تاریخ انتشار
جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۵۸
کد مطلب : ۴۷۷۰۲۲
قالیباف توقع دارد اصولگرایان از خودگذشتگی او را در سال ۹۶ جبران کنند

قمارِ زاکانی در انتخابات ۱۴۰۳ از نگاه یک اصولگرا /نه قالیباف انصراف می دهد نه جلیلی /پزشکیان موقعیت خیلی خوبی برای رأی آوری دارد / تکرار انتخابات ۷۶ دور از ذهن نیست

۴
۰
قمارِ زاکانی در انتخابات ۱۴۰۳ از نگاه یک اصولگرا /نه قالیباف انصراف می دهد نه جلیلی /پزشکیان موقعیت خیلی خوبی برای رأی آوری دارد /  تکرار انتخابات ۷۶ دور از ذهن نیست
کبنا ؛تأیید صلاحیت نفرات زیادی از اردوگاه اصولگرایی برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری ۸ تیرماه دور از ذهن نبود. باتوجه به ترکییب شش نفری که در نهایت در لیست تاییدی‌های شورای نگهبان قرار داشت، به‌غیر از «مسعود پزشکیان» که تنها نامزد غیر اصولگرا است باید بگوییم که مسیر برای اتحاد و نامزد نهایی اصولگراها ناهموار است. اگر چه در انتخابات دوره گذشته محمدباقر قالیباف به نفع رییسی از چرخه انتخاباتی خارج شد و اصولگراها به موفقیت رسیدند ولی اینبار گویا دوئل بین جلیلی قالیباف خواهد بود و در این مورد باید منتظر باشیم تا ببینیم آیا رویای وحدت اصولگراها به واقعیت خواهد رسید یا این چند شاخه بودن به نفع کاندید اصلاح‌طلب به پایان خواهد رسید؟
به گزارش کبنا، در ادامه این گزارش به این موضوع خواهیم پرداخت که در این فاصله تا انتخابات آیا اصولگراها می‌توانند به اجماع برسند یا خیر و شانس مسعود پزشکیان برای رسیدن به پاستور چقدر است. بر اساس اعلام شورای نگهبان، «مصطفی پورمحمدی»، «سعید جلیلی»، «محمدباقر قالیباف»، «علیرضا زاکانی»، «امیرحسین قاضی زاده هاشمی» و «مسعود پزشکیان»، شش نامزدی هستند که در حال رقابت باهم هستند.

به گزارش کبنا، برخی از سیاسیون بر این باورند که در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، شاهد یک رقابت دو قطبی میان مسعود پزشکیان و محمدباقر قالیباف هستیم اما سید حسین نقوی حسینی، فعال سیاسی اصولگرا، به خبرآنلاین گفت: «بین آقایان پزشکیان، قالیباف و جلیلی یک رقابت سه جانبه شکل خواهد گرفت.»
وی ادامه داد: « قالیباف بر این باور است که یکبار این ایثار را انجام داده و در سال ۹۶ برای موفقیت اصولگرایان کنار رفته و خود را فدا کرده است، حال توقع دارد اصولگرایان و طیف دولت جبران کند و به سمت او حرکت کند.»
این فعال سیاسی اصوالگرا زاکانی را دارای رأی نمی داند و می گوید« زاکانی امکان رقابت ندارد مگر اینکه بخواهد در رقابت‌ها بماند ولی شانس انتخاباتی برای آقای زاکانی وجود ندارد.»
مشروح گفتگوی سید حسین نقوی حسینی، فعال سیاسی اصولگرا در ادامه می‌‌آید.
آقای نقوی حسینی تحلیل شما از ترکیب کاندیداها و انتخابات پیش رو چیست؟ قطب های انتخاباتی چه کسانی هستند؟
اگر بخواهیم یک طیف بندی در بین ۶ کاندیدای مورد تایید قرار گرفته شده، داشته باشیم مشاهده می‌کنیم که از اصولگرایان تند یا رادیکال گرفته تا اصولگرایان سنتی و اصلاح‌طلب نامزد داریم. آقای پزشکیان از بین طیف اصلاح‌طلبان مورد تایید قرار گرفت، ایشان در لیست کاندیداهای جبهه اصلاحات هم قرار داشت و خیلی هم مورد استقبال قرار گرفت.
آقای پورمحمدی هم از جامعه روحانیت و اصولگرایان سنتی و گرایش معتدل‌تری از بقیه نامزدها دارند. آقایان قاضی‌زاده هاشمی، جلیلی و زاکانی تقریبا طیف دولت محسوب می‌شوند و آقای قالیباف هم اصولگرای مستقل هستند و یک رقابت سه قطبی شکل خواهد گرفت.
نه قالیباف کنار می رود نه جلیلی
بین آقایان پزشکیان، قالیباف و جلیلی یک رقابت سه جانبه شکل خواهد گرفت.
این روزها بحث کناره گیری برخی کاندیداها مطرح است، این امکان وجود دارد که مثلا آقای جلیلی بخواهد به نفع آقای قالیباف کنار رود یا ائتلافی بین اصولگرایان شکل بگیرد که رقابت دو قطبی شود ؟
من بعید می‌دانم که همچین ائتلافی شکل بگیرد. شاید آقای پورمحمدی یا زاکانی یا قاضی‌زاده هاشمی در بین اصولگرایان به نفع کاندیدای خودشان کنار بروند اما رقابت میان این ۳ قطب جدی خواهد شد، آقای جلیلی و قالیباف حتما در صحنه می‌مانند و آقای پزشکیان هم هست.
زاکانی شانسی ندارد /مردم در شهرداری تهران چیزی از او ندیدند
 آقای زاکانی، در انتخابات قبلی به صورت پوششی وارد صحنه شدند، در این دوره انتخابات اما اعلام کرده که تا آخر در صحنه می‌مانند، چقدر این برداشت را می‌توان داشت که به نوعی برای آقای قالیباف و جلیلی خط و نشان کشیدند؟

آقای زاکانی باید ارزیابی دقیقی از شرایط اصولگرایان در رقابت شکل گرفته داشته باشد، او در این میان، امکان رقابت ندارد مگر اینکه بخواهد در رقابت‌ها بماند ولی شانس انتخاباتی برای آقای زاکانی وجود ندارد.
یعنی سبد رأی ندارند؟
بالاخره آقای زاکانی هم در دوره گذشته بودند و شرایط او را دیدیم، این دوره که شهردار تهران بودند و مطالبات مردم روی زمین بوده و برخلاف دوره آقای قالیباف، چیزی از او ندیدند و نباید توقع داشته باشد که مردم از او استقبال کنند.
زاکانی خیلی قواعد را زیر پا گذاشت
من خیلی منتقد زاکانی منتقد هستم چون خیلی قواعد را زیر پا گذاشت. او در مجلس یازدهم، از قم کاندیدا شد. آن جا در تمامی سخنرانی‌ها و سوالاتی که از او می‌پرسند، گفت که من آمده‌ام چهار سال برای مردم قم نمایندگی کنم.
حتی آن جا به نمایندگان قبلی قم انتقاد می‌کرد، از جمله رئیس وقت مجلس و عملکرد ایشان را نقد می کرد و می گفت که این افراد آمدند و رای شما را گرفتند و رئیس مجلس شدند و امور شما را دنبال نکردند.
در حالی که آقای دکتر لاریجانی که بیش از چهار سال است دیگر نماینده قم نیست، حتی امروز مسائل قم و موضوعاتش را دنبال می‌کند. گروه‌های مختلف می‌آیند و آقای لاریجانی مشکلات و گرفتاری هایشان را دنبال می‌کند و من این‌ها را دیده‌ام. ولی ایشان انتقاد می‌کرد که نمایندگان قبلی امور مردم قم را پیگیری نکردند و من آمده‌ام که در این چهار سال حق مردم قم را دنبال کنم. حتی در یکی از سخنرانی‌ها که کلیپ آن را دیدم، یک نفر بلند می‌شود و از ایشان سوال می‌کند که؛ «ما شنیده ایم شما اینجا آمده‌اید تا رای مردم را بگیرید و اینجا را کرسی پرش برای جایگاه‌های بالاتر کنید» و ایشان در آن جا صراحتا اعلام کرد که اصلا چنین چیزی نیست و من آمده‌ام تا چهار سال وکیل مردم قم باشم.
زاکانی جواب مردم قم را چه می‌خواهد بدهد؟
بعد در مجلس آمد و یک سال بعد شهردار تهران شد. جواب مردم قم را چه می‌خواهید بدهید؟ وقتی به او مجددا انتقاد می‌کنند می‌گوید؛ «من از همین جا در شهرداری تهران امور مردم قم را دنبال می‌کنم». چطور می‌توانید؟ نکته بعد این است که وقتی ایشان از قم رأی آورده و به مجلس آمد، در اولین ملاقات مجلس یازدهم با مقام معظم رهبری که سند آن سخنرانی هست، حضرت آقا این نکته را صریح و روشن به نمایندگان تذکر می‌دهند و هیچ ابهامی هم وجود ندارد. رهبری گفتند که یکی از تهدیدات جایگاه نمایندگی این است که افراد به عنوان نماینده، رأی مردم را بگیرند و در مجلس بیایند و این را پرورش دهند که از سکوی مجلس به این دولت و آن دولت و مقامات بالاتر بروند و اینجا را سکوی پرتاب برای خود قرار دهند؛ این تهدید است.
آقای زاکانی شما که ادعای ولایتمداری می‌کنید، ولی فقیه حضوری این تذکر را به شما گفت. شما چطور یک سال بعد مردم قم را فوری رها می‌کنید و شهردار تهران می‌شوید؟ خلاف نظر مقام معظم رهبری است. شما در این مجلس قسم خوردید که من چهار سال وکیل ملت هستم و در این چارچوب‌ها خدمت می‌کنم. بعد این قسم را رها می‌کنید و شهردار می‌شوید؟ این انتقادات وجود دارد. من در مجلس با آقای زاکانی کار کرده‍ ام و تصور نمی‌کردم ایشان چنین مسیری را برود برای این که شهردار تهران شود.
چون شهردار تهران در زمانی، سکوی ریاست جمهوری بوده است پس می‌شود آن را سکوی ریاست جمهوری قرار داد. این انتقادات جدی به ایشان وارد است. در عین حال که در تهران مردم مطالبه دارند. می‌گویند در شهرداری چه کار کرده‌اید که می‌خواهید رئیس جمهور شوید و برای کشور کار کنید؟ اقبالی برای آقای زاکانی واقعا نیست.
امکان معامله میان قالیباف با پایداری‌ها وجود ندارد
چقدر ممکن است که آقای زاکانی و جلیلی رو در روی آقای قالیباف قرار بگیرند؟
این شکاف وجود دارد زیرا قالیباف به دنبال تغییر و تحول بنیادی عمیق است که با این فرمانی که جلو می‌رویم و کار به نتیجه نرسیده، رضایتمندی مردم به دست نمی آید. هم باید تحول صورت بگیرد و دیدگاهی در مقابل طیف دیگر اصولگرایان قرار می‌گرفت.
قالیباف توقع دارد اصولگرایان از خودگذشتگی او را در سال ۹۶ جبران کنند
آقای نقوی حسینی ممکن است، آقای قالیباف به سمت پایداری‌ها حرکت کند و در این انتخابات با طیفی از پایداری ها ائتلاف کند؟
معامله‌ پایداری‌ها و قالیباف در انتخاب مجلس که لیست وجود داشت، امکان پذیر بود زیرا، می‌توان روی لیست توافق کرده و سهم بندی کرد. اما در انتخابات ریاست جمهوری هر تعاملی باعث حذف یک کاندیدا خواهد شد و به نظرم زمینه چنین معامله‌ای بین آنان وجود ندارد زیرا باید کاندیدای پایداری ها حذف شود و این تعامل وجود ندارد. آقای قالیباف بر این باور است که یکبار این ایثار را انجام داده و در سال ۹۶ برای موفقیت اصولگرایان کنار رفته و خود را فدا کرده است، حال توقع دارد اصولگرایان و طیف دولت جبران کند و به سمت او حرکت کند.
مصداق همان جمله که گفته می‌شود نظام یک ریاست جمهوری به او بدهکار است
بله، این در محاورات و در میان مردم گفته می‌شود که نظام یک ریاست جمهوری به او بدهکار است، چند بار کاندیدا شده ولی موفق نشده است. حال یکبار هم که در سال ۹۶ در شرایط موفقیت خوبی بود به نفع نامزد دیگری کنار رفته و از خودگذشتگی بزرگی بود و توقع به جایی است.
پزشکیان موقعیت خوبی دارد
حتی برخی تحلیل می کنند این ترکیب تایید صلاحیت شده به این آرزوی قالیباف کمک می کند.
نه اعتقادی ندارم، آقای پزشکیان موقعیت خیلی خوبی دارد، کل جبهه اصلاحات فقط یک کاندیدا دارد و اگر با عینک دیگری بخواهیم تحلیل کنیم، باید گفت شورای نگهبان کاملا به سمت اصلاح‌طلبان عمل کرده است زیرا نامزدهای جبهه اصلاحات را در یک نفر خلاصه کرده است و رقیبی وجود ندارد اما در اصولگرایان ۵ نفر هستند. ظاهرا شورای نگهبان به گونه‌ای عمل کرده که کاندیدای اصلاح‌طلب پیروز شود.
سهم قالیباف و جلیلی از آرای آقای رئیسی بیشتر خواهد بود
 آقای نقوی حسینی! به نظر شما میزان آرای آقای رئیسی بین کدام کاندیدا تقسیم می‌شود؟
در رقابت ترکیب فعلی قهر انتخابات نداریم و دلیلی برای قهر ندارد. مردم یا جناحی بگویند کاندیدا نداریم و نمی‌آییم وجود ندارد. در حال حاضر همه جریان‌ها می‌توانند وارد صحنه شوند و در انتخابات شرکت کنند. همچنین نامزدها و حریان‌های سیاسی باید زمینه مشارکت مردم را فراهم کنند و مردم ناراحتی و مشکلاتی دارند و برخی ها امیدشان را از دست دادند و دشمنان ما روی عدم مشارکت تبلیغ می‌کنند. باید به سمتی بروند که مردم امیدوار شده، نظرات خود را اعلام کنند و پای صندوق ها بیایند.
آرای آقای رئیسی بین اصولگرایان توزیع خواهد شد، آقای قالیباف معتقد است که بخشی از آرای شهید رئیسی متعلق به من است، برخی دیگر معتقد هستند که بخشی از این آرای برای آقای جلیلی است و کاندیداهای دولت است ولی سهم آقای قالیباف و جلیلی بیشتر خواهد بود.
 و آقایان زاکانی و قاضی زاده هاشمی وزن خود را در انتخابات گذشته نشان دادند.
بله، من به آقای قاضی زاده گفتم که شما یکبار در صحنه آمدید و حدود یک میلیون آرا به دست آوردید، به عنوان فردی که برنامه محور هستید شناخته شدید اما دیگر به صحنه نیایید زیرا دیگر همان جایگاه قبلی را نمی‌توانید به دست بیاورید.
نکته عجیب ثبت نام این دوره که با همه دوره‌های قبل متفاوت بود، ثبت نام یک مجموعه چشمگیر از دولت مستقر برای کاندیدای ریاست جمهوری بود. در گذشته چنین چیزی نداشتیم. در گذشته نهایتا یکی از معاونان رئیس جمهور یا یکی از وزرای آن دولت ثبت نام می‌کرد. ولی در این دوره شاهد بودیم ۵ نفر از کابینه مستقر در انتخابات ثبت نام کردند. این اتفاق تعجب آور بود و البته ظواهر نشان می‌داد مابقی دولتمردان هم برای ثبت نام درانتخابات بی میل نبودند.
چطور ناگهان ۵ نفر از دولت مستقر ثبت نام کردند؟ تعجب برانگیز بود
مابقی افراد هم اگر زمینه‌ای فراهم بود، احتمال ثبت نام آنان نیز وجود داشت. این نشان می‌دهد که انگار بین شهید آیت الله رئیسی و دولتش تفاوت وجود داشت. آقای رئیسی خودش فرد مخلص، صادق و سالمی بود، دوستدار مردم بود و دلش می‌خواست خدماتی انجام دهد. دولت او دولتی نبود که بتواند پا به پای او بیاید و انگار تمایزی بین دولت و رئیس جمهور وجود داشت.
به همین جهت ناگهان ۵ نفر از کابینه ثبت نام می‌کنند و معنایش این است که این ۵ نفر زمانی که در دولت بودند، ذهنشان به سمت جایگاه ریاست جمهوری بوده است. وقتی این افراد در کابینه در ذهن شان جایگاه ریاست جمهوری جای دارد، مشخص است که در کار مشکلات زیادی ایجاد می‌شود.
دل آدم برای آقای رئیسی می‌سوزد که این کابینه را به عنوان مجریان دستورات و اوامر خود انتخاب کرده بود. به هر حال این افراد از دولت آمده بودند و همه هم تعجب کرده بودند. در هر محفل سیاسی که حضور پیدا می‌کردم می‌گفتند که چطور ناگهان ۵ نفر از دولت مستقر ثبت نام کردند؟ از دولت‌های گذشته اگر بیایند بحث دیگری است ولی از دولت مستقر ۵ نفر ثبت نام کنند تعجب برانگیز است.
راه نجات کشور دولت یکدست و وقوع انقلاب نیست، اصلاحات است/ پزشکیان در مبارزه انتخاباتی کم نمی‌آورد
فعال سیاسی اصلاح طلب به ایلنا گفت: در این چند روز آقای پزشکیان باید بیشترین وقت خود را روی مناظره‌ها و مصاحبه‌های تلویزیونی بگذارد. نباید خودش را در کار تبلیغات ستادی خسته کند. بنابراین باید با ذهن و بدن استراحت کرده و آماده در مناظره‌ها شرکت کند. او در مبارزه انتخاباتی کم نمی‌آورد و به سبک خودش سخن خواهد گفت.
حمیدرضا جلایی پور تحلیل‌گر مسائل سیاسی در خصوص ارزیابی خود از کاندیداتوری پزشکیان و اقداماتی که جبهه اصلاحات باید در جهت حمایت از او انجام دهد، گفت: جبهه اصلاحات اقدامات لازم را انجام داد. اولا پزشکیان یکی از نامزدهای این جبهه بود. ثانیا پس از تایید صلاحیت آقای پزشکیان از سوی شورای نگهبان، جبهه اصلاحات پزشکیان را به عنوان نامزد جبهه اصلاحات به مردم ایران معرفی کرده است. ثالثا شخصیت‌های اصلاح‌طلب همگی مشغول دفاع از پزشکیان هستند و همه باید در این فرصت کوتاه تلاش کنیم. 
asdasd
حدس من این است که این روزنه‌گشایی به راهگشایی منجر خواهد شد
وی افزود: در کنار جبهه اصلاحات، اصلاح‌طلبان «روزنه‌گشا» پیش‌قراول بودند و از مبارزات انتخابات اسفند ١۴٠٢ فعال شدند و از میانه‌ها و در راس آن از آقای پزشکیان دفاع کردند و شکل‌گیری پدیده‌ میانه موثر در مجلس می‌تواند به کمک دولت آقای پزشکیان (در صورت آمدن مردم به پای صندوق رای و رای آوردن پزشکیان) بیاید. حدس من این است که این روزنه‌گشایی به راهگشایی منجر خواهد شد و به تعداد افراد میانه در مجلس سیزدهم افزوده خواهد شد. 
با افزایش مشارکت مردم، نتانیاهو و ترامپ به عزا می‌نشینند
جلایی‌پور در پاسخ به این سوال که حضور پزشکیان چه تغییری در  فضای انتخابات ایجاد خواهد کرد، گفت: در درجه اول انتخابات ١۴٠٣ رقابتی می‌شود. ثانیا مشارکت در انتخابات از ۵۵ درصد بالا می‌رود. ثالثا در مردم امید به آینده ایجاد می‌‌کند. رابعا با نامزدی آقای پزشکیان کمی تبعیض فرهنگی در جامعه التیام می‌یابد. خامسا پس از این انتخابات به اقتدار جمهوری اسلامی در خارج افزوده می‌شود. همچنین با افزایش مشارکت مردم، نتانیاهو و ترامپ از شدت ناراحتی به عزا می‌نشینند چراکه آن‌ها خواهان ویرانی ایران بودند. 
یک طرف مبارزه پزشکیان و طرف دیگر قالیباف یا جلیلی است
وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما رقابت اصلی میان کدام کاندیداها خواهد بود، گفت: به نظر می‌رسد یک طرف ثابت مبارزه انتخاباتی آقای پزشکیان و طرف مقابل قالیباف و یا جلیلی است. 
راه نجات کشور نه «دولت یکدست» و نه «وقوع انقلاب دیگری» است، راه نجات «اصلاحات» بود و هست
جلایی‌پور در پاسخ به این سوال که به نظر شما جبهه اصلاحات با کمک آقای پزشکیان چگونه می‌تواند سرمایه اجتماعی از دست رفته خود را در این مدت کوتاه بازیابی کند، گفت: به دلیل آنکه انتخابات رقابتی شد، مشارکت بالا می‌رود و در آن صورت هم دولت و هم ملت برنده‌اند. ضمنا راه نجات کشور «دولت یکدست» نبود، راه نجات کشور «وقوع انقلاب دیگری» هم نبود. راه نجات کشور «اصلاحات» بود و است. با این انتخابات دوباره اصلاحات در ایران جان می‌گیرد و براندازی به حاشیه می‌رود. این یعنی مجددا سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان بازآفرینی می‌شود. پزشکیان هم تنها لازم است که دنبال تحقق شعارهای خود در این انتخابات باشد و بعد از آن همه سود می‌برند. 
 مناظره‌ها خوب باشد، مشارکت از ۶۰ درصد هم بالاتر می‌رود  
وی در پاسخ به این سوال که میزان مشارکت در انتخابات را چند درصد تخمین می‌زنید و به نظر شما نامزد مورد حمایت اصلاحات چه میزان رای خواهد داشت، گفت:‌ به نظر می‌رسد مشارکت به پنجاه و پنج درصد برسد و اگر مناظره‌ها خوب انجام شود و بخشی از مردم ناامید پای صندوق رای بیایند، مشارکت از شصت درصد هم بالاتر می‌رود.  
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که توصیه شما به آقای پزشکیان چیست؟ بیشترین تمرکز وی روی کدام حوزه باشد، گفت: در این چند روز آقای پزشکیان باید بیشترین وقت خود را روی مناظره‌ها و مصاحبه‌های تلویزیونی بگذارد. نباید خودش را در کار تبلیغات ستادی خسته کند. بنابراین باید با ذهن و بدن استراحت کرده و آماده در مناظره‌ها شرکت کند. 
جلایی‌پور در پاسخ به این سوال که آیا احتمال تکرار انتخابات سال ۷۶ وجود دارد، گفت: انتخابات ١۴٠٣ یک مدل جدید است و مثل انتخابات ٧۶ که منجر به پیروزی آقای خاتمی شد و یا انتخابات ٩٢ که منجر به پیروزی آقای روحانی شد، نیست. اما از حیث امیدآفرینی با آن دو انتخابات اشتراک دارد.
پزشکیان در مبارزه انتخاباتی کم نمی‌آورد
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که از نظر شما آقای پزشکیان پایگاه رای مناسبی در مناطق قومیتی از جمله آذری زبانان و کردزبانان و همچنین اهل تسنن دارد، گفت: ایران یک هویت یکپارچه و در عین حال متکثر فرهنگی است. به نظر من همه ایرانیان اعم از هر قوم و فرهنگی که قصد رای دارند، با علاقه به پزشکیان رای خواهند داد. 
وی در پاسخ به این سوال که نحوه مقابله آقای پزشکیان با چهره‌ها و نامزدهای تندرو از جناح اصولگرا به چه صورت باید باشد، گفت: پزشکیان در مبارزه انتخاباتی کم نمی‌آورد و به سبک خودش سخن خواهد گفت.
پزشکیان پیروز مرحله اول انتخابات است/ تکرار انتخابات ۷۶ دور از ذهن نیست
فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه با بیان اینکه اعضای دولت مستقر تمام قد از کاندیداهای اصولگرا حمایت می‌کنند، گفت: فکر می‌کنم پزشکیان با موجی که ایجاد شده، پیروز مرحله اول انتخابات باشد.تکرار انتخابات ۷۶ دور از ذهن نیست.

جهانبخش خانجانی درباره ارزیابی خود از وضعیت پزشکیان در رقابت برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: آقای پزشکیان از شخصیت‌های مطرح و در عین حال سخت کوش نظام جمهوری اسلامی هستند که دارای صداقت و نگاه مناسبی به مقوله‌ی عدالت و فرصت‌های برابر است. به نظر من ایشان قابلیت این را دارند که بتوانند در جایگاه ریاست جمهوری نقش آفرین باشند اگرچه شخصیت‌های دیگری که در جبهه اصلاحات بودند مثل آقایان جهانگیری، شریعت‌مداری و آخوندی هم هر کدام واجد این ویژگی‌ها و صلاحیت‌ها بودند.
حضور پزشکیان در میان نامزدها موج اجتماعی و سیاسی را برانگیخته است
وی عنوان کرد: به نظر من جبهه اصلاحات با توجه به اینکه آقای پزشکیان هم یکی از کاندیداهای مورد حمایت‌شان بوده، باید تمام انرژی، امکان و حمایت‌های مادی و معنوی خود را به کار بگیرد که بتواند از این فرصت برای رای آوری آقای پزشکیان و بیان اندیشه‌ها و دیدگاه‌شان استفاده کند و امیدوارم این عقلانیت در بخش‌هایی از حاکمیت به منصه ظهور رسیده باشد که شرایط را برای همراهی و همگرایی طیف وسیعی از جریانات سیاسی در کشور فراهم کرده باشند و به ظاهر چنین شرایطی مهیا شده و جریان اصلاحات علاوه بر اینکه از آقای پزشکیان حمایت می‌کند، باید در بیان برنامه‌ها و دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود هم کوشا باشد.
این فعال سیاسی ادامه داد: طبیعی است که ما هم در راستای جبهه اصلاحات از کاندیداتوری ایشان دفاع می‌کنیم اما در عین حال دیدگاه‌های کلان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خودمان را بیان می‌کنیم. در حوزه برنامه‌ها قطعا چون حزب کارگزاران یک حزب برنامه محور و به هر حال جزو احزاب دارای برنامه است، سعی می‌کنیم در تدوین برنامه‌ها و اقدامات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی‌ به ایشان کمک کنیم.
خانجانی در پاسخ به این پرسش که حضور پزشکیان چه تغییری در فضای انتخابات ایجاد کرده است، گفت: من اعتقاد دارم که حضور آقای پزشکیان و این نحوه اعلام شورای نگهبان یک موج اجتماعی و سیاسی را برانگیخته و من معتقدم که یک انتخاب پرشور را پیش‌رو داشته باشیم.
رقابت اصلی بین پنج نفر و یک نفر است
 وی افزود: به نظر من رقابت اصلی بین پنج نفر و یک نفر است، به حال جریان اصولگرایان هیچ فرقی نمی‌کند، یک جریان تکلیف‌گرا هستند که در مقابل یک جریان اصلاح‌‌گرا قرار گرفتند و طبیعی که پنج در مقابل یک باشد و رقابت تفاوت چندانی نمی‌کند. البته به ظاهر در کمپین اصول‌گرایان یک اختلافات تصنعی وجود دارد که به لحاظ استراتژیک، من این اختلافات را بنیادین نمی‌بینم چون در خیلی از مواقع این‌ها در کنار هم قرار گرفتند در انتخابات ۹۲ و ۹۶ و ۱۴۰۰ دیدیم که خیلی ‌از آنها پوششی بودند، مثلا یک انتخابات آقای جلیلی پوششی بودند و در انتخابات‌های بعدی قاضی‌زاده و زاکانی پوششی بودند. این‌ها کاندیداهای دارای هویت مستقل نیستند که بشود روی آن‌ها حساب کرد، در نتیجه باید بگویم جریان اصول‌گرا در مقابل جریان اعتدال‌گرا و اصلاح‌گرا قرار گرفته است.
جبهه اصلاحات سرمایه اجتماعی خود را از دست نداده است
این فعال سیاسی در خصوص سرمایه‌ی اجتماعی از دست رفته‌ اصلاح‌طلبان گفت: من البته قبول ندارم که جبهه اصلاحات سرمایه اجتماعی خودش را از دست داده، بالاخره هر جریان سیاسی در فرآیند زمان ممکن است سرخوردگی‌ها و یاس‌هایی در جریان فکری‌ش ایجاد شود ولی اینکه بگوییم سرمایه اجتماعی‌ خود را از دست داده این تبلیغات برخی از عناصر بیرونی جریان اصلاحات و برخی از دوستان تمامیت‌خواه درون اصلاحات بوده‌ است. جریان اصلاحات در مقاطع مختلف بالاخره تاثیرگذاری خود را داشته و حضور آقای پزشکیان نوعی موج برگشت سرمایه اجتماعی را فراهم کرده و در کوتاه مدت قابلیت برگشت را دارد و امیدواریم که آقای پزشکیان با ارائه برنامه های منسجم، دقیق و در عین حال راهگشا، امید مردم به بازسازی و نوسازی کشور را در آینده نوید دهد. در چنین شرایطی فضا برای جریان اصلاحات و تقویت سرمایه اجتماعی‌اش مهیا خواهد شد.
پزشکیان با موج ایجاد شده پیروز مرحله اول انتخابات است
خانجانی ادامه داد: بین ۵۰ تا ۵۵ درصد در این انتخابات مشارکت خواهد بود. البته احساس می‌کنم، اگر یک مقدار شرایط مهیاتر شود و صدا و سیما و رسانه‌ها ملی یک مقدار تلاش‌شان را بشتر کنند این موج افزایشی هم باشد.  من فکر می‌کنم آقای پزشکیان با این موجی که ایجاد شده است پیروز مرحله اول انتخابات باشد. اگرچه راه دشواری است چون بخش زیادی از جریان‌های دولتی و حاکمیتی در حمایت از کاندیداهای اصولگرایان هستند حتی یکی از مسئولین دولت مرخصی گرفته تا به حمایت از کاندیدای دیگر بپردازد برای همین به نظر می رسد که کار کمی دشوار باشد. باید مردم و جریان اصلاحات احساس نکنند که پیروزی زودرس است باید تلاش بپکنند ولی پیروزی دور از دسترس هم نیست.
اعضای دولت مستقر تمام قد از کاندیداهای اصولگرا حمایت می‌کنند
این فعال سیاسی نقطه‌ قوت پزشکیان را صداقت و سابقه عمل خوب گذشته و برنامه برای راه‌گشایی آینده دانست و افزود: معاونت اجرایی ریاست جمهوری برای حمایت از آقای جلیلی مرخصی گرفته که بروند و کمک کنند. سطوح مختلف دولت سیزدهم خودشان را کاندیدا کردند و بعد آن جمعی از وزرا از یک نامزدها حمایت کردند و از درون دولت به شورای نگهبان نامه نوشته بودند و این هم یک چیز بدیع و تندی بود ولی به هر حال اعضای دولت مستقر تمام قد از کاندیداهای اصولگرا حمایت می‌کند و طبیعی است که مردم در کنار جریان اصلاح‌گرا و آقای پزشکیان می‌مانند. به نظر من اگر همت جریانات سیاسی و همراهی مردم باشد، انتخابات ان‌شاالله نتیجه خوبی خواهد داشت.
تکرار انتخابات ۷۶ دور از ذهن نیست
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره احتمال تکرار انتخابات ۷۶ در این دوره از انتخابات، گفت: من بعید نمی‌دانم، تکرار این اتفاق را دور از دسترس و دور از ذهن نمی‌دانم، چون تجارب گذشته نشان داده که وقتی اصول‌گرایان احساس خطر کنند، اختلافات ظاهری که بین‌شان وجود دارد را کنار می‌گذارند و با هم و کنار هم قرار می‌گیرند. سال ۹۲ هم آقای رییسی و آقای قالیباف کنار هم بودند سال ۹۶ هم آقای قالیباف به نفع آقای رییسی کنار رفت و این اتفاق در ادوار گذشته تکرار شده است.
 پزشکیان به دلیل سلامت فکری و اقتصادی نه تنها در میان ترک‌زبانان بلکه در تمام اقوام پایگاه اجتماعی خوبی دارد
وی با بیان اینکه نباید پایگاه آرای پزشکیان را تنها از گروه‌های قومی مانند ترک زبانان بدانیم، گفت: بر اساس رویکرد و شناختی که من از انتخابات در کل کشور دارم و تجربه‌ای که در خصوص فرآیند انتخابات در سال‌های گذشته چه در وزرات کشور و چه در فعالیت حزبی کسب کردم، احساس می‌کنم آقای پزشکیان بر اساس رویکرد و سلامت فکری و اقتصادی و مالی که دارند، در تمام اقوام و گروه‌ها پایگاه اجتماعی خوبی دارند و این منحصر به گروه‌های آذری زبان و کورد زبان نمی‌شود و حمیت مردم سرزمین‌مان در حوزه های مختلف قومی می‌تواند به مدد و کمک آقای پزشکیان بیاید.
پزشکیان به لفاظی، ادبیات نامناسب و دروغ نامزدهای اصلگرا توجه نکند/ به ارائه برنامه خودش بپردازد
خانجانی عنوان داد: به نظرم  آقای پزشکیان باید برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود و راه برون رفت از مشکلات اقتصادی که دولت سیزدهم به وجود آورده و تورم لجام‌گسیخته‌ای که ایجاد شده و ناامیدی که در نسل جوان به وجود آمده را به نوعی با ارائه برنامه ‌های خود پدیدار کند و با بیان برنامه‌ها و دیدگاه‌هایش و ایجاد امید در آینده با آن‌ها رقابت کند وگرنه به لحاظ اخلاقی و مشی سیاسی که من از آقای پزشکیان سراغ دارم اساسا مواجهه با بعضی از این کاندیداها که متاسفانه ادبیات نامناسبی دارند را اصلا به صلاح نمی‌دانند و نباید به آن‌ها توجه کنند کما اینکه یکی از کاندیداها در همین یکی دو روز گذشته علیرغم گزارش تحقیق و تفحص مجلس در دوره هفتم یک دروغی را گفته البته این کاندیدا به راحتی دروغ می‌گوید و به راحتی تهمت می‌زند و ادبیات نامناسبی به کار می‌برد. توصیه و خواهشم از آقای پزشکیان این است که به این لفاظی‌ها و ادبیات توجه نکند، به ارائه برنامه خودش بپردازد و در ضمن با عدد و رقم ثابت کند که دولت سیزدهم ناکارآمد بوده است. ما نباید به واسطه شخصیت آیت الله رییسی و شهادت ایشان عملکرد غلط دولت‌ سیزدهم را تقدیس کنیم، این یک اشتباه است البته همه ما از شهادت آیت الله رییسی متاثر شدیم و هستیم اما نمی‌توان ناکارآمدی‌های دولت سیزدهم را انکار کرد.
نامزد اصلی‌ اصولگرایان قالیباف است‌
خانجانی در خصوص احتمال حضور نامزدهای پوششی در میان ۵ کاندیدای اصولگرا گفت: از نظر من همه‌ی نامزدهایی که در جریان مقابل هستند، به جز آقای پورمحمدی در یک جایگاه قرار می‌گیرند. الان نمی‌توانم دقیق بگویم ولی فکر می‌کنم نامزد اصلی‌ آنها قالیباف باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما

محمد ولایی
Iran, Islamic Republic of
باید دید کسانی که در سیاهی امثال زاکانی را بجان ملت انداخته اند کیایند؟؟؟؟ چون دیکته ای می گویند::
Iran, Islamic Republic of
چرا نمیگید انتخابات ۸۴
مهشید
Iran, Islamic Republic of
قطعا جلیلی یا قالی بافی رئیس جمهور می شوند
Iran, Islamic Republic of
دوران سیاه 76 باز نخواهد گشت
نهایت دوران خاکستری 84 خواهد شد
ایران در دو راهی

ایران در دو راهی

با وجودیکه بخش اعظم اصولگرایان در دوره ریاست جمهوری روحانی مخالف برجام بودند، رئیسی اصولگرا ...
در بهشت زهرای تهران چه خبر است؟

در بهشت زهرای تهران چه خبر است؟

اگرچه برخی مسئولان تاکید دارند که قیمت قبر‌ها به ویژه در تهران نجومی نیست، اما بازار‌های ...
جزئیات جدید از محموله روغن‌های آلوده

جزئیات جدید از محموله روغن‌های آلوده

۶ محموله روغن خوراکی به‌وزن ۹۱هزار تن در سال ۱۴۰۰ توسط شرکت بازرگانی دولتی وارد بندر ...
1