تاریخ انتشار
جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۱۸
کد مطلب : ۴۹۵۵۰۰
ویدئو| پخت «گرده زیر چاله» توسط زن روستایی
۰
کبنا ؛یکی از کاربران فضای مجازی فیلمی کوتاه از پخت گرده توسط یک زن روستایی منتشر کرده که یادآور زندگی روستایی و عشایری است.
به گزارش کبنا، غذاها و نان های محلی کهگیلویه و بویراحمد که بیشتر با استفاده از مواد طبیعی و سبزی های تازه درست می شوند خوشمزههایی با طعم سلامتی هستند که استفاده از آنان لذت سفر به این استان را بیشتر می کند.
کارشناسان حوزه گردشگری با اشاره به اینکه'غذا' به عنوان یکی از نمادهای اصلی معرف و نشانه فرهنگ، سنت، خلق و خو و دیدگاه های زیستی مردمان هر خطه ای محسوب می شود تاکید می کنند که غذاهای محلی کهگیلویه وبویراحمد می تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد.
«گرده زیر چاله» نیز یکی دیگر از نانهای محلی کهگیلویه و بویراحمد است که با آرد گندم، رازیانه و گاهی شکر یا شیره خرما تهیه می شود.
برای پخت این نان به خمیر آرد گندم زیره، شکر و یا شیره خرما اضافه کرده و خمیر سفتی را که به دست می آید با کف دست پهن می کنند.
سپس این نان بیضی را با نوک انگشتان شکل داده یا با وسیله ای طراحی کرده و زیر خاکستر گرم قرار داده و روی آن زغال های افروخته می ریزند تا پخته شود.
به گزارش کبنا، غذاها و نان های محلی کهگیلویه و بویراحمد که بیشتر با استفاده از مواد طبیعی و سبزی های تازه درست می شوند خوشمزههایی با طعم سلامتی هستند که استفاده از آنان لذت سفر به این استان را بیشتر می کند.
کارشناسان حوزه گردشگری با اشاره به اینکه'غذا' به عنوان یکی از نمادهای اصلی معرف و نشانه فرهنگ، سنت، خلق و خو و دیدگاه های زیستی مردمان هر خطه ای محسوب می شود تاکید می کنند که غذاهای محلی کهگیلویه وبویراحمد می تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد.
«گرده زیر چاله» نیز یکی دیگر از نانهای محلی کهگیلویه و بویراحمد است که با آرد گندم، رازیانه و گاهی شکر یا شیره خرما تهیه می شود.
برای پخت این نان به خمیر آرد گندم زیره، شکر و یا شیره خرما اضافه کرده و خمیر سفتی را که به دست می آید با کف دست پهن می کنند.
سپس این نان بیضی را با نوک انگشتان شکل داده یا با وسیله ای طراحی کرده و زیر خاکستر گرم قرار داده و روی آن زغال های افروخته می ریزند تا پخته شود.