تاریخ انتشار
يکشنبه ۳ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۳۲
کد مطلب : ۴۹۷۴۶۹
تلنگری به دستگاه‌های فرهنگی استان؛

ترویج خرده‌فرهنگ ناسازگار در کافه‌های کهگیلویه و بویراحمد و خطری که نوجوانان را تهدید می‌کند / در زمانه‌ای که یک کلیپ یک‌دقیقه‌ای می‌تواند نسلی را به خود مشغول کند، صحبت از جشنواره و سخنرانی معنایی ندارد / طلاب، روحانیون و دستگاه‌های فرهنگی؛ از خود شروع کنید و یک گام جلوتر نهید!

۲
۱۰
ترویج خرده‌فرهنگ ناسازگار در کافه‌های کهگیلویه و بویراحمد و خطری که نوجوانان را تهدید می‌کند / در زمانه‌ای که یک کلیپ یک‌دقیقه‌ای می‌تواند نسلی را به خود مشغول کند، صحبت از جشنواره و سخنرانی معنایی ندارد / طلاب، روحانیون و دستگاه‌های فرهنگی؛ از خود شروع کنید و یک گام جلوتر نهید!
کبنا ؛مسئولین فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد اگر قرار است همتی کنند و خطری که دامن بخشی از نوجوانان استان را گرفته رفع نمایند، باید اول از خود شروع کنند؛ و با بازاندیشی در روش‌های خود، هر کجا که هستند یک گام جلوتر بگذارند.  
به گزارش کبنا، شیخ یک بار به طوس رسید. مردمان از شیخ استدعای مجلس کردند. اجابت کرد. بامداد در خانقاه، تخت بنهادند. مردم می‌آمدند و می‌نشستند. چون شیخ برون آمد، مقریان، قرآن برخواندند و مردم بسیار درآمدند؛ چنانکه هیچ جای نبود. معرف بر پای خاست و گفت:«خدایش بیامرزاد که هر کسی از آنجا که هست، یک گام، فراتر آید.» شیخ گفت:«وصلی الله علی محمد و آله أجمعین» و دست به روی فرو آورد و گفت: «هرچه ما خواستیم گفت، و همه پیغمبران بگفته‌اند، او بگفت که از آنچه هستید، یک قدم فراتر آیید.» کلمه‌ای نگفت و از تخت فروآمد و بر این ختم کرد مجلس را.
حکایتی که در بالا به آن اشاره شد، فقره‌ای از کتاب اسرارالتوحید نوشته بوسعید ابوالخیر است. حکایت امروز ما نیز همان است که 9 قرن پیش این عارف اسلامی به آن اشاره کرده بود: «هر کسی از آن‌جا که هست، یک گام فراتر آید». امروز نیز استان کهگیلویه و بویراحمد نیازمند آن است که هر کس یک گام به جلو بگذارد تا بتوانیم نوعی جهش دسته‌جمعی را تجربه کنیم.
عده‌ای تنها مسئولین استانی را مقصر می‌پندارند و گویی شهروندان هیچ نقشی در شکل‌گیری وضع موجود ندارند. برخی نیز شهروندان را مقصر وضع موجود معرفی می‌کنند. اما نه این درست است و نه آن. هر چند هر دو طرف ماجرا مقصر هستند، ولی در این میان، سهم بیشتر از آن مسئولین استانی است.
یکی از مسائلی که این روزها نگرانی‌هایی را در کهگیلویه و بویراحمد و به‌ویژه در شهر یاسوج به‌وجود آورده، خرده‌فرهنگی است که حول کافه‌های این شهر به وجود آمده است. روشن است که تفریح و شادی به خودی خود دارای اهمیت است و اتفاقاً لازم است مسئولین استانی فرصت‌های بیشتری همچون احداث پارک، سینما و ... ایجاد کنند تا جوانان بتوانند در آن مکان‌ها، اوقات فراغت خود را سپری کنند.
مسأله این‌جاست که خرده‌فرهنگی که در این کافه‌ها در حال شکل‌گیری است، با فرهنگ اصلی استان تعارضات بسیاری دارد. قبح‌زدایی از مصرف انواع دراگ، مشروبات الکلی و ... می‌تواند مسائلی را در بین شهروندان ایجاد کند که نه تنها در بلندمدت، بلکه در کوتاه‌مدت نیز می‌شود پیامدهای آن را مشاهده کرد.
قبل از تشریح مسأله، لازم است گفته شود که ما با تفریح و شادی و آزادی در این زمینه مخالف نیستیم. اما تفریحاتی که موجب آزار بخش زیادی از جامعه می‌شود و در نهایت، ارزش‌های بخشی از این جامعه را نادیده می‌گیرد، باید کنترل شوند.
در اغلب این کافه‌ها نوجوانانی دیده می‌شود در گروه سنی 14 تا 18 سال و بعضاً حتی کمتر از آن، سیگار و قلیان می‌کشند؛ گاهی مشروبات الکلی می‌نوشند، گاهی نیز دراگ مصرف می‌کنند. روابط نیز تقریباً آزادانه است و گویی از محدودیت‌های مرسوم در بین آن‌ها خبری نیست.
در این کافه‌ها موسیقی‌هایی که پخش می‌شوند، عکس‌هایی که به در و دیوار نصب شده‌اند و چیدمان و رنگ‌های به‌کار رفته در آن‌ها همگی حاوی نشانه‌ها و معناهایی هستند که نوجوانان را به سمت و سوی رفتارهای خاصی سوق می‌دهند.
این‌که ظهور نسلی از نوجوانان که از نظر بسیاری از شاخص‌ها متفاوت با نسل پیشین هستند را درک می‌کنیم و می‌دانیم که گریز و گزیری از تفاوت نسلی نیست. تغییرات نه تنها اجتناب‌ناپذیرند، بلکه ضروری نیز هستند. اما بحث بر سر این است که برخی تغییرات نه تنها به تکامل نمی‌انجامند بلکه در مواردی راه به تباهی می‌برند.
قبح‌زدایی از مصرف مشروبات الکلی، دخانیات و مواد مخدر، زمینه وابستگی و اعتیاد را فراهم می‌کنند. فضای موجود کافه‌ها روابط اجتماعی را بازتعریف و در نتیجه تغییر می‌دهند. یکی از دلایل افزایش نرخ طلاق در نسل جوان اتفاقا همین تغییر روابط است. اما مسأله فقط به روابط و اعتیاد ختم نمی‌شود؛ کافیست نگاهی به معدل دانش‌آموزان دبیرستانی کهگیلویه و بویراحمد انداخت؛ میانگین معدل آنها زیر 10 است. افت کیفیت آموزش دانش‌آموزان در آینده خود را در اشتغال نیز نشان می‌دهد. بنابراین خرده‌فرهنگی که از مجرای کافه‌ها می‌گذرد، یک پایش به خانواده می‌رسد سپس از مدرسه می‌گذرد و در نهایت از اشتغال گذر می‌کند.
بااین‌همه، دستگاه‌های فرهنگی تاکنون نتوانسته‌اند عملکرد درستی در این زمینه داشته باشند. طلاب و روحانیون استان کهگیلویه و بویراحمد به چنین مسائلی ورود چندانی نمی‌کنند. یا حتی اگر هم ورود کنند، به نظر می‌رسد با همان روش‌های سنتی قصد تبلیغ دارند. این در حالی است که در بستر اجتماعی امروزه که همه‌چیز فست‌فودی شده، آموزش و تبلیغ نیز باید فست‌فودی باشد. وقتی که با اسکرول کردن در شبکه اجتماعی اینستاگرام، نوجوانان و جوانان می‌تواند در کمتر از یک دقیقه با حجم زیادی از اطلاعات روبه‌رو شوند، دیگر نمی‌توان انتظار داشت که برای تبلیغ و ترویج در بین این نسل، به کتاب و سخنرانی و جشنواره و اموری از این دست متوسل شد. دقیقاً تبلیغ و ترویج هم به همین صورت یعنی باید فست‌فودی باشد.
دستگاه‌های فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد وقتی که می‌خواهند از عملکرد خود دفاع کنند، از برگزاری تعدادی جشنواره و ... نام می‌برند. اما کیست که نداند یک کلیپ یک دقیقه‌ای می‌تواند صدها جشنواره را خنثی کند. در این روزها که یک موسیقی مبتذل از یکی از خواننده‌های پاپ خارج‌نشین در فضای مجازی کشور وایرال شده است، به بهترین نحو ممکن می‌توان به اثر موسیقی، کلیپ و شبکه‌های اجتماعی در مقابل روش‌های سنتی تبلیغ همچون سخنرانی و جشنواره پی برد.
متأسفانه طلاب کهگیلویه و بویراحمد به این فضاها به قدر کافی ورود نکرده‌اند. با وجود تعداد بالای رسانه‌های استان، یک پایگاه خبری و یا رسانه از نوع دیگری در این استان وجود ندارد که از طرف طلاب اداره شود و در آن از روش‌های جدید تبلیغ استفاده گردد.
نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد در خطرند؛ نوجوانی یک دوره سنی بسیار حساس است که با ابراز هویت و اظهار خود گره خورده است. خطراتی که نوجوانان این استان را تهدید می‌کند، با همان روش‌های سنتی پیشین، قابل رفع نیستند. اگر قرار است مسئولین فرهنگی استان و به‌ویژه طلاب، روحانیون و مهمتر از همه سازمان تبلیغات اسلامی، همتی کنند و خطری که دامن بخشی از نوجوانان استان را گرفته رفع کنند، باید اول از خود شروع کنند؛ و با بازاندیشی در روش‌های خود، هر کجا که هستند یک گام جلوتر بگذارند.
این یادداشت نافی خدمات دستگاه‌های فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد نیست و صرفاً در راستای اصلاح برخی رویه‌ها و فرایندهای نادرست منتشر شده است. کبنا نیوز آمادگی درج جوابیه مسئولین این دستگاه‌ها را دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما

اله داد محمدی
Iran, Islamic Republic of
عالی بود
Iran, Islamic Republic of
نهادهای امنیتی حجت بر شما تمام هست
نوجوانان و جوانان این استان در کافه های این شهر عمدا توسط مزدوران دشمن با مواد و قلیان و قرص و هزا. کوفت و زهر مار آلوده میشن
نگذارید بیش از این جوانان ازبین بروند
درب کافه ها را ببندید یا نظارت کنید چرا هیچ کسی دقت نمی کند چه بر سر این شهر و این کشور میاد
رمزگشایی از پیام نامه ترامپ به تهران

رمزگشایی از پیام نامه ترامپ به تهران

با توجه به این معادلات، ایران ناچار است گزینه‌های جایگزینی را بررسی کند که بتواند بدون ...
هشدار وزیر خارجه عراق: عدم توافق ایران و آمریکا فاجعه‌بار خواهد بود

هشدار وزیر خارجه عراق: عدم توافق ایران و آمریکا فاجعه‌بار خواهد بود

فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق، هشدار داد که مردم این کشور ممکن است در تابستان آینده به دلیل ...
فرستاده ویژه ترامپ مدعی شد: واشنگتن به دنبال توافق دیپلماتیک با ایران است / ما صلح می‌خواهیم، نه جنگ!

فرستاده ویژه ترامپ مدعی شد: واشنگتن به دنبال توافق دیپلماتیک با ایران است / ما صلح می‌خواهیم، نه جنگ!

فرستاده ویژه ترامپ در منطقه غرب آسیا با ادعایی جنجالی گفت ایران به دنبال حل دیپلماتیک ...
1