تاریخ انتشار
شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۰۱:۰۱
کد مطلب : ۴۵۷۹۷۸
نمایندگان مجلس پاسخ دادند:

چه قدر از استیضاح‌های وزرا در مقطع فعلی جنبه انتخاباتی دارد؟ / علیرضابیگی: استیضاح‌ها بیشتر با هدف دستیابی به امتیازات و خواسته‌ها صورت می‌گیرد / سیاه‌کلی: در استیضاح‌ها شرایط مردم و کشور در نظر گرفته می‌شود

۰
چه قدر از استیضاح‌های وزرا در مقطع فعلی جنبه انتخاباتی دارد؟ / علیرضابیگی: استیضاح‌ها بیشتر با هدف دستیابی به امتیازات و خواسته‌ها صورت می‌گیرد / سیاه‌کلی: در استیضاح‌ها شرایط مردم و کشور در نظر گرفته می‌شود
کبنا ؛نزدیک به یک سال به پایان مجلس یازدهم مانده است. مجلسی که 220 تن از نمایندگانش در نامه‌ای از ابراهیم رئیسی خواستند که برای انتخابات 1400 به میدان بیاید، حال هرچه بیشتر به انتخابات مجلس دوازدهم نزدیک می‌شویم، سعی دارند با انتقاد از عملکرد رئیسی، راه خود را از دولت جدا کنند. مجلسی‌نشینان که سال آخر را در ساختمان هرمی شکل خیابان بهارستان می‌گذرانند، از طرق مختلفی همچون نطق‌ در صحن مجلس و مصاحبه‌ها با رسانه‌های مختلف سعی دارند نارضایتی خود را از وضع موجود به مردم نشان دهند. یکی دیگر از ابزارهای مجلس برای نشان دادن نارضایتی از دولت، استیضاح وزراست؛ فاطمی امین وزیر صمت تاکنون تنها وزیری بوده است که تا لبه از دست دادن منصب خود رفت اما با رای اعتماد مجدد نمایندگان به وزارتخانه متبوع خود بازگشت. گرچه او هم جزو 9 وزیری است که اکنون در راهروی استیضاح حضور دارد. جدا از اینکه استیضاح یکی از ابزارهای نظارتی مجلس بر دولت است اما گاهی ابزاری برای سهم‌خواهی نمایندگان برای حوزه انتخابیه خود است و جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی پیدا می‌کند.
احمد علیرضابیگی از جمله نمایندگانی است که بارها در گفت و گو با رسانه‌ها عنوان کرده که چندان امیدی به سرانجام رسیدن طرح‌های استیضاح وزرا در این مجلس ندارد. چراکه به باور وی از نمایندگانی که پیشتر به ابراهیم رئیسی نامه می‌فرستند و درخواست می‌کنند که به صحنه انتخابات بیاید، استیضاح ممکن نیست. این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفت و گو با «انتخاب» درباره جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی استیضاح وزرا در مقطع فعلی، بیان کرد: «استیضاح‌ها بیشتر با هدف دستیابی به امتیازات و خواسته‌ها صورت می‌گیرد. این مجلس هم باتوجه به تعهدی که در قبال دولت دارد، معلوم است سرنوشت استیضاح چه خواهد شد. اگر کسانی در این راه قدم می‌گذارند، قائل به سرنوشت استیضاح نیستند بلکه می‌خواهند به مختصر امتیازاتی برای حوزه انتخابیه‌شان دست پیدا کنند ولی در نهایت سرنوشت استیضاح، سرنوشت به سامانی نخواهد بود.»
اما نظر لطف‌الله سیاه‌کلی، عضو کمیسیون صنایع مجلس که از جمله منتقدان وزیر صمت است و برای استیضاح او تلاش کرده، مقابل نظر علیرضا بیگی است. سیاه‌کلی درباره غالب بودن جنبه انتخاباتی استیضاح‌ها به انتخاب گفت: «استیضاح جزو اختیارات نمایندگان و برابر قانون است. در واقع اگر نمایندگان به آن عمل نکنند یعنی وظیفه خود را انجام نداده‌اند. اگر به این شکل نگاه کنیم نباید کاری انجام دهیم چون هرکاری بکنیم ممکن است کسی حرفی بزند. به هر حال هر دوره‌ای اتفاقی می‌افتد؛ یک موقع مسئله امنیت، اقتصاد و... کشور مطرح می‌شود و ما وظیفه قانونی خودمان را انجام می‌دهیم.»
وی در ادامه تاکید کرد: «در استیضاح‌ها شرایط مردم و کشور در نظر گرفته می‌شود. اگر غیر این باشد یعنی راه را خطا رفته‌ایم.»
نام شما

آدرس ايميل شما

علی‌اف از دمیدن بر آتش تنش حداکثری با ایران چه می‌خواهد؟

علی‌اف از دمیدن بر آتش تنش حداکثری با ایران چه می‌خواهد؟

برخلاف رویکرد تعاملی و ایجابی تهران، جمهوری آذربایجان با افزایش ضریب رویکرد تقابلی، بر ...
ماجرای پشت در شورا به جلسه راه یافت

ماجرای پشت در شورا به جلسه راه یافت

همزمان با شروع هفتمبن جلسه پرسش شورا از شهردار، مردی که پشت در ایستاده بود گفت: من باید ...
اثر یک دهه بر بازار دلار

اثر یک دهه بر بازار دلار

 برخی فعالان می‌گویند احتمالِ رفتن دلار به سوی کانال بالاتر وجود دارد ولی دشوار است که ...
1