تاریخ انتشار
دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۱۰
کد مطلب : ۴۵۳۶۸۲
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد:

هنگام مصرف شیر توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرید

۱
هنگام مصرف شیر توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرید
کبنا ؛
شیر به عنوان یک ماده مغذی و محبوب شناخته می‌شود و اهمیت میزان مصرف آن به حدی است که در برخی از طبقه‌بندی‌های جهانی به عنوان معیاری برای توسعه یافتگی جوامع در نظر گرفته شده است.
به گزارش کبنا، سید خدارحم موسوی‌نژاد رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد  افزود: در این میان نکته مهم رعایت دقیق توصیه‌های بهداشتی در مراحل استحصال، حمل، توزیع و مصرف این فراورده هاه دامی است که در همین راستا مراکز تولید، حمل و جمع‌آوری شیر خام تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی قرار دارد و از سوی دیگر به شهروندان نیز همواره توصیه می‌شود که در هنگام مصرف شیر توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.
وی در توضیحاتی بیشتر خاطرنشان کرد: شیر خام باید دارای رنگ، طعم، بو و مزه طبیعی باشد. رنگ شیر خام طبیعی سفید صدفی یا خامه‌ای و در برخی موارد متمایل به زرد است. همچنین شیر باید عاری از رنگ‌های غیر طبیعی باشد مثلاً رنگ صورتی ناشی از آلوده شدن شیر با خون، رنگ کرم مایل به زردی ناشی از وجود آغوز و یا دوشش دیر هنگام و رنگ آبی کم رنگ ناشی از تقلب افزودن آب به شیر است. همچنین طعم، بو و مزه شیر سالم مخصوص به خود بوده و باید عاری از هرگونه طعم، بو و مزه نامطبوع باشد.
موسوی‌ نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر جوشاندن شیر قبل از مصرف در صورت فله بودن آن، در مورد نوع نظارت‌های کارشناسان دامپزشکی بر مراکز تولید و جمع‌آوری شیر، عنوان کرد: دامپزشکی کلیه موارد تأثیرگذار در کیفیت بهداشتی شیر را تحت نظارت کارشناسان خود دارد، اعم از دام شیری که باید عاری از بیماری‌هایی از قبیل سل، تب مالت، ورم و یا زخم پستان بوده و تحت مایه‌کوبی و سایر عوامل کنترلی باشد.
وی ادامه داد: به علاوه دام باید فاقد هر گونه علائم بیماری عفونی بوده و در وضعیت مناسبی ازنظر سلامت عمومی باشد.
این کارشناس تاکید کرد: در صورت بروز بیماری در دام شیری، درمان دام الزاماً باید تحت نظارت دکتر دامپزشک و توسط داروهای مجاز صورت گرفته باشد و دوره پرهیز از مصرف شیر طبق نظر دامپزشک و دستورالعمل دارو رعایت شود.
وی همچنین اصول بهداشتی و استانداردهای مشخصی در مورد بهداشت لوازم شیردوشی و سلامت افراد دست اندرکار دوشش شیر را نیز یادآور شد و افزود: البته رعایت آنها مورد بررسی و سنجش کارشناسان ذیربط دامپزشکی قرار دارد.
موسوی نژاد گفت: :کارشناسان اداره دامپزشکی به صورت منظم با اخذ نمونه شیر در ایستگاه ها و  لبنیات فروشی ها  و ارسال آن به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان و انجام آزمایش های لازم از عدم وجود هر گونه آلودگی یا افزودنی غیر مجاز اطمینان می یابند و در صورت مشاهده موارد تخلف، اقدام به برخورد لازم با واحد های متخلف می کنند.
وی از جمله وظایف سازمان دامپزشکی کشور را ساماندهی بر نحوه تولید و توزیع این محصول فاسد شدنی دانست که بازدیدهای مستمر کارشناسان دامپزشکی، ارائه خدمات رایگان در خصوص پایش و مراقبت از بیماری های مشترک بین انسان و دام، به خصوص بیماری مهلک سل و بروسلوز (تب مالت) و واکسیناسیون رایگان دامداری ها علیه بیماری بروسلوز، تنها بخشی از خدماتی است که این اداره کل به طور مستقیم به دامداران ارائه می کند.
این کارشناس در حوزه دامپزشکی ضمن تاکید بر پروانه دار کردن خودروهای حمل شیر  اضافه کرد: برای تکمیل فرآیند نظارت ها و کنترل بر نحوه توزیع بهداشتی محصولات به خصوص شیرخام، براساس مصوبات و قوانین موجود ، بهره برداران می بایست نسبت به اخذ مجوز حمل برای نقل و انتقال شیرخام اقدام کنند.
به گفته وی
ارائه آموزش های لازم در بستر فضای مجازی و استفاده از ظرفیت رسانه ها را مهم ارزیابی کرد و گفت : اطلاع رسانی های خوبی در سطح فضای مجازی و رسانه های محلی صورت گرفته که امید می رود ضمن همکاری مردم با مسئولین ، رساانه های مکتوب و نوشتاری ، مجموعه دامپزشکی و علوم پزشکی را در این زمینه همراهی و مساعدت نمایند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان  در پایان به شهروندان توصیه کرد با توجه به ضوابط و دستورالعمل های بهداشتی دامپزشکی و برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده تا حد امکان از شیر و محصولات لبنی پاستوریزه بسته بندی استفاده نمایند
نام شما

آدرس ايميل شما

متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

رهبر معنوی اهل سنت ایران در جریان حیات دینی و سیاسی خود همواره مواضع قابل تامل و جنجالی ...
روزنه‌های احیای برجام

روزنه‌های احیای برجام

دلايل متعددي وجود دارند که نشان مي‌دهند بهتر است امريکا به دنبال احياي برجام باشد و به ...
بحران بدهی دولت؛ بدهکاری چه بر سر دولت می‌آورد؟

بحران بدهی دولت؛ بدهکاری چه بر سر دولت می‌آورد؟

انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها دولتی در سال گذشته، حاکی از زیان انباشته قابل توجه آن‌ها ...
1