تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۱۷
کد مطلب : ۴۵۸۳۳۱
رئیس دانشگاه تهران توضیح می‌دهد

قطع همکاری با اساتید به معنای اخراج نداشته‌ایم اما احتمال دارد که برخی اساتید جزء دوره پیمانی باشند و قراردادشان به دلیل اعلام گروه یا دانشکده تمدید نشود / عدم تمدید قرارداد اساتیدی که به تعهدات خود عمل نمی‌کنند، متداول است / برخی، رفتارهای سیاسی انجام داده‌اند؛ ما بر اساس روش حرفه‌ای خودمان برخورد می‌کنیم

۰
علت اخراج اساتید دانشگاه تهران چه بود؟
کبنا ؛رئیس دانشگاه تهران درباره قطع همکاری این دانشگاه با برخی از اساتید گفت: برخی از اساتید به تعهدات علمی خود عمل نمی‌کنند و این احتمال وجود دارد که در دوره پیمانی باشند و قراردادشان به دلیل اعلام گروه یا دانشکده تمدید نشود. ضمن آنکه موضوع «عدم تمدید قرارداد» همواره در دانشگاه وجود داشته و این موضوع یک شائبه سیاسی نیست.
 طی چند روز گذشته اخباری در خصوص اخراج برخی از اساتید از دانشگاه‌ها از جمله برخی از اساتید دانشگاه تهران در فضای مجازی منتشر شده بود.
محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در این خصوص به ایسنا گفت: برای جذب و فعالیت اساتید فرایند مشخصی در درون دانشگاه‌ها وجود دارد. یک استاد در دانشگاه جذب می‌شود و جذب وی باید به صورت دوره‌ای تمدید شود. به طور قطع، اساتید دانشگاه برای ارتقاء و تبدیل وضعیت خود اقدام می‌کنند. ما در دانشگاه تهران با هیچ‌کدام از اساتید این مرکز آموزشی قطع همکاری نکرده‌ایم و قطع همکاری به معنای اخراج نداشته‌ایم.
وی ادامه داد: همچنین گاهی برخی اساتید به تعهدات علمی خود عمل نمی‌کنند و این احتمال وجود دارد که جزو دوره پیمانی باشند و قراردادشان به دلیل اعلام گروه یا دانشکده تمدید نشود. مساله عدم تمدید قرارداد همواره در دانشگاه وجود داشته و این موضوع یک شائبه سیاسی نیست. اگر یک شخص نتواند شاخص‌های علمی را کسب کند، به تعهدات مربوط به تدوین مقالات و کتب عمل کند، کیفیت لازم از منظر تدریس و مواردی از این دست را نداشته باشد، این مسائل با ماموریت‌ها و مسئولیت‌های دانشگاه سازگار نیست.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه اینطور اعلام می‌شود که افرادی از دانشگاه اخراج شده‌اند و دانشگاه با آنها قطع همکاری کرده، خاطرنشان کرد: چنین موضوعی صحت ندارد. این احتمال وجود دارد که در مرحله تبدیل وضعیت اساتیدی که از آنها نام برده می‌شود، کُندی‌هایی صورت گرفته باشد. هیچکدام از اساتیدی که اسامی آنها مطرح شده‌، قطع همکاری نکرده‌اند و با دانشگاه در ارتباط هستند. آنچه که در محافل خبری و رسانه‌ای مطرح می‌شود، صحت ندارد.
مقیمی توضیح داد: بحث عدم تمدید قرارداد پیمانی در خصوص اساتیدی که کارایی لازم را ندارند و در ارتباط با تالیف کتب و مقالات نتوانسته‌اند به تعهدات خود عمل کنند، همواره روال کار دانشگاه بوده و این موارد بازتاب بیرونی پیدا نمی‌کند. عدم تمدید قرارداد اساتیدی که به تعهدات حرفه‌ای خود عمل نمی‌کنند در محیط‌های آکادمیک متداول است و کسی که تعهدات حرفه‌ای خود را انجام ندهد با چنین موردی مواجه می‌شود.
وی تاکید کرد: کسی به دلیل مسائل سیاسی در دانشگاه دچار مشکل نشده است مگراینکه تعهدات حرفه‌ای خود را انجام نداده باشد. از گذشته تا به امروز، شرایط به این شکل بوده و این موضوع را همواره اعلام کرده‌ایم.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: این موضوع درخصوص دانشجویانی که نقد و اعتراض می‌کنند هم به همین شکل است. ما در دانشگاه تهران از نقد عالمانه استقبال می‌کنیم و با هیچ دانشجویی برخورد نمی‌شود، مگر اینکه بخواهند در ماموریت دانشگاه خللی ایجاد کنند. قاعدتا اگر ضوابط دانشگاه را اجرا نکنیم، کار خلاف انجام داده‌ایم.من از هر اقدامی که در دانشگاه انجام شده باشد، دفاع می‌کنم؛ چرا که تلاش می‌کنیم طبق قانون عمل کنیم. اگر اساتید و دانشجویان به تعهدات حرفه‌ای، علمی و دانشجویی خود عمل کنند ولو اینکه منتقد ما، منتقد سیاست کشور و معترض باشند، هیچ‌وقت به صرف اعتراض با آنها برخورد نشده است. فضایی که در دانشگاه تهران داشته‌ایم یک فضای باز، آزاد و عالمانه‌ است. اگر موردی وجود دارد، پرونده خود را بیاورند تا وضعیت علمی آنها را در گروه مربوطه بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه برخی در مورد اخراج اساتید توییت می‌زنند و به اصطلاح روغن ریخته را نذر امامزاده می‌کنند، خاطر نشان کرد: برخی جزو حق‌التدریسی‌های دانشگاه تهران بودند اما کیفیت لازم را نداشته‌اند و عذرشان خواسته شده است. آنها در فضایی که ایجاد شده به دنبال کسب اعتبار هستند ولی آنچه که به دست می آورند اعتبار نیست و به اعتباری هم که دارند، لطمه وارد می‌کنند. برخی از افرادی که مساله اخراج آنها از دانشگاه مطرح شده‌ جزو هیئت‌علمی دانشگاه تهران نیستند و یک عضو حق التدریس بوده‌اند که گروه آموزشی دیگر به آنها احتیاج نداشته است اما اینطور مطرح می‌کنند که دانشگاه تهران با آنها قطع همکاری کرده است.این رفتار غیراخلاقی است.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: چنین جو سازی‌هایی برای ما اهمیتی ندارد اما آنچه که مهم است، مستندات است و کسانی که بتوانند از منظر علمی از کار خود دفاع کنند. رویکرد ما در دانشگاه تهران، رویکرد حذفی نیست. اگر موردی وجود داشته باشد، تذکر می‌دهیم و آن موضوع خاص را باید اصلاح کنند. آنچه که اهمیت دارد، تعهد حرفه‌ای یک استاد است. یک استاد متعهد می‌شود که به موقع در کلاس حاضر شود، کیفیت لازم را داشته باشد، دانشجویان از عملکرد او راضی باشند، کتب و مقالات علمی داشته باشد و تحقیقات خود را به موقع انجام دهد. او در قبال انجام تعهدات خود، پول دریافت می‌کند.
وی با بیان اینکه پرداخت‌هایی به اعضای هیئت‌علمی انجام می‌شود، در پایان گفت: پرداخت‌هایی انجام می‌شود و گزارش کار آنها به صورت ماهانه ارائه می‌شود. وقتی یک استاد اعلام کرده است که در کلاس درس حاضر نمی‌شود و به کلاس درس نمی‌رود، ما به طور قانونی نمی‌توانیم پرداخت آن ماه را انجام دهیم. مواردی وجود دارد که حقوق یک استاد برای یک ماه پرداخت نشده است اما دوباره پرداخت حقوق از سر گرفته شده است. استادی هم وجود دارد که عدم پرداخت حقوق وی ادامه دارد. این موارد به دلیل برخورد سیاسی نیست بلکه به این دلیل است که استاد در کلاس درس حاضر نمی‌شود و تعهد حرفه‌ای خود را انجام نمی‌دهد. یک نفر اعلام می‌کند و اظهار می‌کند که به کلاس نمی‌رود و ما توجیهی برای این کار پیدا کنیم. برخی، رفتارهای سیاسی انجام داده‌اند ولی ما متقابلا برخورد سیاسی نکرده‌ایم و بر اساس روش حرفه‌ای خودمان برخورد می‌کنیم.
نام شما

آدرس ايميل شما

علی‌اف از دمیدن بر آتش تنش حداکثری با ایران چه می‌خواهد؟

علی‌اف از دمیدن بر آتش تنش حداکثری با ایران چه می‌خواهد؟

برخلاف رویکرد تعاملی و ایجابی تهران، جمهوری آذربایجان با افزایش ضریب رویکرد تقابلی، بر ...
ماجرای پشت در شورا به جلسه راه یافت

ماجرای پشت در شورا به جلسه راه یافت

همزمان با شروع هفتمبن جلسه پرسش شورا از شهردار، مردی که پشت در ایستاده بود گفت: من باید ...
اثر یک دهه بر بازار دلار

اثر یک دهه بر بازار دلار

 برخی فعالان می‌گویند احتمالِ رفتن دلار به سوی کانال بالاتر وجود دارد ولی دشوار است که ...
1