تاریخ انتشار
شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۱۳
کد مطلب : ۴۹۶۲۷۸
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج:

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج درباره میزان بیش از حد نمک در نان‌های تولیدی استان هشدار داد و تأکید کرد که مصرف زیاد نمک در نان می‌تواند منجر به افزایش بیماری‌های قلبی و فشار خون شود.

۰
افزایش میزان نمک در نان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد نگران‌کننده است
کبنا ؛معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج درباره استفاده بیش از حد مجاز از نمک در نان‌های تولیدی استان هشدار داد و بر لزوم نظارت جدی‌تر بر این مسئله تأکید کرد.
به گزارش کبنا نیوز، جعفر نیکبخت با اشاره به نتایج آزمایش‌های انجام‌شده بر روی نمونه‌های نان در استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، از مجموع ۴۸۵ نمونه نان ارسال‌شده از شهرستان بویراحمد به آزمایشگاه، ۲۰۱ نمونه حاوی مقدار نمک بیش از حد مجاز بوده است.
وی افزود: در شهرستان‌های کوچک‌تر نیز این مشکل مشاهده شده است. به عنوان مثال، در شهرستان مارگون از ۵۱ نمونه نان ارسال‌شده به آزمایشگاه، ۳۸ مورد دارای میزان نمک فراتر از استانداردهای سلامت بوده‌اند.
خطرات مصرف بیش از حد نمک در نان
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: مصرف بیش از حد نمک یکی از عوامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و سایر مشکلات سلامت است. نان‌هایی مانند تافتون، لواش و سنگک که در سبد غذایی روزانه مردم جایگاه ویژه‌ای دارند، در صورت دارا بودن مقادیر بالای نمک، می‌توانند برای سلامت افراد، به‌ویژه کسانی که از فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، خطر جدی ایجاد کنند.
وی همچنین اظهار داشت که برخی نانوایان کیفیت پایین آرد را علت استفاده بیش از حد از نمک عنوان کرده‌اند، اما این توجیه پذیرفتنی نیست.
لزوم نظارت جدی بر میزان نمک در نان
دکتر نیکبخت با تأکید بر لزوم رعایت استانداردهای سلامت در تولید نان، خاطرنشان کرد: در بررسی‌های انجام‌شده بر روی خمیر آردهای ارسال‌شده به آزمایشگاه برای سنجش میزان بلانکیت (جوهر قند)، هیچ مورد مثبتی در بین ۳۶ نمونه آزمایش‌شده گزارش نشده است.
وی تصریح کرد: نظارت‌های بیشتری بر میزان نمک مصرفی در نانوایی‌ها اعمال خواهد شد تا از خطرات بهداشتی ناشی از مصرف نان شور برای شهروندان جلوگیری شود.
توصیه به نانوایان برای رعایت استانداردها
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در پایان تأکید کرد: به‌منظور حفظ سلامت عمومی، ضروری است که نانوایان و تولیدکنندگان نان، استانداردهای تعیین‌شده را رعایت کنند و میزان نمک مورد استفاده در نان‌ها را کاهش دهند. رعایت این اصول می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های مرتبط با مصرف زیاد نمک پیشگیری کند.
نام شما

آدرس ايميل شما

چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

واقعه‌ای که برای امیرمحمد خالقی رخ داد بسیار تاثر برانگیز است. ما این واقعه را با صدای ...
نقد بر سخنان رئیس‌جمهور در دیدار از وزارت راه و شهرسازی

نقد بر سخنان رئیس‌جمهور در دیدار از وزارت راه و شهرسازی

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «رئیس‌جمهور در اظهارات ۱۷ بهمن‌ماه خود گفتند منابع ایران ...
آخرین اخبار از تخلف ۱۳ میلیون‌ دلاری کاغذ / ۵ هزار تن احیا شد

آخرین اخبار از تخلف ۱۳ میلیون‌ دلاری کاغذ / ۵ هزار تن احیا شد

پرونده تخلف ۱۳میلیون‌دلاری واردات کاغذ این روزها وارد فاز جدیدی شده است،‌ آخرین اخبار ...
1