تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۲۴
کد مطلب : ۴۹۴۷۰۵
سید مسلم حسینیان، مدیرکل استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو :
حیاط خلوت مافیای مصالح ساختمانی در کهگیلویه و بویراحمد / تقابل بین تولیدکنندههای استاندارد و غیراستاندارد / تولیدکنندگانی در استانی کم برخوردار که جزء بهترینهای کشور هستند / وجود آب در مخزن بنزین صحت دارد؟
۱
کبنا ؛
امروزه استانداردسازی محصولات و کالاها در حوزههای مختلف نقش مهم و اساسی دارد و توجه به این موضوع میتواند به تسهیلگری در ارائه خدمات و امنیت بیشتر جامعه کمک کند. سید مسلم حسینیان مدیرکل اداره استاندارد استان موضوعات مهمی را در خصوص نانواییها، استاندارد کالاها، آسانسورهای غیراستاندارد، مصالح ساختمانی و... مطرح کرد که با زندگی افراد جامعه ارتباط تنگاتنگی دارد.
به گزارش کبنا، مدیرکل استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای سخنان خود به بحث نانواییها و کیفیت آرد اشاره کرده و گفت: در جلسه شورای استانی استاندارد موارد حساسی همچون بحث نارضایتی مردم از موضوع نان و نارضایتی خبازان نسبت به بحث آرد بررسی شد. اداره استاندارد از سال قبل بهعنوان دستگاه نظارتی چند مجموعهای که در فرایند تولید آرد مشارکت دارند را مورد نظارت قرار داد؛ از زمانی که گندم خریداری میشود تا زمانی که در شرکت غله است و بعد اینکه به واحدهای تولید آرد در بویراحمد و گچساران داده میشود و بعد از آن به دست مردم برسد.
حسینیان افزود: یک سری اشکالات زیرساختی قبل از تولید وجود داشت که با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم حل شد. مثلاً مهلت خواب آرد اهمیت دارد، از زمان تبدیل گندم به آرد، آرد باید یک بازه زمانی ۷۲ ساعته خواب داشته باشد، ولی این مرحله انجام نمیگرفته و آرد به نانواییها انتقال داده میشد. گاهی کیسههای آرد در معرض باران قرار میگرفت که تمام این معضلات باسماجت حل شد.
حسینیان در خصوص پایینبودن کیفیت نان در استان گفت: نانوایی باید از نظر ساختار فیزیکی و محیطی استانداردهایی را رعایت کند، برای اینکه آرد در محیط نانوایی کیفیت خود را از دست ندهد، رطوبت باعث میشود کیفیت آرد از بین برود. دما و حرارت تنور، سرما و گرما، محیط نگهداری بر روی کیفیت آرد اثرگذار است.
حسینیان افزود: زمانی که فردی برای پروانه کسب نانوایی مراجعه میکند باید مکانی را برای نانوایی در نظر بگیرد که حداقل مساحت ۶۰ متر تا ۱۰۰ متر در آن رعایت شود که در واقع این کار انجام نمیشود، همین موضوع موجب میشود که بهمرورزمان آرد کیفیت خود را در محیط نانوایی از دست بدهد.
حسینیان با بیان اینکه بیشتر مشکلاتی که در حوزه نان اتفاق میافتد به دلیل ناآشنایی خباز با چگونگی پخت نان است، اظهار کرد: ممکن است افراد غیرمرتبطی روی به کار نانوایی بیاورند، مثلاً بنای ساختمان میآید تغییر شغل میدهد نانوا شود، این فرد هیچ دوره آموزشی ندیده است، و با پخت آشنایی ندارد.
حسینیان با بیان اینکه دو سال مقام اول را در جشنواره شهید رجایی کسب کردیم، بیان کرد: امسال اداره کل استاندارد در حوزه قضایی و اقتصادی مقام اول را کسب کرد، همینطور در حوزه تحولآفرینی دو سال بهعنوان پژوهشگر برتر معرفی شدهام.
مدیرکل استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ خط ارتباطی اداره استاندارد با مردم است و مردم میتوانند با شمارهگیری این شماره درخواستهای خود را با ما در میان بگذارند.
وی با اشاره به گسترش آگاهسازی مردم بهویژه در روستاها گفت: عدهای از کارکنان برای مباحث آموزشی و آگاهسازی جامعه به روستاها میفرستیم و بخشی از کارگاههای آموزشی در روستاها برگزار میشود.
وجود آب در مخزن بنزین صحت دارد؟
حسینیان در خصوص نظارت بر جایگاههای سوخت استان گفت: در خصوص سی ان جیها مردم دغدغههایی دارند، در طول سال ۳ دوره بازرسی و نمونهبرداری بنزین داریم که با حضور کارشناس شرکت نفت انجام میشود که کیفیت بنزین مورد ارزیابی قرار میگیرد، اینکه مردم گاهی میگویند آب در بنزین هست، تاکنون چنین چیزی در ارزیابیها دیده نشده است.
وی گفت: مخازن ذخیرهای خودروها بعد از مدت زمانی به دلیل وجود روغن درون مخزن، از حجم آن کم میشود، باید مخازن مورد معاینه فنی قرار بگیرند و ضایعات اضافی مخزن بیرون آورده شود.
زودپزهای غیراستاندارد؛ بلای جان
مدیرکل استاندارد استان خاطرنشان کرد: در خصوص لوازمخانگی، بخصوص در بحث زودپز کلیپ ساختیم، برای اینکه مردم به علامت استاندارد لوازمخانگی توجه بیشتری کنند و بهخاطر یک زودپز غیراستاندارد یا سایر لوازم غیراستاندارد زندگیشان به خطر نیفتد.
تقویم بازرسیهای سرزده داریم و از مجموعههایی که در آنها موارد استاندارد رعایت نمیشود بازدید صورت میگیرد.
حیاطخلوت مافیای مصالح ساختمانی در کهگیلویه و بویراحمد
حسینیان به بحث مصالح ساختمانی ورود کرد و گفت: چرا آجر با کیفیتی که در استان تولید میشود، اما مافیا به دنبال این هستند که یک برند خوب و باکیفیت در سطح کشور مطرح نشود و مردم آن را نشناسند!
وی افزود: یک حیاط خلوتی در مجموعههای مصالح ساختمانی استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شده، بهتناسب شرایط جغرافیایی استان که در مسیر گسل زلزله هستیم، متأسفانه صنف بناها و مشاوران ساختوساز تبدیل به بازاریاب شدهاند.
تقابل بین تولیدکنندههای استاندارد و غیراستاندارد
وی با تأکید بر اینکه مافیای مصالح ساختمانی ساختوسازها را دچار مشکل کرده گفت: خانمی در چرام با دستگاههای پیشرفته تولید فوم استاندارد انجام میدهد، اما برخی از مصالح ساختمانیها او را تهدید کردهاند و یک تقابلی بین تولیدکنندههای استاندارد و غیراستاندارد در بازار ایجاد شده است. عدهای فوم غیراستاندارد تولید میکنند و باقیمت پایینتری میفروشند، درحالیکه مردم از غیراستاندارد بودن آن بیخبرند.
«استان کهگیلویه و بویراحمد حیاطخلوت برخی از اقلام خطرناک ساختمانی است که مردم از آن بیخبر هستند.»
وی گفت: طی سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶۰ بازدید از فروشگاههای مصالح ساختمانی صورتگرفته، برای برخی از این فروشگاهها تشکیل پرونده قضایی صورتگرفته، برخی از محمولههای چند ده تنی را به شهر مبدأ برگشت دادهایم. چند کارخانه تولیدی فوم پلمب کرده و فعالیت آنها را تعلیق کردهایم. شخصی که به دنبال سود خودش است، بجای اینکه ۲ هزار فوم ۳ کیلویی بیاورد، ۶ هزار فوم یک کیلو و نیمی میآورد و به دلیل اینکه در دیوار جاسازی میشود و پوشیده است مشخص نیست که چه کرده است.
حسینیان بیان کرد: چند جلسه در حوزه مصالح ساختمانی برگزار کردیم که هیچ عضوی از نظاممهندسی در جلسه حضور پیدا نکردهاند، ناظر نظاممهندسی پول هنگفتی میگیرد برای اینکه بر روی ساختمان نظارت داشته باشد، مردم معمولی به لحاظ مهندسی از مصالح ساختمانی اطلاعی ندارد، اما در بحث مقررات ملی ساختمان ناظر نظاممهندسی اطلاع دارد که چه مصالحی استاندارد است و چه مصالحی استاندارد نیست. ناظر وظیفه دارد همه مصالح را کنترل کند. اما هیچ ناظر نظاممهندسی در طول تاریخ چند دهساله تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر ورود مصالح غیراستاندارد در بدنه ساختمان ارائه ندادهاند. این ضعف و بحران است که
فردی عضو نظاممهندسی است؛ ولی خودش تولیدکننده جنس غیراستاندارد است.
در خصوص سیمکشی ساختمان نیز، وظیفه ناظر نظاممهندسی است که نظارت داشته باشد و جلوی کار غیراستاندارد را بگیرد.
فشار زیادی بر مجموعههای شن و ماسه آوردهایم
مدیرکل استاندارد اظهار کرد: فشار زیادی بر مجموعههای شن و ماسه آوردهایم، در دهدشت چند مجموعه را پلمب کردیم، در گچساران و یاسوج نیز به همین صورت بوده است، از نظر کیفی کارخانههای خوبی در تولید شن و ماسه داریم، ولی حتماً فشار میآوریم که مدیر کنترل کیفی باید روزانه نمونه را بیاورد و در آزمایشگاه تست کند.
وی افزود: پروژههای ملی و استانی حق ندارند از کارخانههای شن و ماسهای استفاده کنند که استاندارد لازم را ندارند که متأسفانه این اتفاق افتاده است.
حسینیان با اشاره به بحث آسانسورها بیان کرد: در خصوص آسانسورها مکاتبات متفاوتی با ادارات داشتیم، توقع ما از دستگاههای دولتی این هست که در استانداردسازی آسانسورها پیشقراول از بخش مردمی باشند. از دستگاه قضا درخواست داشتیم که به این موضوع وارد شود، با درخواست ما سازمان بازرسی علیه برخی از مدیران ترک فعل را در خصوص عدم استانداردسازی آسانسورها مطرح کرده است و حکم کیفری علیه برخی مدیران صادر شده است، الان آسانسور اداره مدیریت بحران استانداری با نامه معاون عمرانی و با نامه اداره استاندارد پلمب شده است.
وی با اشاره به آسانسورهای بیمارستانها گفت: در خصوص آسانسورهای بیمارستانها حساسیتهای بیشتری وجود دارد، آسانسور بیمارستان شهید جلیل در حال حاضر استانداردسازی شده است، آسانسور بیمارستان امام سجاد پروانه استاندارد دارد، ولی به لحاظ ساختار محیطی ایراد داشت، تا اینکه رفع نقص انجام گرفت و ایرادات تا حدود زیادی برطرف شد.
حسینیان افزود: گاهی آسانسور گواهینامه دارد؛ ولی باید با شرکت سازنده پشتیبانی ارتباط انجام گیرد که در صورت ایجاد نقص و مشکل، پشتیبانی و مشکل برطرف شود.
وی گفت: آسانسورهای مسکن مهر در استانهای مختلفی ایرادات زیادی دارند و امیدواریم که در مسکن ملی چنین مشکلی وجود نداشته باشد.
حسینیان با اشاره به ساختوساز مسکن ملی افزود: در ساختوساز مسکن ملی گچساران نیز در روزهای اخیر ایراداتی در بتنریزی و تیرچه و بلوک مشاهده شده که با استاندار در میان گذاشته شد.
بعضی از واحدهای تولیدی استان جزء بهترینهای کشور هستند
حسینیان به تولیدات مواد غذایی استان گریزی زد و گفت: در حوزه مواد غذایی باوجود مظلومیتی که استان دارد، بعضی از واحدهای تولیدی استان جزء بهترینهای کشور هستند، شاید مردم تصور کنند که مجموعههای غذایی در شهرهای صنعتی مثل اراک و اصفهان و تهران خیلی بهتر از واحدهای تولیدی استان ما هستند، درحالیکه اینطور نیست. الان دو واحد مواد غذایی «ساورز» و شیر برادران «اتابک» بهعنوان واحدهای قابلتقدیر بهعنوان مدل کیفی جهان اسلام معرفی شدند. همچنین مجموعه کوبودنا مقام کسب کرد، کسب مقام کار سادهای نیست، چرا که این مجموعهها به لحاظ بهداشتی، آزمایشگاهی، روانشناسی مجموعه، چارت حقیقی و حقوقی باید هفتخان رستم را طی کنند.
مدیرکل استاندارد استان اظهار کرد: در بحث برندسازی مجموعههای تولیدی استان در حال تلاش هستیم، اخذ نشان حلال یکی از موارد مهم و موردتوجه است، در کشورهای اروپایی نیز افراد خریدهای خود را با نشان حلال انجام میدهند.
وی گفت: سال گذشته سه مجموعه تولیدی استان نشان حلال داشت، و امسال ۲۹ محصول استان نشان حلال را کسب کردند، این نشان یکی از شاخصهای موردتوجه مصرفکنندهها در خارج کشور است.
حسینیان افزود: گاهی اوقات افراد غیربومی بهعنوان سرمایهگذار در استان حضور پیدا میکنند، ولی برخوردهای ناخواستهای که با آنان صورت میگیرد باعث فراریدادن سرمایهگذاران میشود. مجموعه یاسوران مجموعهای بسیار عالی و استاندارد بود که هر چقدر درخواست دادیم، به استان برنگشتند. حدود ۷۰ نفر در این مجموعه بیکار شدند. ایشان سرمایهگذار بزرگی بود که الان در کرمان سرمایهگذار تولیدات خودروسازی است.
به گزارش کبنا، مدیرکل استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای سخنان خود به بحث نانواییها و کیفیت آرد اشاره کرده و گفت: در جلسه شورای استانی استاندارد موارد حساسی همچون بحث نارضایتی مردم از موضوع نان و نارضایتی خبازان نسبت به بحث آرد بررسی شد. اداره استاندارد از سال قبل بهعنوان دستگاه نظارتی چند مجموعهای که در فرایند تولید آرد مشارکت دارند را مورد نظارت قرار داد؛ از زمانی که گندم خریداری میشود تا زمانی که در شرکت غله است و بعد اینکه به واحدهای تولید آرد در بویراحمد و گچساران داده میشود و بعد از آن به دست مردم برسد.
حسینیان افزود: یک سری اشکالات زیرساختی قبل از تولید وجود داشت که با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم حل شد. مثلاً مهلت خواب آرد اهمیت دارد، از زمان تبدیل گندم به آرد، آرد باید یک بازه زمانی ۷۲ ساعته خواب داشته باشد، ولی این مرحله انجام نمیگرفته و آرد به نانواییها انتقال داده میشد. گاهی کیسههای آرد در معرض باران قرار میگرفت که تمام این معضلات باسماجت حل شد.
حسینیان در خصوص پایینبودن کیفیت نان در استان گفت: نانوایی باید از نظر ساختار فیزیکی و محیطی استانداردهایی را رعایت کند، برای اینکه آرد در محیط نانوایی کیفیت خود را از دست ندهد، رطوبت باعث میشود کیفیت آرد از بین برود. دما و حرارت تنور، سرما و گرما، محیط نگهداری بر روی کیفیت آرد اثرگذار است.
حسینیان افزود: زمانی که فردی برای پروانه کسب نانوایی مراجعه میکند باید مکانی را برای نانوایی در نظر بگیرد که حداقل مساحت ۶۰ متر تا ۱۰۰ متر در آن رعایت شود که در واقع این کار انجام نمیشود، همین موضوع موجب میشود که بهمرورزمان آرد کیفیت خود را در محیط نانوایی از دست بدهد.
حسینیان با بیان اینکه بیشتر مشکلاتی که در حوزه نان اتفاق میافتد به دلیل ناآشنایی خباز با چگونگی پخت نان است، اظهار کرد: ممکن است افراد غیرمرتبطی روی به کار نانوایی بیاورند، مثلاً بنای ساختمان میآید تغییر شغل میدهد نانوا شود، این فرد هیچ دوره آموزشی ندیده است، و با پخت آشنایی ندارد.
حسینیان با بیان اینکه دو سال مقام اول را در جشنواره شهید رجایی کسب کردیم، بیان کرد: امسال اداره کل استاندارد در حوزه قضایی و اقتصادی مقام اول را کسب کرد، همینطور در حوزه تحولآفرینی دو سال بهعنوان پژوهشگر برتر معرفی شدهام.
مدیرکل استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ خط ارتباطی اداره استاندارد با مردم است و مردم میتوانند با شمارهگیری این شماره درخواستهای خود را با ما در میان بگذارند.
وی با اشاره به گسترش آگاهسازی مردم بهویژه در روستاها گفت: عدهای از کارکنان برای مباحث آموزشی و آگاهسازی جامعه به روستاها میفرستیم و بخشی از کارگاههای آموزشی در روستاها برگزار میشود.
وجود آب در مخزن بنزین صحت دارد؟
حسینیان در خصوص نظارت بر جایگاههای سوخت استان گفت: در خصوص سی ان جیها مردم دغدغههایی دارند، در طول سال ۳ دوره بازرسی و نمونهبرداری بنزین داریم که با حضور کارشناس شرکت نفت انجام میشود که کیفیت بنزین مورد ارزیابی قرار میگیرد، اینکه مردم گاهی میگویند آب در بنزین هست، تاکنون چنین چیزی در ارزیابیها دیده نشده است.
وی گفت: مخازن ذخیرهای خودروها بعد از مدت زمانی به دلیل وجود روغن درون مخزن، از حجم آن کم میشود، باید مخازن مورد معاینه فنی قرار بگیرند و ضایعات اضافی مخزن بیرون آورده شود.
زودپزهای غیراستاندارد؛ بلای جان
مدیرکل استاندارد استان خاطرنشان کرد: در خصوص لوازمخانگی، بخصوص در بحث زودپز کلیپ ساختیم، برای اینکه مردم به علامت استاندارد لوازمخانگی توجه بیشتری کنند و بهخاطر یک زودپز غیراستاندارد یا سایر لوازم غیراستاندارد زندگیشان به خطر نیفتد.
تقویم بازرسیهای سرزده داریم و از مجموعههایی که در آنها موارد استاندارد رعایت نمیشود بازدید صورت میگیرد.
حیاطخلوت مافیای مصالح ساختمانی در کهگیلویه و بویراحمد
حسینیان به بحث مصالح ساختمانی ورود کرد و گفت: چرا آجر با کیفیتی که در استان تولید میشود، اما مافیا به دنبال این هستند که یک برند خوب و باکیفیت در سطح کشور مطرح نشود و مردم آن را نشناسند!
وی افزود: یک حیاط خلوتی در مجموعههای مصالح ساختمانی استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شده، بهتناسب شرایط جغرافیایی استان که در مسیر گسل زلزله هستیم، متأسفانه صنف بناها و مشاوران ساختوساز تبدیل به بازاریاب شدهاند.
تقابل بین تولیدکنندههای استاندارد و غیراستاندارد
وی با تأکید بر اینکه مافیای مصالح ساختمانی ساختوسازها را دچار مشکل کرده گفت: خانمی در چرام با دستگاههای پیشرفته تولید فوم استاندارد انجام میدهد، اما برخی از مصالح ساختمانیها او را تهدید کردهاند و یک تقابلی بین تولیدکنندههای استاندارد و غیراستاندارد در بازار ایجاد شده است. عدهای فوم غیراستاندارد تولید میکنند و باقیمت پایینتری میفروشند، درحالیکه مردم از غیراستاندارد بودن آن بیخبرند.
«استان کهگیلویه و بویراحمد حیاطخلوت برخی از اقلام خطرناک ساختمانی است که مردم از آن بیخبر هستند.»
وی گفت: طی سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶۰ بازدید از فروشگاههای مصالح ساختمانی صورتگرفته، برای برخی از این فروشگاهها تشکیل پرونده قضایی صورتگرفته، برخی از محمولههای چند ده تنی را به شهر مبدأ برگشت دادهایم. چند کارخانه تولیدی فوم پلمب کرده و فعالیت آنها را تعلیق کردهایم. شخصی که به دنبال سود خودش است، بجای اینکه ۲ هزار فوم ۳ کیلویی بیاورد، ۶ هزار فوم یک کیلو و نیمی میآورد و به دلیل اینکه در دیوار جاسازی میشود و پوشیده است مشخص نیست که چه کرده است.
حسینیان بیان کرد: چند جلسه در حوزه مصالح ساختمانی برگزار کردیم که هیچ عضوی از نظاممهندسی در جلسه حضور پیدا نکردهاند، ناظر نظاممهندسی پول هنگفتی میگیرد برای اینکه بر روی ساختمان نظارت داشته باشد، مردم معمولی به لحاظ مهندسی از مصالح ساختمانی اطلاعی ندارد، اما در بحث مقررات ملی ساختمان ناظر نظاممهندسی اطلاع دارد که چه مصالحی استاندارد است و چه مصالحی استاندارد نیست. ناظر وظیفه دارد همه مصالح را کنترل کند. اما هیچ ناظر نظاممهندسی در طول تاریخ چند دهساله تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر ورود مصالح غیراستاندارد در بدنه ساختمان ارائه ندادهاند. این ضعف و بحران است که
فردی عضو نظاممهندسی است؛ ولی خودش تولیدکننده جنس غیراستاندارد است.
در خصوص سیمکشی ساختمان نیز، وظیفه ناظر نظاممهندسی است که نظارت داشته باشد و جلوی کار غیراستاندارد را بگیرد.
فشار زیادی بر مجموعههای شن و ماسه آوردهایم
مدیرکل استاندارد اظهار کرد: فشار زیادی بر مجموعههای شن و ماسه آوردهایم، در دهدشت چند مجموعه را پلمب کردیم، در گچساران و یاسوج نیز به همین صورت بوده است، از نظر کیفی کارخانههای خوبی در تولید شن و ماسه داریم، ولی حتماً فشار میآوریم که مدیر کنترل کیفی باید روزانه نمونه را بیاورد و در آزمایشگاه تست کند.
وی افزود: پروژههای ملی و استانی حق ندارند از کارخانههای شن و ماسهای استفاده کنند که استاندارد لازم را ندارند که متأسفانه این اتفاق افتاده است.
حسینیان با اشاره به بحث آسانسورها بیان کرد: در خصوص آسانسورها مکاتبات متفاوتی با ادارات داشتیم، توقع ما از دستگاههای دولتی این هست که در استانداردسازی آسانسورها پیشقراول از بخش مردمی باشند. از دستگاه قضا درخواست داشتیم که به این موضوع وارد شود، با درخواست ما سازمان بازرسی علیه برخی از مدیران ترک فعل را در خصوص عدم استانداردسازی آسانسورها مطرح کرده است و حکم کیفری علیه برخی مدیران صادر شده است، الان آسانسور اداره مدیریت بحران استانداری با نامه معاون عمرانی و با نامه اداره استاندارد پلمب شده است.
وی با اشاره به آسانسورهای بیمارستانها گفت: در خصوص آسانسورهای بیمارستانها حساسیتهای بیشتری وجود دارد، آسانسور بیمارستان شهید جلیل در حال حاضر استانداردسازی شده است، آسانسور بیمارستان امام سجاد پروانه استاندارد دارد، ولی به لحاظ ساختار محیطی ایراد داشت، تا اینکه رفع نقص انجام گرفت و ایرادات تا حدود زیادی برطرف شد.
حسینیان افزود: گاهی آسانسور گواهینامه دارد؛ ولی باید با شرکت سازنده پشتیبانی ارتباط انجام گیرد که در صورت ایجاد نقص و مشکل، پشتیبانی و مشکل برطرف شود.
وی گفت: آسانسورهای مسکن مهر در استانهای مختلفی ایرادات زیادی دارند و امیدواریم که در مسکن ملی چنین مشکلی وجود نداشته باشد.
حسینیان با اشاره به ساختوساز مسکن ملی افزود: در ساختوساز مسکن ملی گچساران نیز در روزهای اخیر ایراداتی در بتنریزی و تیرچه و بلوک مشاهده شده که با استاندار در میان گذاشته شد.
بعضی از واحدهای تولیدی استان جزء بهترینهای کشور هستند
حسینیان به تولیدات مواد غذایی استان گریزی زد و گفت: در حوزه مواد غذایی باوجود مظلومیتی که استان دارد، بعضی از واحدهای تولیدی استان جزء بهترینهای کشور هستند، شاید مردم تصور کنند که مجموعههای غذایی در شهرهای صنعتی مثل اراک و اصفهان و تهران خیلی بهتر از واحدهای تولیدی استان ما هستند، درحالیکه اینطور نیست. الان دو واحد مواد غذایی «ساورز» و شیر برادران «اتابک» بهعنوان واحدهای قابلتقدیر بهعنوان مدل کیفی جهان اسلام معرفی شدند. همچنین مجموعه کوبودنا مقام کسب کرد، کسب مقام کار سادهای نیست، چرا که این مجموعهها به لحاظ بهداشتی، آزمایشگاهی، روانشناسی مجموعه، چارت حقیقی و حقوقی باید هفتخان رستم را طی کنند.
مدیرکل استاندارد استان اظهار کرد: در بحث برندسازی مجموعههای تولیدی استان در حال تلاش هستیم، اخذ نشان حلال یکی از موارد مهم و موردتوجه است، در کشورهای اروپایی نیز افراد خریدهای خود را با نشان حلال انجام میدهند.
وی گفت: سال گذشته سه مجموعه تولیدی استان نشان حلال داشت، و امسال ۲۹ محصول استان نشان حلال را کسب کردند، این نشان یکی از شاخصهای موردتوجه مصرفکنندهها در خارج کشور است.
حسینیان افزود: گاهی اوقات افراد غیربومی بهعنوان سرمایهگذار در استان حضور پیدا میکنند، ولی برخوردهای ناخواستهای که با آنان صورت میگیرد باعث فراریدادن سرمایهگذاران میشود. مجموعه یاسوران مجموعهای بسیار عالی و استاندارد بود که هر چقدر درخواست دادیم، به استان برنگشتند. حدود ۷۰ نفر در این مجموعه بیکار شدند. ایشان سرمایهگذار بزرگی بود که الان در کرمان سرمایهگذار تولیدات خودروسازی است.