجتماعی فرهنگی و امنیت و سلامت اقتصادی و مبارزه با مفاسد این حوزه و همچنین در زمینه تبادل اطلاعات با کشورهای دوست و غیر متخلصم گام‌های بسیاری بر داشته است که فرصت برای ذکر همه اینها نیست؛ همچنین کارکرد وزارت اطلاعات به گونه ای است که تنها یک بیستم آن را میتوان در رسانه ها بیان کرد.
وی همچنین در ارزیابی از موفقیت‌های وزارت در انجام ماموریت های محوله گفت: معتقدم هرچه زمان گذشته، وزارت اطلاعات به فلسفه وجودی خود نزدیکتر شده‌است؛ اگر وزارت در ابتدا بیشتر به شکل پلیس امنیت آغاز به کار کرد، با گذشت زمان این این شکل فاصله یافته و به سرویس اطلاعاتی نزدیک‌تر شده است و کارکرد پیشگیرانه بیشتری را پیدا کرده است. الحمدالله وزارت در این زمینه به گونه ای خود را متجلی ساخته که کسانی که وزارت را می شناسند اعتراف کرده و بر این باورند که وزارت اطلاعات به هدف تاسیسی خود بیشتر از هر زمان نزدیک شده است.
وزیر اطلاعات در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات انجام شده در حوزه ایجاد تحول در وزارت اطلاعات اظهار کرد: امروز کار سرویس‌های اطلاعاتی متفاوت با گذشته است؛ امروز آن مقداری که سرویس‌ها از فضای مجازی و صحبت های مسئولان کشور و بیگ‌دیتاهایی که بدست می آورند و دیتاپردازی هایی که می‌کنند، به اطلاعاتی دست می یابند که از طریق جاسوسیهای سنتی این اطلاعات حاصل نمی‌شود.
علوی افزود: امروز دستگاه‌های اطلاعاتی باید هم از امکانات فنی بسیار گسترده برخوردار باشند و هم از نیروهای تحصیلکرده و زبده و کار آشنا برخوردار باشند و مرتبط آموزش های ضمن خدمت همراه باشند. طی ۷ سال اخیر، امکانات فنی وزارت به حدود ده برابر افزایش یافته؛ در زمینه بنیه علمی نیز نزدیک به ۷۰۰ نفر از کارکنان ما در مقطع دکترا یا فارغ التحصیل شده اند و مشغول به تحصیل هستند. همچنین چندین هزار نفر از کارکنان ما در مقطع کارشناسی در رشته های مربوط به وزارت اطلاعات فارغ التحصیل شدند و چندین هزار مشغول تحصیل هستند. همچنین جمعی که فاقد کارشناسی بودند دوره خود را به پایان رساندند و به همراه سایر کارکنان دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد همه در تلاشند تا به تحصیلات تکمیلی بپردازد. علاوه بر آموزشهای آکادمیک وزارت اطلاعات در زمینه آموزش های ضمن خدمت و آموزش های مدیران نیز گام‌های بلندی برداشته که با این بنیه قوی علمی بتواند مأموریت‌های خود را بهتر انجام دهد و مشاهده دانش پایگی کار اطلاعاتی در وزارت باشیم.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین علوی در پاسخ به این پرسش که وزارت اطلاعات در استفاده از فناوری های نوین در حوزه جاسوسی به چه دستاوردهایی رسیده است؟ گفت: در همه بخش های وزارت اطلاعات اعم از ضد جاسوسی، اطلاعات خارجی، ضد تروریستی و بخش های اطلاعات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در حال حاضر یک بخش فنی متمرکز نداریم؛ ما در هر یک از این بخش ها، بخش فنی داریم، در تمام استان ها بخش فنی داریم و در واقع معاونت فنی ما علاوه بر این که کار اطلاعاتی انجام می دهد، ارائه دهنده خدمات نرم افزاری و سخت افزاری به تمام بخش های فنی هستند.
وی همچنین درباره هماهنگی این دستگاه با سایر دستگاه‌های اطلاعاتی گفت: طبیعی است که امنیت محصول کار جمعی تمام دستگاه هایی است که در امنیت اثرگذار هستند اعم از وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، سپاه پاسداران، اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات سپاه، ارتش جمهوری اسلامی ایران، اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و اطلاعات آن، ناجا و حفاطت اطلاعات آن، وزارت اطلاعات قوه قضاییه، ستادهای بالا دستی مثل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، ستاد کل نیروهای مسلح، شورای امنیت کشور، وزارت کشور و مدیریت سیاسی کشور در مرکز و در استانها و در شهرستانها؛ همه اینها در صورتی می توانند بصورت هماهنگ امنیت برقرار کنند که اولا همدلی داشته باشند و خودشان را عضو یک خانواده مبلغ امنیت احساس کنند و همچنین همگرایی و هم افزایی داشته باشند و به یکدیگر کمک کنند.
وزیر اطلاعات افزود: الحمدلله جلسات شورای هماهنگی جامعه اطلاعاتی کشور  در این مدتی که خدمتگزار مردم بودم و طبق قانون من رئیس جامعه اطلاعاتی بودم، به طور مرتب برگزار شده و تمام اعضا در تمام جلسات سر وقت حضور یافتند و در بحث ها شرکت کردند. همچنین صدها کمیته مرتبط با شورای هماهنگی فعال و اثرگذار بودند. در تمام استان ها ما جلسات جامعه اطلاعاتی را به مدیریت مدیران کل اطلاعات استان ها برگزار کردیم و کسانی که در گذشته در دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی حضور داشتند، این میزان از همدلی و هماهنگی و هم افزایی را تقریبا بی سابقه می دانند.
علوی در ادامه گفت: آنجایی که ما نیاز به حضور عزیزانی در کار می‌بینیم، خدمتشان عرض می کنیم و اطلاعات را می‌دهیم؛ برای نمونه ضربه به پلنوم حزب دموکرات جنایتکار خارج از کشور که ما مطلع شدیم اینها برنامه پلنوم را دارند و ما اطلاعات آنها را به دوستان نیروی مسلح دادیم و عزیزان سپاه پای کار آمدند و در آن لحظه هدف موشک قرار گرفتند که تلفات زیادی به آنها وارد شد؛ یا مثلا وقتی گروهک های تروریستی در سیستان و بلوچستان به مناطقی می آیند که امکان آتش بار دوربرد روی آنها در اختیار ما نیست، اطلاعات آنها را در اختیار دوستان سپاه قرار می دهیم و آنها هدف قرار می دهند و نوعاً تلفات خوب و ضربه های تعیین کننده ای به آنها وارد می شود.
وی با بیان اینکه هماهنگی دستگاه‌های اطلاعاتی به ماهیت و شکل کیس های عملیاتی بستگی دارد، افزود: برای مثال در زدن ابوعایشه کردی در مرز غرب کشور لازم بود که نیروی انتظامی پای کار بیاید؛ پای کارآمدند و ضربه های بسیار تعیین کننده ای به جریان های تروریستی وارد شد.
وزیر اطلاعات درباره نقش مردم در دستاوردهای اطلاعاتی دستگاه ها اظهار کرد: ما عملا بیشتر اطلاعات خود را از مردم می‌گیریم و بیشتر همکاران ما مردم هستند؛ اگر مردم نباشند، ما صرفا با تعداد معدود نیروی انسانی و امکانات خود نمی‌توانیم اشراف بر تحرکات ضد انقلاب و تروریست ها و جاسوس ها داشته باشیم. به تعبیر امام راحل در آن زمان اطلاعات 36 میلیونی و الان اطلاعات 82 میلیونی داریم، اگر این اطلاعات 82 میلیونی نبود، ممکن بود ما نقاط کوری زیادی داشته باشیم، اما اشراف فراگیر اطلاعاتی وزارت اطلاعات و دیگر دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی نتیجه این اطلاعات 82 میلیونی است.
علوی افزود: امنیت جامعه اسلامی در این سالها مثال زدنی بود، زیرا توان تروریست ها متفاوت با توان آنها در سالهای گذشته بوده است؛ در سال های گذشته با یکی دو تا ماشین زهوار در رفته مثلا با یک وانت پیکان و اسلحه کلاشینکف و سی چهل تا فشنگ می آمدند، الان با ماشین های پیشرفته شاسی بلند تویوتا و امثال اینها می آیند؛ با تیربار 5000 فشنگ و یا اسلحه های 20 و 30 میلیمتری که نقش ضدهوایی را ایجاد می کند و یا دوش پرتاب ها و امثال اینها که نشان می دهد، می‌آیند؛ امکانات اینها متفاوت با گذشته است و مبارزه کردن با چنین تروریست هایی دشوار است.
وزیر اطلاعات با اشاره به فعالیت های داعش ادامه داد: در شرایطی که اینها دولت خودخوانده داشتند و بخشی از سرزمین های عراق و سوریه را در اختیار گرفته بودند و مراکز آموزشی ارتش های عراق و سوریه در این مکانها در اختیار اینها بود و آموزش های کلاسیک نظامی و شبه نظامی و پارتیزانی به اینها می دادند و اینها را مسلح می کردند، کشورهای همسایه مانند سعودی و مانند امارات تمام قد از گروه های تروریستی حمایت مالی کردند؛ اینها کار مبارزه با تروریسم را سخت و برقراری امنیت را دشوار می کند، اما به لطف پروردگار با حمایت مردم عزیز و با هم افزایی دستگاه‌های امنیتی صدها جریان تروریستی ضربه خوردند، در حالی که در کشورهای مختلف از هر 10 اقدام تروریستی ممکن است 4 تا 5 عملیات شکست بخوردد و در 4 تا 5 عملیات موفق به عمل می شود، اما در جمهوری اسلامی از هر صد اقدام تروریستی، دشمنان تنها در 3 یا 4 اقدام موفق شده اند و ۹۶ اقدام توسط دستگاه‌های امنیتی و عمدتا وزارت اطلاعات ضربه خورده اند و عملا موفق نشدند.
وی افزود: ما در آخرین راهبرد به جای اینکه در برابر تروریست ها به صورت پدافندی عمل کنیم و آنها بیایند متشکل شوند و برنامه ریزی کنند و برنامه تروریستی را تنظیم کنند و آنوقت ما بیاییم و ضربه بزنیم، آمدیم رویکرد و راهبرد را به ضدتروریسم آفندی عوض کردیم؛ قبل از اینکه اینها کامل شکل بگیرند همین که وارد مقدمات شدند، ما یا صیانتی با اینها کار می کنیم و اگر نیاز باشد آنها را منصرف می کنیم. الان توانستیم صدها بلکه هزارها جوان را از این مسیر برگردانیم و این برای ما خیلی شیرینتر است تا اینکه یک جوان تروریست شود و بعد ما با او برخورد کنیم، اما آنجایی که دیگر افراد وارد شدند، تیم تشکیل دادند و بنا داشتند اقدام کنند، قبل از اینکه اینها وارد اقدام عملی شوند وارد شدیم و اقدام لازم را درباره آنها انجام دادیم.
علوی درباره اقدام وزارت اطلاعات درباره مبارزه با فساد اقتصادی گفت: بحث پردازش به مسائل اقتصادی در وزارت اطلاعات بر مبنای راهبرد همراه با یک هدفمندی و هوشمندی است، چون جامعه ما از مفاسد اقتصادی رنج می برد، اما امنیت اقتصادی هم لازمه شکوفایی و رونق اقتصادی لازمه جهش و حمایت از تولید است،؛ بنابراین باید مبارزه به گونه ای باشد که در عین مبارزه با فساد و تامین سلامت اقتصادی، آسیبی به امنیت اقتصادی وارد نشود و فعالان اقتصادی احساس خطر نکنند و چون یکی از پیش زمینه‌ها و پیش نیازهای اقتصادی، امنیت اقتصادی است، جایی که امنیت نباشد سرمایه تامین نمی شود.
وی افزود: وزارت اطلاعات سعی کرده هم با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری زمینه ی رونق و جهش تولید را فراهم کند و امنیت تولید را برای فعالان اقتصادی فراهم کند، از طرف دیگر با کسانی که مرتکب فساد و تخلف اقتصادی می شوند، با جدیت برخورد کند؛ لذا وزارت اطلاعات نزدیک به یک میلیون هکتار زمین های منابع طبیعی که توسط متصرفین و متجاوزین به منابع طبیعی تصرف شده بود شناسایی کرده و توسط مامورین قوه قضاییه دخل و تصرف کرده است. در مواردی که با کالای قاچاق مواجه شده بدون تعارف ضربه زده، آنجا که دلالان ارز به بازار ارز وارد می کردند، به آنها سوار شده و به خیلی از مجموعه ها ضربه وارد کرده است و همچنین در عرصه‌های مختلف مفاسد اقتصادی وارد شده و آنجا که فرار مالیاتی بود وارد شده و به سازمان امور مالیاتی و دستگاه قضایی معرفی کرده و بخش عظیمی از مالیات فرار شده را شناسایی کرده و بیت المال برگردانده و از ضایع شدن حق بیت المال جلوگیری کرده است.
وی افزود: کار مبارزه با مفاسد به گونه ای است که هم ما بتوانیم امنیت اقتصادی را برای فعالان اقتصادی داشته باشیم و مشکلات فعالان اقتصادی را آنجایی که به خاطر رکود بازار یا به خاطر مشکلات دیگر دچار معوقه بانکی می شوند و تعمد بر عدم پرداخت بدهی بانکی ندارند کمک کنیم مشکلشان حل شد و آنجایی که کسانی که عدم پرداخت بدهی بانکی در عین توانمندی دارند آنجا هم سعی کنیم که برخورد لازم را داشته باشیم.
علوی در ادامه درباره راه های ارتباط مردم با وزارت اطلاعات گفت: ما ارتباط بسیار گسترده و وسیعی با مردم داریم و مردم از طریق مختلف از جمله ستاد خبری با ما در ارتباط هستند و اخبارشان را به ما انتقال می‌دهند، اما ارتباط ما با مردم منحصر به این‌ها نمی‌شود و روش‌های مختلفی دارد که هیچ سرویس اطلاعاتی روشهای ارتباط با مردمش را در رسانه اعلام نمی کند.
وزیر اطلاعات همچنین در خصوص اقدامات پیشگیرانه و پیش‌دستانه این وزارتخانه برای جلوگیری از در دام افتادن مردم سرویس های اطلاعاتی  اظهار کرد: در زمینه ضدجاسوسی اساس کار وزارت اطلاعات پیشگیری است؛ چون دشمن با اطلاعات می‌آید و به دنبال این است که نخبگان ما را جذب کند و اینکه اساتید و نخبگان سیاسی یا مدیریتی ما را تبدیل به جاسوس کند یا اینکه در نهادهای امنیتی و نظامی رسوخ کند تا  افرادی را جذب و به جاسوس تبدیل کند.
وی ادامه داد: ما به عنوان وزارت اطلاعات نباید منتظر بنشینیم تا دشمن سرمایه کشور را تبدیل به جاسوس کند، بنابراین در مرحله اول اقدام ما پیشگیری است؛ پیشگیری در صورت کلی و آموزش دادن به مجموعه های دیپلماتیک، اقتصادی و مدیریتی است که در این زمینه جلسات بسیار زیادی تاکنون داشته‌ایم.
علوی گفت: آموزش های گسترده ای را برای افرادی که به خارج از کشور اعزام می‌شود و یا فعالیت‌های دیپلماتیک و اقتصادی دارند، برگزار می‌کنیم؛ در کنار این برای افراد خانواده آنها نیز کلاس‌ها و آموزش‌هایی را برگزار کردیم، زیرا سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه تنها به آنها مراجعه نمی کنند و گاهی از طریق خانواده آن ها اقدام و اهداف خود را دنبال می‌کنند. ما راهکارهایی را که سرویس‌های بیگانه برای نزدیک شدن به افراد استفاده می کنند، به خانواده مسئولان و کسانی که به خارج از کشور مسافرت می کنند و افراد این چنینی آموزش داده ایم. همچنین نمایشگاه هایی را برگزار کردیم که افراد از استان‌ها و دستگاه‌های مختلف از این نمایشگاه بازدید کردند؛ در این نمایشگاه‌ها کلیه ترفندهای سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف به آنها نشان داده شد و به علاوه این برای عموم جامعه از طریق تولید فیلم‌هایی که هشدارهای لازم را بیان می کند، روش سرویس های مختلف جاسوسی را بازگو می‌کنیم.
وی افزود: همچنین با همکاری با صدا و سیما و تولید فیلم‌هایی با هشدارهای لازم را به مردم داشته ایم تا فرهنگ جامعه را یک فرهنگ ضدجاسوسی کنیم. راهبرد اصلی ما راهبرد ضد جاسوسی آفندی است؛ یعنی ما قبل از این که آنها بتوانند افراد را به عنوان جاسوس جذب کنند، سرویس‌های جاسوسی حریف را از بین برده ایم. الحمدالله ما در این زمینه علاوه بر اینکه توانسته ایم جاسوس‌ها را در مراکز حساس شناسایی کنیم، از جاسوس شدن بسیاری از افراد با هشدارهای به موقع جلوگیری کرده‌ایم.
وزیر اطلاعات با اشاره به دستگیری جاسوس در دستگاه های مختلف خاطر نشان کرد: ما در بالاترین دستگاه امنیتی کشور جاسوسانی را شناسایی و دستگیر کردیم که این افراد به دشمن سرویس می‌دادند؛ سخنگوی محترم قوه قضائیه در صحبت‌های اخیرشان گفتند که جاسوس هایی در دستگاه‌های نظامی و انتظامی شناسایی و دستگیر شدند که این کار، کار وزارت اطلاعات بود. از سوی دیگر ما سعی کردیم به جای این که به دنبال افراد به اصطلاح دانه کوچک برویم، در عرصه ضد جاسوسی و ضد تروریسم و حتی در عرصه مواد مخدر با افرادی که بالای هزار تن معاملات مخدر داشتند، برخورد کنیم و در زمینه ضد تروریسم سراغ افرادی مانند شارمهد رفتیم و با ترفندهای ویژه او را در اختیار گرفتیم. در زمینه ضدجاسوسی نیز سراغ افرادی رفتیم که سخت ترین ضربه ها را به امنیت ملی کشور وارد کرده بودند.
علوی با اشاره به ارتباط نزدیک این وزارتخانه با سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای دوست و هم پیمان گفت: ما با بیش از ۵۰ سرویس اطلاعاتی در کشورهای دوست تبادل اطلاعات داشته و داریم و این تأثیرات بسیار گسترده بوده است؛ ما توانستیم از رهگذر این تبادلات کارهای بسیار بزرگی را انجام دهیم به همین دلیل ۹۹ درصد از کار مبادله زندانیان با آمریکا و استرداد یک میلیارد و هفتصد و ده میلیون دلار پول مردم به کشور توسط وزارت اطلاعات صورت گرفته است.
وی در پایان گفت: آقایان دولت خواه، تنیده و نیک بخت را ما برگرداندیم. همچنین صیادان چابهاری را از سومالی برگرداندیم. یکی دیگر از ویژگی‌های وزارت اطلاعات در دوره اخیر ارائه تحلیل ها و بررسی های دقیق است؛ وزارت اطلاعات تحلیل هایی که ارائه می کند می‌بایست علمی واقع بینانه، آینده نگرانه و تصمیم ساز باشد. مسئولان و مقاماتی که تحلیل های وزارت اطلاعات را دریافت می کنند، اذعان دارند که این تحلیل ها بسیار متفاوت از گذشته است و از برجستگی خاصی برخوردار است.
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1