تاریخ انتشار
يکشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۱۷
کد مطلب : ۴۳۴۷۸۲
کاندیداهای ریاست جمهوری در مورد معضلات اجتماعی اشراف چندانی ندارند و غالبا به این موضوع تک بعدی و ناقص می‌نگرند

در اردوگاه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چه خبر است؟ / بی‌خبر از جامعه / بازار داغ وعده‌های انتخاباتی

۰
در اردوگاه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چه خبر است؟ /  بی‌خبر از جامعه / بازار داغ وعده‌های انتخاباتی
کبنا ؛
 نامزد‌های بازمانده از انتخابات ۱۴۰۰ در حالی به دیدار اقوام رفته و یا به دل کوه زدند که رقابت در میان نامزد‌های باقی مانده در حد چند نیش و کنایه توئیتری باقی مانده است.
به گزارش کبنا، با آغاز فرایند تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اگرچه عرصه انتخابات به دلیل نبود فضای رقابتی کم فروغ است اما اخبار و حواشی پیرامون نامزدهای تایید صلاحیت شده و داوطلبان ردصلاحیت شده در فضای مجازی در جریان است. مهرعلیزاده همچنان به دنبال حمایت اصلاح‌طلبان است، محسن رضایی روی رای قومیت‌ها و زنان حساب باز کرده و ابراهیم رئیسی به دنبال جلب نظر اهل تسنن است.
معضلات اجتماعی از چنان اهمیتی برخوردار هستند که برای سنجش میزان توسعه یافتگی یک جامعه می‌توان معضلات اجتماعی آن را مورد بررسی قرار داد.
جامعه شناسان مهم‌ترین کارشناسان برای بررسی میزان و نوع معضلات اجتماعی هستند. آن‌ها معضلات اجتماعی را بررسی می‌کنند و مطابق با بررسی‌ها برای مبارزه با آن‌ها راهکار ارائه می‌دهند. میزان معضلات اجتماعی در جامعه ما به اندازه‌ای است که یگ گزارش به تنهایی نمی‌تواند به آن‌ها اشاره داشته باشد. این روزها نامزدهای ریاست جمهوری در حال تبلیغ و اعلام آمادگی برای انتخابات پیش رو هستند. هر نامزدی باید به معضلات اجتماعی جامعه‌ای مانند جامعه ما توجه کند؛ زیرا این معضلات سال‌ها است که با جامعه ما عجین شده‌اند. اما آنچه از سخنان اکثر نامزدها برداشت می‌شود بیشتر رنگ و بوی شعار می‌دهد و گویی دادن وعده‌های دور از واقعیت به بخشی از تشریفات انتخابات تبدیل شده است. گاهی اوقات به نظر می‌رسد مسئولینی که در این جامعه زندگی می‌کنند درکی از شرایط و محیط پیرامون خود ندارند. از همین رو ما به سراغ جامعه شناسان رفته‌ایم تا از منظر آن‌ها مهم‌ترین و بزرگ‌ترین معضلات اجتماعی را بیابیم و آن‌ها را به نامزدها یادآور شویم.
بزرگترین معضل نبود نشاط اجتماعی
جعفر بای محقق و پژوهشگر اجتماعی در این خصوص افزود: «متاسفانه در میان کاندیدهای ریاست جمهوری، جامعه شناس وجود ندارد لذا رئیس جمهور آینده قطعا باید تیم‌های مشورتی یا گروه‌های مشاوره‌ای قدری را در حوزه جامعه شناسی تدارک ببیند. تیم مشورت‌دهنده قطعا باید مشکلات اجتماعی و گرفتاری‌های جامعه در حوزه آسیب‌ها را به خوبی شناسایی کند. سپس فهرست عناوین آسیب‌های اجتماعی باید تدوین شود و بعد از اولویت‌بندی برای رفع آن‌ها اقدام شود. با عنایت به اولویت‌بندی برخی از آسیب‌ها لزوما برخی از آن‌ها بر بخش دیگر تقدم دارند. مقوله بیکاری و رکود اقتصادی بخشی از آسیب‌های جامعه هستند. اما مهم‌ترین و بزرگترین معضل جامعه ما برگرداندن نشاط اجتماعی به جامعه است. جامعه ما جامعه شادی بود که به دلایل مختلف و بروز مشکلات این شادی‌ها از آن گرفته شد و نشاط اجتماعی از بین رفت. به نظر من اولویت‌دارترین بخشی که دولت آینده باید به آن بپردازد اقدامات برای ارتقای نشاط اجتماعی است. از بین رفتن نشاط اجتماعی عوارض زیادی را بر جامعه ما وارد ساخته است. در حوزه اجتماعی و جامعه شناسی باید بگویم جامعه ما دچار مشکلاتی در حوزه ارتباط بین فردی است. اعتماد اجتماعی در جامعه ما به حداقل موجود رسیده است. باید تلاش کنیم این اعتماد اجتماعی به عنوان یک پشتوانه برای تقویت ارتباط بین فردی به وجود بیاید و اعتماد اجتماعی و ارتباط بین فردی در جامعه باید به حرکت طبیعی خود برسد. مشکلات اقتصادی و نوع تعاملات دولتمردان مانند بی‌صداقتی در قول‌ها به تدریج باعث شد اعتماد اجتماعی از جامعه سلب شود. من معتقد هستم یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که جامعه ما از آن رنج می‌برد بی‌اعتمادی اجتماعی است. نکته بعد امید به آینده است. جامعه امروز به گونه‌ای است که برای جوانان ما آینده‌ای قابل ترسیم نیست. علت آن بروز تصمیمات بدون تحقیق و برنامه است. آینده مبهم و پر از استرس و نگرانی است. ما باید جامعه را نسبت به آینده امیدوار کنیم. اگر اعتماد و نشاط باشد به تدریح امید به آینده هم در جامعه ایجاد می‌شود. جامعه آسیب پذیر ما درگیر بحران‌های بسیاری است. همچنین بحث تبعیض از دیگر معضلات اجتماعی ما است. ماهیت قوانین ما بر عدالت استوار نیست. مهم‌ترین و اساسی‌ترین مسئله جامعه، تبعیض و نابرابری و عدم اجرای عدالت است. بسیاری از افراد جامعه ما از موقعیت شغلی خود رضایت ندارند. باید شرایطی فراهم شود که انتظار جامعه از حکومت عادلانه برآورده شود.»
دامنه گسترده معضلات اجتماعی
در ادامه امیرمحمود حریرچی جامعه شناس در این باره اظهار داشت: « از نظر من اصلی‌ترین معضل روزمرگی است؛ یعنی تمام مسئولین مملکت در تمام رده‌ها دچار روزمرگی شده‌اند و چشم انداز روشنی ندارند. مسئولین ما با توسعه همه جانبه بیگانه هستند. شش برنامه توسعه در جامعه ما وجود داشته است اما کشور ما در هیچ یک از ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... توسعه یافته نیست. مردم حتی نمی‌توانند مشکلات خود را به درستی بیان کنند و معترض باشند. نیمی از جامعه ما دچار فقر هستند و در راستای آن معضلات اجتماعی هم بسیار گسترده است. در زمان انتخابات مسائلی مطرح می‌شود اما مردم اعتماد خود را از دست داده‌اند و این مسائل برایشان اهمیتی ندارد. چیزی که ما نیاز داریم بحث حقوق شهروندی است اما در ابتدا باید نیازهای معیشتی مردم تامین شود تا در ادامه بتوانند به حقوق شهروندی خود برسند. مردم نیازمند فرصت‌های برابر هستند آن هم در شرایطی که جامعه در فساد فرو رفته است. مسئولین باید به این توجه کنند که بر چه اساس این معضلات اجتماعی بزرگ و بحران‌ها در جامعه به وجود آمده است.
حاشیه نشینی یکی دیگر از معضلات اجتماعی جامعه ما است و در مرزهای شرقی، غربی، جنوبی و شمالی کشور ما حاشیه نشینی بیداد می‌کند. بسیاری از کاندیداها و مسئولین درکی از این معضلات ندارد. فاصله طبقاتی آنقدر در جامعه ما پررنگ است که ثروتمندان درکی از سایر طبقات اقتصادی جامعه ندارند. این فاصله طبقاتی باید از بین برود وگرنه همچنان اشرافی گری بازتولید می‌شود. کسانی هستند که بر قله طبقات اجتماعی نشسته‌اند و نیمی از جامعه ما در زیر خط فقر قرار دارند. ما کشور توسعه یافته‌ای نیستیم. کاندیداها نباید بدون بررسی و آگاهی از برنامه‌های به دور از واقعیت خود صحبت کنند زیرا مردم دیگر به گفته هیچ کس اعتماد ندارند و دچار بحران‌ها و معضلات بسیار زیادی هستند.»
مشکلات اجتماعی به هم وابسته هستند
همچنین امان‌الله قرائی مقدم جامعه شناس در این باره به آفتاب یزد گفت: «مهم‌ترین معضل اجتماعی جامعه ما در حال حاضر بیکاری است؛ زیرا بیکاری ام‌الفساد است. زمانی که جامعه با بیکاری رو به رو باشد همه چیز از جمله آسیب‌های اجتماعی، ازدواج، طلاق، اعتیاد و... تحت تاثیر قرار می‌گیرد. بیکاری اتلاف نیروی انسانی چه ماهر و چه غیرماهر است. هر فردی در جامعه هزینه سرانه دارد که برای افراد تحصیل کرده این هزینه بیشتر است. هزینه سرانه از لحظه تشکیل نطفه شروع می‌شود و تمام سرمایه گذاری‌ها و هزینه‌های تربیت انسان از بدو تولد است. 30 درصد فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار؛ یعنی میلیاردها میلیارد سرمایه کشور تلف شده است. پس بزرگترین معضل جامعه ما مسئله بیکاری است.



اگر دولت آینده بخواهد شغلی ایجاد کند برای ایجاد هر شغلی در کشور ما به هزینه‌های گزافی احتیاح است، پس این معضل غیرقابل حل به نظر می‌رسد. اشتغال از لحاظ جامعه شناسی سه بخش دارد: کشاورزی، صنعت و تکنولوژی، خدمات. در کشور بخش خدمات به صورت قارچ گونه رشد کرده است، چون دولت درآمد اقتصادی ندارد و از طرفی نیروی کار وارد بازار می‌شود و موجی از بیکاران جوان به وجود می‌آید. بیکاری معضلات اجتماعی زیاد دیگری را نیز به وجود می‌آورد. با توجه به ساختار اقتصادی و بیماری اقتصادی جامعه ما بسیاری از معضلات اجتماعی مانند بیکاری غیر قابل حل هستند. از نظر اجتماعی هم جامعه ما بیمار است زیرا به قول "دورکیم" جامعه مدرن به یک همبستگی ارگانیک نیاز دارد. ما مکانیکی کار را انجام می‌دهیم؛ یعنی بدون توجه به سود و زیان دیگران در حال فعالیت هستیم. در حالی که در جامعه ارگانیک کار هر کس با کار دیگری در ارتباط است و هر کار در سیستم کارها قرار دارد. به کارگیری افراد غیر متخصص، روابط مداری و عدم تخصص گرایی لازم باعث بیماری ساختار اجتماعی جامعه شده است. ساختار فرهنگی جامعه ما نیز بیمار است؛ زیرا ما به گونه‌ای تربیت نشده‌ایم که بتوانیم همدل و همرنگ با دیگران باشیم و نفع جامعه را به نفع خودمان ترجیح بدهیم. ساختار اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه ما بیمار است. ساختار سیاسی ما نیز بیمار است زیرا جامعه نسبت به سیاست کشور بی‌اعتماد است.
یکی از جامعه شناسان معتقد است هیج سازمان و مقرراتی در زمینه رشد و توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موثر نیست مگر مردانی که آن را اداره می‌کنند بدانند چه کاری می‌خواهند انجام دهند. همچنین یکی از اساتید اقتصاد معتقد است اوضاع و احوال اجتماعی باید برای رشد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مساعد باشد. اما شرایط در جامه ما مساعد و آماده نیست. من معتقدم قول و قرارهای کاندیدها بی‌پایه و اساس است زیرا هر کدام از دید و منظر خود مشکلات را می‌بینند. در حالی که مشکلات اجتماعی به هم وابسته هستند پس نمی‌شود هر مشکل را جداگانه حل کرد. بنده معتقد هستم که بزرگترین مشکل جامعه ما بیکاری است اما بیکاری وابسته به عوامل مختلف است که تا آن‌ها رفع نشوند بیکاری از بین نمی‌رود. رئیس جمهور که از لحاظ اجرایی نفر اول است باید مشکلات اجتماعی را در پیوند با یکدیگر ببیند و اجزای ساختار اجتماعی ما در جای خود نیست. اگر یک آجر سر جای خود نباشد ساختار از بین می‌رود.»
مهرعلیزاده به دنبال دولت سوم اصلاحات
ستاد کاندیدای محسن مهرعلیزاده اعلام کرد که «علی‌رغم همه محدودیت‌ها و گلایه‌ها می‌توان حماسه‌ای دیگر از جنس دوم خرداد آفرید و دولت سوم اصلاحات را تشکیل داد.» به نظر می‌رسد این سخنان در واکنش به جریان اصلاحات و کسانی باشد که مهرعلیزاده را یک اصلاح طلب نمی‌دانند و تصمیمی برای حمایت از او ندارند. او در بخشی دیگر از سخنانش گفت: در ۲ یا ۳ ماه اول امیداوریم رشد تورم را متوقف کرده و تا پایان سال ۱۰ تا ۱۵ درصد از تورم فعلی را که ۴۶ درصد است کاهش دهیم.
مهرعلیزاده در توئیتر نیز حضور فعالی دارد و هرازگاهی انتقادات و کنایه‌هایی را روانه دیگر نامزدها می‌کند. مهرعلیزاده با اشاره به بازدید ابراهیم رئیسی از بیمارستان میلاد در توییتی کنایه آمیز خطاب به وی نوشت: «نتیجه لشگرکشی جناب قالیباف به بیمارستان را که دیدید، دیگر شما مشتی رای را به قیمت جان چند انسان تمام نکنید! عیادت بیمار، تجمع در فضای بسته، نمایش چهره بیمار و مراجعه بی‌مورد به بیمارستان‌ها ممنوع است! با این نمایش‌ها ‎کادر درمان را فرسوده نکنید، اصلاح تعرفه و هزینه درمان پیشکش!»
کنایه قاضی‌زاده هاشمی به خاتمی، هاشمی و احمدی نژاد
قاضی‌زاده هاشمی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در اظهاراتی به هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد حمله کرد. او در سخنانی اعلام کرد: برخی دولت‌های رفاقتی تشکیل داده‌اند. حلقه نیاوران، علم و صنعت و جماران نمونه‌ای از دولت‌های رفاقتی و دورهمی است. دولت‌های اشرافی مردم را تمسخر می‌کنند. برخی در داخل ماشین به چهره مردم نگاه می‌کنند و ملت را تمسخر می‌کنند قاضی زاده هاشمی در شعاری عجیب، اعلام کرده درصورت رئیس جمهوری شدن به زوج‌های جوان ۵۰۰ میلیون تومان وام ازدواج خواهد داد. حمله زاکانی به محسن رضایی و مذاکره با آمریکا علیرضا زاکانی با اشاره به وعده‌ ارائه یارانه ۴۵۰هزارتومانی به یکی از کاندیداها گفت: دوران شعار دادن مثل آقای کروبی تمام شده است! چند روز قبل محسن رضایی وعده داده بود به ۴۵ میلیون ایرانی، ۴۵۰ هزار تومان یارانه می‌دهد.
علیرضا زاکانی همچنین در توئیتر خود کنایه‌ای هم به عبدالناصر همتی زد و گفت:‏ جناب آقای عبدالناصر همتی! فرمودید می‌خواهید صدای بخش اعظم خاموش و معترض به وضع اقتصادی موجود باشید و برای حل سریع مشکلات معیشتی مردم برنامه دارید! جنابعالی را از هم اکنون به ریاست بانک مرکزی دولت منصوب می‌نمایم! ماموریت نخست: افزایش ارزش پول ملی البته زاکانی با حضور در مهر، نشست خبری خود را برگزار کرد. او در بخشی از سخنانش گفت: سر مبادله جاسوس آمریکایی، جیسون رضائیان به جای ۴۰۰ میلیون دلار یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار گرفتیم. هیچ گاه مخالف مذاکره نبوده ایم، ولی با تصمیم ۲۰ دقیقه‌ای برجام به شکل غیر کارشناسی مخالفیم. ابزار آمریکا برای لغو تحریم‌ها کنگره بود، ولی در کشور ما مجلس ۲۰ دقیقه‌ای به منافع ملی توجه نکرد و خواست غربی‌ها را اجرا کرد. در سیاست خارجی دیپلماسی فعال و هوشمند مد نظر ماست و به دنبال انفعال نیستیم.
زاکانی در این نشست خبری به شایعات مطرح شده درباره اینکه یک همسر در تهران و یک همسر در قم دارد نیز پاسخ داد و گفت: حاشیه درست کردند که دو همسر یکی در تهران و یکی در قم دارم؟ شرم نمی کنند؟ من چه خاری در گلوی آنها هستم؟ وقتی روی کار بیایم آنها را راحت نمی گذارم هر چه خوردند بردند از گلویشان بیرون می کشم.
محسن رضایی به دنبال رای زنان و قومیت‌ها
محسن رضایی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز اعلام کرده که درصورت پیروزی در انتخابات در هیئت دولت وی حداقل ۲ نفر از بانوان حضور خواهند داشت. محسن رضایی اعلام کرد که خانه‌داری را یک شغل محسوب کرده و به آن حقوق خواهیم داد. وی گفته در کسب و کار‌ها به بانوان امکانات می‌دهیم تا بتوانند تولید و درآمد داشته باشند.
محسن رضایی که به دنبال رای قومیت‌ها در انتخابات است همچنین شب گذشته گفت که در صورت موفقیت در انتخابات اهانت به اقوام ایرانی را به عنوان یک جرم تلقی می‌کنم و لایحه آن را به مجلس خواهم فرستاد.
وی همچنین وعده داد که زبان مادری اقوام ایرانی را در مدارس جاری و ساری خواهم ساخت.
اعتماد ملی و مساله مهرعلیزاده
در حالی که از روز گذشته گمانه‌زنی‌هایی از حمایت حزب اعتماد ملی از محسن مهرعلیزاده در جریان انتخابات ریاست جمهوری در فضای مجازی منتشر می‌شد، دبیر کل این حزب امروز به این شایعات پاسخ داد. الیاس حضرتی، دبیر کل حزب اعتماد ملی اعلام کرد که این پشت سر هیچ کسی نرفته و نامزدی در انتخابات ندارد.
ابراهیم رئیسی، به دنبال جلب نظر اهل تسنن
ابراهیم رئیسی روز گذشته به کهف الشهدای تهران رفت. خبرنگار صدا و سیما در ابتدای مصاحبه با رئیسی در محل مقابل کهف الشهدا رفته بود سوالی پرسید که در فضای مجازی جنجالی شد.
وی از ابراهیم رئیسی این پرسش را مطرح کرد: «شما که اکنون انشالله در طلیعه تشکیل دولت مردمی هستید، در این زمان شما به کهف الشهدا آمده‌اید، نشانه چیست؟» کاربران در فضای مجازی می‌گویند صدا و سیما با این پرسش به استقبال ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی رفته است. رئیسی پس از آن عصر دیروز به بیمارستان میلاد رفت که این دیدار که با جمعیت قابل توجهی از همراهان ابراهیم رئیسی انجام شد با انتقادات زیادی مواجه شد.
ابراهیم رئیسی همچنین در سخنرانی خود در جریان تبلیغات انتخاباتی گفت: جوان‌های عزیز اگر به هر دلیلی از وضعیت فعلی و مشکلات ناامید هستند، نباید انتقام دولت فعلی را از دولت آینده گرفت؛ حضور و مشارکت عمومی بویژه جوان‌ها در انتخابات، آینده بسیار روشنی را رقم خواهد زد.
خبری مبنی بر دیدار نیکزاد رئیس ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی با مولوی عبدالحمید در مسجد مکی در زاهدان منتشر شد. این در حالی است که مولوی عبدالحمید طی روزهای گذشته در جلسه شورای جریان مکی در زاهدان عنوان کرده بود که «رای صلواتی نداریم که به هر کسی بدهیم» این در حالی است که جریان مکی یکی از پیش شرط های رای دادن به نامزدها را این عنوان کرده که هر کس رای خواست باید به مسجد خدمت مولوی عبدالحمید بیاید. این خبر به تایید دفتر مولوی عبدالحمید نرسیده است.
همتی، از انتخاب شعار تا احتمال برکناری
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری شعار انتخاباتی خود را انتخاب و اعلام کرد.
وی گفت که شعار دولت من تعامل از خانه تا جهان است. همزمان اخبار تایید نشده‌ای از حضور طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم حسن روحانی به عنوان مشاور در کنار عبدالناصر همتی حکایت دارد.
همچنین شایعه برکناری همتی از سوی روحانی نیز شنیده می‌شود. رسانه‌های مخالف دولت به صورت گسترده از شایعه اختلاف رئیس جمهور و رئیس بانک مرکزی و حتی احتمال برکناری عبدالناصر همتی در آستانه انتخابات خبر داده و می‌گویند: روحانی به دلیل مقاومت رییس کل در برابر کاهش تصنعی نرخ ارز و تصمیم خودسرانه او برای ماندن در انتخابات به دنبال عزل همتی است. حتی از اکبر کمیجانی قائم مقام او به عنوان رئیس کل آینده نام می برند.
مسعود پزشکیان: از کسی حمایت نمی‌کنم
مسعود پزشکیان کاندیدای اصلاح‌طلب رد صلاحیت شده نیز با توجه به رد صلاحیت فله‌ای کاندیداها، گفت: قصد حمایت از هیچ کدام از کاندیدا‌ها را ندارم.
وی دراین‌باره با انتشار توئیتی نوشت: در پاسخ به برخی از دوستان و همراهان عزیز به اطلاع می‌رسانم که اینجانب در انتخابات پیش رو قصد حمایت از هیچ کدام از کاندیداهای تایید صلاحیت شده را ندارم و به امید خدا مواضع خود را در نطقی که روز دوشنبه در مجلس خواهم داشت بیان خواهم کرد.
جهانگیری به دیدار مادرش رفت، علی لاریجانی به کوه زد
اسحاق جهانگیری که از نامزدهای ردصلاحیت شده شورای نگهبان به شمار می‌رود، به دیدار مادرش رفت و نوشت که پس از مدتها فرصت دیدار با مادرش فراهم شده بود. خانه‌ای که در این تصویر نشان داده شده بود سبب انتقاد برخی کاربران فضای مجازی شد و منتقدان از خانه لاکچری و تجهیزات آن نوشتند. جهانگیری پیشتر گفته بود که شب اعلام نتایج انتخابات در خانه شان جشن و سرور بوده.
همچنین علی لاریجانی، دیگر نامزد ردصلاحیت شده شورای نگهبان روز گذشته جمعه به کوه رفت . تصاویر و فیلم‌هایی از کوه نوردی وی منتشر شد که لاریجانی از زیبایی و استقامت دماوند می‌گوید.
نام شما

آدرس ايميل شما

آخرین اظهارات جهانگیری در باره رد صلاحیتش، اصلاح‌طلبان و شورای نگهبان

آخرین اظهارات جهانگیری در باره رد صلاحیتش، اصلاح‌طلبان و شورای نگهبان

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش‌رو گفت: گاهی ...
بدرود اصلاحات؟

بدرود اصلاحات؟

هاشمی‌رفسنجانی ردصلاحیت شد تا شورای نگهبان همه اصلاح‌طلبان را غافلگیر کند؛ اما در عین ...
نظامی‌ها پشتيبان كدام كانديدا؟

نظامی‌ها پشتيبان كدام كانديدا؟

ممکن است در برهه‌هایی از زمان نزدیکی نظر بدنه نیروهای نظامی و فرماندهان کم و زیاد شده ...
1