تاریخ انتشار
چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۵۷
کد مطلب : ۴۹۶۴۹۰

اعلام شروط صادرات محصولات کشاورزی برای سال 1404 + جدول

۰
اعلام شروط صادرات محصولات کشاورزی برای سال 1404 + جدول
کبنا ؛کمبود و افزایش قیمت برخی از محصولات کشاورزی در بازار موجب شد تا وزارت جهاد کشاورزی صادرات برخی از این اقلام در سال 1404 را مشروط کند و محدودیت‌هایی در این زمینه در نظر گیرد.
به گزارش کبنا نیوز؛ براساس ابلاغیه این الزمات تنها شامل صیفی‌جات و حبوبات نمی‌شود و برای صادرات کره و سایر چربی‌ها و خامه‌ هم شروط صادراتی در نظر گرفته شده است.
در ابلاغیه وزارت جهادکشاورزی 10 ردیف کالا مشمول این محدودیت‌ها و الزمات شد‌ه‌اند و برای بسیاری از اقلام الزاماتی از جمله «گواهی مبدا تولید، گواهی بهداشت نباتی و قانون حفظ نباتات» پیش‌بینی ‌شده است. براساس نامه وزارت جهاد کشاورزی «گوجه فرنگی زراعی (غیرگلخانه‌ای)»، «پیاز» و «سیب‌زمینی» مشمول این الزمات می‌شوند.
الزمات در نظر ‌گرفته شده
براساس نامه این وزارتخانه بازه زمانی اعمال این سیاست برای «گوجه فرنگی زراعی (غیرگلخانه‌ای)» از ابتدای مهر تا پایان آذر سال 1404 و به مدت 3 ماه خواهد بود و نوع سیاست‌ تجاری در نظر گرفته شده برای این محصول شامل محدودیت صادرات می‌شود که افزایش ارز پایه صادراتی و وضع عوارض صادراتی را در بر‌می‌گیرد.
الزمات و نوع سیاست‌های تجاری برای «پیاز» هم مانند «گوجه فرنگی زراعی (غیرگلخانه‌ای)» است، اما بازه زمانی اجرای آن از ابتدای آذر تا پایان اسفند و به مدت 4 ماه خواهد بود.
برای «سیب زمینی» هم الزمات و سیاست‌های تجاری همانند دو محصول ذکر شده است، با این تفاوت که بازه زمانی اعمال این سیاست‌ها آن از ابتدای آذر تا پایان اسفند و به مدت 4 ماه است.
ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ سیب‌زمینی در جهان است و از طریق صادرات آن به بازارهای جهانی، درآمد زیادی را به دست می‌آورد. این محصول با ویژگی‌های منحصربه‌فردی همچون قابلیت نگهداری طولانی‌تر و آسان برای حمل‌ونقل، جزء محصولات مورد نیاز بسیاری از کشورهاست و در استان‌هایی چون اصفهان، همدان، گلستان و... کشت می‌‌شود. اما سیاست‌های نادرست در کشت این محصول موجب شده تا در برخی مواقع شاهد کمبود و افزایش قیمت آن در بازار باشیم، در این شرایط وزارت جهاد کشاورزی دست به اعمال محدودیت‌های صادراتی می‌زند.
از سوی دیگر براساس نامه وزارت جهادکشاورزی ممنوعیت صادرات برای «نخود فرنگی» هم سیاست‌های تجاری از ابتدای فرودین اجرا خواهد شد و تا پایان اسفند ماه ادامه خواهد داشت . این محصول مشمول ممنوعیت صادراتی است و با توجه به کسری تولید در داخل کشور الزاما برای تامین تقاضا و مصرف باید هر سال نسبت به متناسب با کسری اقدام شود.
با توجه فهرست اعلام شده «لوبیا»، «سایر سبزیجات غلاف‌دار» و «حبوبات» هم الزاماتی مانند «نخودفرنگی» در نظر گرفته شده است.
در میان محصولات کشاورزی برای «خرما» هم الزماتی در نظر گرفته شده که در این خصوص می توان به بازه‌های زمانی اعمال سیاست‌های تجاری از ابتدای بهمن ماه تا پایان اسفند 1404 به مدت 4 ماه خواهد بود و سیاست تجاری در نظر گرفته شده برای این محصول هم شامل محدودیت صادرات می‌شود که افزایش ارز پایه صادراتی و وضع عوارض صادراتی را در بر‌می‌گیرد. برای این محصول از ابتدای بهمن ماه تا پایان اسفند ماه به مدت 2 ماه است. براساس شروط در نظر گرفته شده صادرات «خرما» اولویت با تامین بازار داخل است.
شروط برای محصولات غیرکشاورزی
دایره محدودیت‌های صادراتی وزارت جهاد کشاورزی، علاوه بر محصولات کشاورزی، به محصولات غیر کشاورزی نیز گسترش یافته است. براساس فهرست اعلام شده از سوی وزارت جهاد «کره و سایر چربی‌ها» و «خامه» نیز گنجانده‌ شده است. برای این دو گروه سیاست‌های تجاری در نظر گرفته شده این نکته ذکر شده که صادرات متناسب با شرایط بازار است و تامین بازار داخل در نظر گرفته شده است.  
 
کشاورزی
 
نام شما

آدرس ايميل شما

یک مقام کارگری: اگر سبد معیشت ۲۳ میلیونی ملاک باشد، حداقل حقوق کارگران به ۱۴ میلیون خواهد رسید؛ این یعنی فاجعه

یک مقام کارگری: اگر سبد معیشت ۲۳ میلیونی ملاک باشد، حداقل حقوق کارگران به ۱۴ میلیون خواهد رسید؛ این یعنی فاجعه

علی مقدسی زاده (رئیس هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار خراسان جنوبی) در اظهارنظری پیرامون ...
تحول بزرگ در بازارهای مالی خلیج فارس/ قطر و کویت، 2 عضو جدید باشگاه توسعه‌یافته‌ها؛ امارات در صف انتظار

تحول بزرگ در بازارهای مالی خلیج فارس/ قطر و کویت، 2 عضو جدید باشگاه توسعه‌یافته‌ها؛ امارات در صف انتظار

بانک سرمایه‌گذاری جی‌پی مورگان چیس، قطر و کویت را به‌عنوان بازارهای توسعه‌یافته دسته‌بندی ...
چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

واقعه‌ای که برای امیرمحمد خالقی رخ داد بسیار تاثر برانگیز است. ما این واقعه را با صدای ...
1