تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۲۵
کد مطلب : ۴۹۴۶۸۶
کبنا گزارش میدهد
جوابیه آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد به گزارش «آموزشوپرورش در بویراحمد و مسئلهای به نام منطقهگرایی؛ آیا پاکسازی منطقهای در آموزشوپرورش بویراحمد به اتمام رسیده؟!»؛ تغییر دولتها همیشه با تغییرات همراه بوده است و مختص آموزشوپرورش تنها هم نیست / استفاده از ظرفیت نیروهای توانمند و بهدور از حواشی در سبدچینش آموزشوپرورش قرار دارد/ مگر قرار هست ساختار نیروی انسانی آموزشوپرورش تا همیشه بر وفق مراد برخیها باشد/ هیاهوی مجازی و رسانهای کمکی به آموزشوپرورش نمیکند/ تعلیموتربیت دانشآموزان و ارتقای شاخصهای آموزشی و پرورش اولویت آموزشوپرورش است/ رسانههای معاند با رصد چنین اخباری در پی تشویش اذهان عمومی و ناامید کردن مردم نسبت به آینده تلاش میکنند ++ پاسخ کبنانیوز
۲
کبنا ؛روابطعمومی آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد در پاسخ به یادداشت «آموزشوپرورش در بویراحمد و مسئلهای به نام منطقهگرایی؛ آیا پاکسازی منطقهای در آموزشوپرورش بویراحمد به اتمام رسیده؟! / سلسله نقدها و آسیبشناسی تعلیموتربیت در کهگیلویه و بویراحمد (شماره 1)» که از این پایگاه خبری منتشر شد، نوشت:
مدیرمسئول محترم سایت کبنا نیوز
سلامعلیکم
احتراماً، جوابیه روابطعمومی آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد در پاسخ به مطلبی تحت عنوان «آموزشوپرورش در بویراحمد و مسئلهای به نام منطقهگرایی؛ آیا پاکسازی منطقهای در آموزشوپرورش بویراحمد به اتمام رسیده؟! / سلسله نقدها و آسیبشناسی تعلیموتربیت در کهگیلویه و بویراحمد (شماره 1)» در آن سایت خبری را بر پایه قانون مطبوعات منتشر کنید.
عطف به مطلب مندرج در آن سایت خبری در مورخه شنبه ۱۵ دیماه ۱۴۰۳ با عنوان آموزشوپرورش در بویراحمد و مسئلهای به نام منطقهگرایی؛ آیا پاکسازی منطقهای در آموزشوپرورش بویراحمد به اتمام رسیده؟! / سلسله نقدها و آسیبشناسی تعلیموتربیت در کهگیلویه و بویراحمد (شماره 1) به اطلاع میرساند:
آموزشوپرورش بزرگترین دستگاه فرهنگی کشور و رسالت آن تربیت انسان است که برای انجام این رسالت خطیر باید از حاشیهسازیها دور بماند. تغییر دولتها همیشه با تغییرات همراه بوده است و مختص آموزشوپرورش تنها هم نیست، لذا کمک به تیم جدید آموزشوپرورش استان و شهرستان بویراحمد برای ارتقای شاخصهای آموزشی و پرورشی نیازمند همکاری همه مردم، دستگاهها و رسانههاست تا آموزشوپرورش با ریلگذاری درست و بهرهگیری از ظرفیت نیروهای انسانی شایسته و متخصص برای اجرای دقیق سند تحول بنیادین که همانا تربیت انسان در تراز انقلاب اسلامی است بتواند در این راستا گام بردارد.
در شرایط فعلی که رسانههای معاند با رصد چنین اخباری در پی انتشار شایعاتی باهدف تحریک و تشویش اذهان عمومی علیه اقدامات و تلاشهای صورتگرفته در کشور و ناامید کردن مردم نسبت به آینده هستند، زحمت صحتسنجی محتوای منتشر شده را متقبل میشدید. صدالبته نگاهی به سوابق و پیشینه مدیرکل آموزشوپرورش و مدیر آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد، خود حکایت ونشان از همه چیز دارد، مدیرانی علمی و عملگرا که از چهرههای علمی و پژوهشی استان هستند و جزء کاربلدترین افراد در عرصه علمی فرهنگی استان هستند.
با شفافیت، مستند و بهدوراز هرگونه حاشیه در پاسخ مطالب ارائه شده با کلماتی نهچندان زیبنده خطاب به مدیرکل آموزشوپرورش ازجمله "داس را بر زمین بگذار" "قلعوقمع" و سایر موارد مطروحه مبنی بر تبعیض و بهکارگیری افرادی خاص از یک جناح در آموزشوپرورش و لغو ابلاغ سایر کسانی که از موافقان جریان نیستند گفته میشود.
رویکرد اتخاذی مدیرکل آموزشوپرورش استان و مدیر آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد تا به امروز مورد رضایت و قبول مردم و جامعه فرهنگیان بوده و مهمتر از آن تلاشهای مجدانه و با برنامه ایوب رضایی مدیرکل توانمند و سکاندار آموزشوپرورش بر کسی پوشیده نیست.
همواره ایشان تحتتأثیر هیچگونه هیاهوی مجازی و رسانهای قرار نگرفت و نخواهد گرفت و همواره همت و تمرکز خود را به حل مشکلات آموزشوپرورش قرار داده و اولین مدیرکل و چهره علمی و پژوهشی است که با علم به عمل میداندار و سکاندار تعلیموتربیت فرزندان این مرزوبوم واست. در انتخاب و گزینش مدیران داخلی از خرد تا کلان در جایجای آموزشوپرورش چنان با اعتدال و اعتماد برخورد مینماید که هیچکس نمیتواند بدون مستند بر او خرده گیرد و پر واضح است در این راه دچار افراطوتفریط نشده است.
درثانی، یک آمار سرانگشتی نشان میدهد همکارانی که از آموزشوپرورش رفتند، یا توانایی کار و ادامه فعالیت با این ساختار و مجموعه جدید را نداشتند و یا خود انصراف از خدمت در آن جایگاه را به دلایل مختلف اعلام نمودند و یا سایر موضوعاتی که جز سوابق آنان است موثر بوده است.
و از طرف دیگر مگر قرار هست سالیان سال یک فرد در یک جایگاه یا چهبسا در دو جایگاه با حفظ سمت خدمت کند و میراثی ماندگار برای او باشد.
مگر قرار هست ساختار و چارت نیروی انسانی آموزشوپرورش تا به همیشه بر وفق مراد و امیال برخیها باشد. ساختار دولت عوض شد، گروهی ناتوان خود کنار رفتند. گروهی در صلاحیت تشکیلات و تخلفات نبود و گروهی سلیقه همراهی را نداشتند.
و مهمتر شعار مدیرکل آموزشوپرورش و مدیر شهرستان بویراحمد وفاق همدلی است و هرکس از هر جریان و ساختاری که باشد باید توانایی همراهی و همیاری را داشته باشد وبی شک هدف همه ماها در آموزشوپرورش مشترک است و قطعاً آن چیزی نیست مگر تعلیموتربیت دانشآموزان، شما نیروی توانمند و بهدور از حواشی باشید قطعاً از هر جناح قوم و قبیلهای در سبدچینش نیروهای مدیریتی آموزشوپرورش قرار میگیرید کمااینکه این مهم بهخوبی توسط دو مرد علم و عمل آقای دکتر ایوب رضایی در رأس آموزشوپرورش و مهندس حسینزاده مدیر آموزشوپرورش بویراحمد بهخوبی شکلگرفته و ساختاری شایستهای منطبق با شعار وفاق دولت ملی بهخوبی اجرایی کردند.
البته در کنار همه این موارد، هرچند تلاشهای شبانهروزی چندماهه آموزشوپرورش برای رفع مشکلات این سازمان عریضوطویل همت بلندی میخواهد؛ اما نباید مشکلات آموزشوپرورش استان را برای ارتقا شاخصها در مسیر حل قرار دهد.
در پایان ضمن تشکر از اطلاعرسانی و آگاهیبخشی پایگاه خبری کبنا نیوز، انتظار میرود اخلاق حرفهای را در فعالیتهای رسانهای خود مدنظر و در اولویت قرار دهد چرا که امروز در عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات نقش رسانه در مدیریت افکار عمومی بر کسی پوشیده نیست و صحتسنجی یک خبر (محتوا) پیش از انتشار در آن رسانه، از بدیهیترین معیارها برای اعتباربخشی به آن رسانه نزد افکار عمومی و جامعه حرفهای خبر است تا مخاطب با خواندن آن بر منصفانه بودن آن صحه بگذارد.
روابطعمومی آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد
..............................................................................................................................................
پاسخ پایگاه خبری - تحلیلی کبنا نیوز به جوابیه آموزشوپرورش
در راستای تنویر افکار عمومی و تبیین رسالت خبری رسانهها در جهت اعتلای آموزشوپرورش و تلاش برای ممانعت از رسوخ سیاستزدگی و منطقهگرایی مفرط (تحت عنوان تغییر دولتها) و لفاظیهای ناشایست که باروح فرهنگی آموزشوپرورش ناسازگار است و رویکردهای منطقهگرایی و حذف نیروهای شایسته سایر مناطق استان و به تیول درآوردن آموزشوپرورش از سوی نیروهای انسانی یک منطقه و صرفاً شایسته دیدن این نیروها و تلاش برای تزیین این رویکردها در وضعیت مدیریتی و گریز و فاصلهگیری از مبنا و شاخص شایستهسالاری نکات زیر مدنظر قرار میگیرد؛
1.در بندی از جوابیه آموزشوپرورش آمده است که «کمک به تیم جدید آموزشوپرورش استان و شهرستان بویراحمد برای ارتقای شاخصهای آموزشی و پرورشی نیازمند همکاری همه مردم، دستگاهها و رسانه هاست»، در این خصوص شایسته است که مدیریت آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد و استان، برای جامعه توضیح دهند که منظور از تعبیر «همه مردم» چه کسانی هستند و ملاک و معیار مردم در این عبارت چیست؟ آیا صرفاً نیروهای انسانی منطقهی این مدیران، همه مردم استان و شهرستان بویراحمد قلمداد میشوند و یا مثلاً مردم مناطق دوردستی همچون امامزاده شاه غالب، سادات محمودی، جوکار، زیلایی و ... هم جز این مردم به حساب میآیند؟
2.استفاده از عبارت نخ نمای «رسانههای معاند» ابزاری کهنه برای گریز از نظارت پذیری افکار عمومی و انعکاس رسانهای میباشد که انتظار میرود مدیران این دستگاه فرهنگی با عملکرد خوب خود، الگو بوده و با شاخصهای غلط اجتماعی (قومی و منطقهای) فاصله خود را حفظ کنند. در ضمن رسانههای معاند چکار با عزل و نصبهای آموزشوپرورش بویراحمد دارند و نقل این عبارت به طنز شبیه بوده و محتملاً با این هدف بوده که موضوع را به سمت و سویی ببرند که وجه دیگری به مساله داده تا مانع از چنین نقدهایی شوند.
3.این رسانه منکر سوابق علمی و پژوهشی مدیرکل محترم آموزشوپرورش استان نبوده، اما یقیناً در دوران تصدی مسئولیت هر شخصی، ارزیابی عملکرد و رویههای مدیریتی وی در بوته نقد جامعهی هدف قرار خواهد گرفت و یقیناً از اولین روز مدیریت تا آخرین روز آن، اعمال و اقدامات مدیریتی ایشان میبایست توسط جامعه و رسانهها مورد واکاوی و تحلیل و نقد قرار گیرد و این حق جامعه در خصوص کلیه مدیران (و نه فقط آموزشوپرورش) است.
4.تعابیر «داس را بر زمین بگذار» و «قلع و قمع» نیروها و «تغییرات اتوبوسی»، تعابیری مصطلح و عمومی و دارای پیشینه در تاریخ مطبوعات و رسانهها بوده و هست و همه اهل قلم و خوانندگان نشریات و رسانهها و سایتهای خبری و تحلیلی این تعابیر را کاملاً میشناسند و امری معمول میداند. لذا توصیه میشود دقت بیشتری از شناخت ادبیات مصطلح رسانهای کشور پیدا شود.
5.در بخشی از جوابیه، ذکر شده که «افرادی خاص از یک جناح در آموزشوپرورش و لغو ابلاغ سایر کسانی که از موافقان جریان نیستند»، این در حالی است که در هیچکدام از گزارشهای این رسانه بر جناح گرایی در آموزشوپرورش تاکید نشده (اگرچه این امر نیز مذموم میباشد) و در خصوص منطقهگرایی و نوع سیاست سطح پایین مبتنی بر جغرافیا در آموزشوپرورش هشدار داده است. به نظر میرسد مدیران محترم آموزشوپرورش سعی دارند با تعبیر جناح و جریان سیاسی، رویکردهای منطقهای موجود را به سطح بالاتری از سیاست ارتقای داده و مساله را به جریانهای سیاسی (و نه منطقهای) ارتقای دهند و با این روش وضعیت فعلی آموزشوپرورش را توجیه کنند. این امر با عینیت موجود تطبیق داده خواهد شد و مردم و آحاد فرهنگیان عزیر دارای هوش سیاسی بالایی هستند. بدیهی است اگر رویکرد مدیریتی، سیاسی باشد، منطقهگرایی به حاشیه خواهد رفت و در این مسیر این پرسش از مدیران آموزش و پروش مطرح میشود که پس چرا از نیروهای شایسته جریان و جناح سیاسی حاکم (که از غیر منطقه خودتان هستند) در مناصب و ... استفاده نمیشود؟
6.مرقوم داشتهاند تغییرات گسترده و خواستن عذر نیروهای انسانی و حذف آنها در آموزشوپرورش، مبتنی بر «عدم توانایی کار» و «انصراف از خدمت» بوده است. این گونه استدلالها و توجیهات را جامعه آگاه فرهنگیان تحلیل خواهند کرد و جامعه درباره آنها قضاوت خواهد کرد. اگر مبنا شایسته سالاری باشد و از کلیه مناطق انسانهای شایسته انتخاب شود، بسیار پسندیدهتر است و از همان مناطقی که حذف شدند، انسانهای شایسته و همسو با دولت انتخاب میشدند، این داستانها پیش نمیآمد!
7.آنگونه که ذکر کردهاند، ساختار بر وفق هیچ منطقه و جریانی نباید باشد، بلکه باید بر وفق مردم و توسعه و پیشرفت آموزشی و فرهنگی استان باشد.
8.در فرازهای پایانی مرقومه آموزشوپرورش، مدیران آموزشوپرورش بویراحمد و استان کهگیلویه و بویراحمد با اوصافی همچون مرد علم و عمل و .... توصیف شدهاند که امیدواریم اینگونه باشد و جامعه نیز کارنامهای اینچنین از آنها ببینند؛ اگرچه خود نباید تعریف خویشتن داد و عطر آن است که ببوید نه آنکه عطار گوید.
9.در بند پایانی با تعابیری سخن گفته شده است که گویا پایگاه خبری-تحلیلی کبنا نیوز که به اخبار آموزشوپرورش پرداخته، اخلاق حرفهای را رعایت نکرده است!، این در حالی است که اتفاقاً رسالت حرفهای رسانهها تنویر و آگاهی بخشی جامعه از روندهای مدیریتی و سهل انگاریها و کم کاریها و جهت گیریهای احتمالی دستگاهها و مدیران مربوطه است و اگر در این خصوص کوتاهی کنند به اخلاق و تعهد حرفهای خود عمل نکردهاند. قرار نیست رسانهها مجیزگو و تعریف گویی دستگاهها و مدیران اداری و اجرایی باشند و از رسالت حرفهای و اخلاقی خود فاصله بگیرند.
10.در انتها با اشاره به عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات، توصیه نموده که صحت سنجی پیش از انتشار در رسانه صورت گیرد و با این تعبیر بنا بوده که خبر و گزارش این رسانه را مخدوش قلمداد کند. خیلی مختصر باید پاسخ داد؛ این گوی و این مدیران. اگر لیست عزلیها و حذفیها و نصب شدههای جایگزین آنها (با قید سمت) انتشار یابند (یا از سوی رسانه و یا از سوی مدیران آموزشوپرورش)، همه چیز عیان شده و جامعه قضاوت شایسته را خواهد داشت. (لیست موجود در اختیار پایگاه کبنا نیوز قرار گرفته است)
النهایه؛
همانگونه که در گزارشهای قبل مؤکداً تصریح شده است، این رسانه آموزشوپرورش را مبنای توسعه همهجانبه جامعه میداند که میبایست با رویکردهای توسعهگرایانه و مدیران توسعهگرا و بهدوراز جهتگیریهای ضد توسعهای (همچون جناحی، جریانی، منطقهای، طایفهای، فامیلی و...) مدیریت شود و از آفات بهدور باشد. توزیع جغرافیایی با نگرش شایستهسالاری باشد و از همه مناطق، صرفاً با ملاک شایستگی، مدیران انتخاب شوند. مجدداً متذکر میشود که در دوره قبل نیز این پایگاه خبری پدیده مذموم منطقهگرایی را مکرراً تقبیح و نقد میکرده و این روند را در دوره فعلی نیز مذموم میداند و تا اصلاح این رویه (از سابق تا حال)، تلاش خواهد کرد. امید آن است که با چنین نقدها و روشنگریهایی که صورت میگیرد، وضعیت موجود به سامان شود و با نورافکنی رسانهها، مانع از آثار چنین مدیریتها و آسیبهای آن بر تعلیموتربیت فرزندان این دیار شده و مدارس و دانشآموزان ایدئال و مطلوبی را به جامعه عرضه کنیم.
مدیرمسئول محترم سایت کبنا نیوز
سلامعلیکم
احتراماً، جوابیه روابطعمومی آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد در پاسخ به مطلبی تحت عنوان «آموزشوپرورش در بویراحمد و مسئلهای به نام منطقهگرایی؛ آیا پاکسازی منطقهای در آموزشوپرورش بویراحمد به اتمام رسیده؟! / سلسله نقدها و آسیبشناسی تعلیموتربیت در کهگیلویه و بویراحمد (شماره 1)» در آن سایت خبری را بر پایه قانون مطبوعات منتشر کنید.
عطف به مطلب مندرج در آن سایت خبری در مورخه شنبه ۱۵ دیماه ۱۴۰۳ با عنوان آموزشوپرورش در بویراحمد و مسئلهای به نام منطقهگرایی؛ آیا پاکسازی منطقهای در آموزشوپرورش بویراحمد به اتمام رسیده؟! / سلسله نقدها و آسیبشناسی تعلیموتربیت در کهگیلویه و بویراحمد (شماره 1) به اطلاع میرساند:
آموزشوپرورش بزرگترین دستگاه فرهنگی کشور و رسالت آن تربیت انسان است که برای انجام این رسالت خطیر باید از حاشیهسازیها دور بماند. تغییر دولتها همیشه با تغییرات همراه بوده است و مختص آموزشوپرورش تنها هم نیست، لذا کمک به تیم جدید آموزشوپرورش استان و شهرستان بویراحمد برای ارتقای شاخصهای آموزشی و پرورشی نیازمند همکاری همه مردم، دستگاهها و رسانههاست تا آموزشوپرورش با ریلگذاری درست و بهرهگیری از ظرفیت نیروهای انسانی شایسته و متخصص برای اجرای دقیق سند تحول بنیادین که همانا تربیت انسان در تراز انقلاب اسلامی است بتواند در این راستا گام بردارد.
در شرایط فعلی که رسانههای معاند با رصد چنین اخباری در پی انتشار شایعاتی باهدف تحریک و تشویش اذهان عمومی علیه اقدامات و تلاشهای صورتگرفته در کشور و ناامید کردن مردم نسبت به آینده هستند، زحمت صحتسنجی محتوای منتشر شده را متقبل میشدید. صدالبته نگاهی به سوابق و پیشینه مدیرکل آموزشوپرورش و مدیر آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد، خود حکایت ونشان از همه چیز دارد، مدیرانی علمی و عملگرا که از چهرههای علمی و پژوهشی استان هستند و جزء کاربلدترین افراد در عرصه علمی فرهنگی استان هستند.
با شفافیت، مستند و بهدوراز هرگونه حاشیه در پاسخ مطالب ارائه شده با کلماتی نهچندان زیبنده خطاب به مدیرکل آموزشوپرورش ازجمله "داس را بر زمین بگذار" "قلعوقمع" و سایر موارد مطروحه مبنی بر تبعیض و بهکارگیری افرادی خاص از یک جناح در آموزشوپرورش و لغو ابلاغ سایر کسانی که از موافقان جریان نیستند گفته میشود.
رویکرد اتخاذی مدیرکل آموزشوپرورش استان و مدیر آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد تا به امروز مورد رضایت و قبول مردم و جامعه فرهنگیان بوده و مهمتر از آن تلاشهای مجدانه و با برنامه ایوب رضایی مدیرکل توانمند و سکاندار آموزشوپرورش بر کسی پوشیده نیست.
همواره ایشان تحتتأثیر هیچگونه هیاهوی مجازی و رسانهای قرار نگرفت و نخواهد گرفت و همواره همت و تمرکز خود را به حل مشکلات آموزشوپرورش قرار داده و اولین مدیرکل و چهره علمی و پژوهشی است که با علم به عمل میداندار و سکاندار تعلیموتربیت فرزندان این مرزوبوم واست. در انتخاب و گزینش مدیران داخلی از خرد تا کلان در جایجای آموزشوپرورش چنان با اعتدال و اعتماد برخورد مینماید که هیچکس نمیتواند بدون مستند بر او خرده گیرد و پر واضح است در این راه دچار افراطوتفریط نشده است.
درثانی، یک آمار سرانگشتی نشان میدهد همکارانی که از آموزشوپرورش رفتند، یا توانایی کار و ادامه فعالیت با این ساختار و مجموعه جدید را نداشتند و یا خود انصراف از خدمت در آن جایگاه را به دلایل مختلف اعلام نمودند و یا سایر موضوعاتی که جز سوابق آنان است موثر بوده است.
و از طرف دیگر مگر قرار هست سالیان سال یک فرد در یک جایگاه یا چهبسا در دو جایگاه با حفظ سمت خدمت کند و میراثی ماندگار برای او باشد.
مگر قرار هست ساختار و چارت نیروی انسانی آموزشوپرورش تا به همیشه بر وفق مراد و امیال برخیها باشد. ساختار دولت عوض شد، گروهی ناتوان خود کنار رفتند. گروهی در صلاحیت تشکیلات و تخلفات نبود و گروهی سلیقه همراهی را نداشتند.
و مهمتر شعار مدیرکل آموزشوپرورش و مدیر شهرستان بویراحمد وفاق همدلی است و هرکس از هر جریان و ساختاری که باشد باید توانایی همراهی و همیاری را داشته باشد وبی شک هدف همه ماها در آموزشوپرورش مشترک است و قطعاً آن چیزی نیست مگر تعلیموتربیت دانشآموزان، شما نیروی توانمند و بهدور از حواشی باشید قطعاً از هر جناح قوم و قبیلهای در سبدچینش نیروهای مدیریتی آموزشوپرورش قرار میگیرید کمااینکه این مهم بهخوبی توسط دو مرد علم و عمل آقای دکتر ایوب رضایی در رأس آموزشوپرورش و مهندس حسینزاده مدیر آموزشوپرورش بویراحمد بهخوبی شکلگرفته و ساختاری شایستهای منطبق با شعار وفاق دولت ملی بهخوبی اجرایی کردند.
البته در کنار همه این موارد، هرچند تلاشهای شبانهروزی چندماهه آموزشوپرورش برای رفع مشکلات این سازمان عریضوطویل همت بلندی میخواهد؛ اما نباید مشکلات آموزشوپرورش استان را برای ارتقا شاخصها در مسیر حل قرار دهد.
در پایان ضمن تشکر از اطلاعرسانی و آگاهیبخشی پایگاه خبری کبنا نیوز، انتظار میرود اخلاق حرفهای را در فعالیتهای رسانهای خود مدنظر و در اولویت قرار دهد چرا که امروز در عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات نقش رسانه در مدیریت افکار عمومی بر کسی پوشیده نیست و صحتسنجی یک خبر (محتوا) پیش از انتشار در آن رسانه، از بدیهیترین معیارها برای اعتباربخشی به آن رسانه نزد افکار عمومی و جامعه حرفهای خبر است تا مخاطب با خواندن آن بر منصفانه بودن آن صحه بگذارد.
روابطعمومی آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد
..............................................................................................................................................
پاسخ پایگاه خبری - تحلیلی کبنا نیوز به جوابیه آموزشوپرورش
در راستای تنویر افکار عمومی و تبیین رسالت خبری رسانهها در جهت اعتلای آموزشوپرورش و تلاش برای ممانعت از رسوخ سیاستزدگی و منطقهگرایی مفرط (تحت عنوان تغییر دولتها) و لفاظیهای ناشایست که باروح فرهنگی آموزشوپرورش ناسازگار است و رویکردهای منطقهگرایی و حذف نیروهای شایسته سایر مناطق استان و به تیول درآوردن آموزشوپرورش از سوی نیروهای انسانی یک منطقه و صرفاً شایسته دیدن این نیروها و تلاش برای تزیین این رویکردها در وضعیت مدیریتی و گریز و فاصلهگیری از مبنا و شاخص شایستهسالاری نکات زیر مدنظر قرار میگیرد؛
1.در بندی از جوابیه آموزشوپرورش آمده است که «کمک به تیم جدید آموزشوپرورش استان و شهرستان بویراحمد برای ارتقای شاخصهای آموزشی و پرورشی نیازمند همکاری همه مردم، دستگاهها و رسانه هاست»، در این خصوص شایسته است که مدیریت آموزشوپرورش شهرستان بویراحمد و استان، برای جامعه توضیح دهند که منظور از تعبیر «همه مردم» چه کسانی هستند و ملاک و معیار مردم در این عبارت چیست؟ آیا صرفاً نیروهای انسانی منطقهی این مدیران، همه مردم استان و شهرستان بویراحمد قلمداد میشوند و یا مثلاً مردم مناطق دوردستی همچون امامزاده شاه غالب، سادات محمودی، جوکار، زیلایی و ... هم جز این مردم به حساب میآیند؟
2.استفاده از عبارت نخ نمای «رسانههای معاند» ابزاری کهنه برای گریز از نظارت پذیری افکار عمومی و انعکاس رسانهای میباشد که انتظار میرود مدیران این دستگاه فرهنگی با عملکرد خوب خود، الگو بوده و با شاخصهای غلط اجتماعی (قومی و منطقهای) فاصله خود را حفظ کنند. در ضمن رسانههای معاند چکار با عزل و نصبهای آموزشوپرورش بویراحمد دارند و نقل این عبارت به طنز شبیه بوده و محتملاً با این هدف بوده که موضوع را به سمت و سویی ببرند که وجه دیگری به مساله داده تا مانع از چنین نقدهایی شوند.
3.این رسانه منکر سوابق علمی و پژوهشی مدیرکل محترم آموزشوپرورش استان نبوده، اما یقیناً در دوران تصدی مسئولیت هر شخصی، ارزیابی عملکرد و رویههای مدیریتی وی در بوته نقد جامعهی هدف قرار خواهد گرفت و یقیناً از اولین روز مدیریت تا آخرین روز آن، اعمال و اقدامات مدیریتی ایشان میبایست توسط جامعه و رسانهها مورد واکاوی و تحلیل و نقد قرار گیرد و این حق جامعه در خصوص کلیه مدیران (و نه فقط آموزشوپرورش) است.
4.تعابیر «داس را بر زمین بگذار» و «قلع و قمع» نیروها و «تغییرات اتوبوسی»، تعابیری مصطلح و عمومی و دارای پیشینه در تاریخ مطبوعات و رسانهها بوده و هست و همه اهل قلم و خوانندگان نشریات و رسانهها و سایتهای خبری و تحلیلی این تعابیر را کاملاً میشناسند و امری معمول میداند. لذا توصیه میشود دقت بیشتری از شناخت ادبیات مصطلح رسانهای کشور پیدا شود.
5.در بخشی از جوابیه، ذکر شده که «افرادی خاص از یک جناح در آموزشوپرورش و لغو ابلاغ سایر کسانی که از موافقان جریان نیستند»، این در حالی است که در هیچکدام از گزارشهای این رسانه بر جناح گرایی در آموزشوپرورش تاکید نشده (اگرچه این امر نیز مذموم میباشد) و در خصوص منطقهگرایی و نوع سیاست سطح پایین مبتنی بر جغرافیا در آموزشوپرورش هشدار داده است. به نظر میرسد مدیران محترم آموزشوپرورش سعی دارند با تعبیر جناح و جریان سیاسی، رویکردهای منطقهای موجود را به سطح بالاتری از سیاست ارتقای داده و مساله را به جریانهای سیاسی (و نه منطقهای) ارتقای دهند و با این روش وضعیت فعلی آموزشوپرورش را توجیه کنند. این امر با عینیت موجود تطبیق داده خواهد شد و مردم و آحاد فرهنگیان عزیر دارای هوش سیاسی بالایی هستند. بدیهی است اگر رویکرد مدیریتی، سیاسی باشد، منطقهگرایی به حاشیه خواهد رفت و در این مسیر این پرسش از مدیران آموزش و پروش مطرح میشود که پس چرا از نیروهای شایسته جریان و جناح سیاسی حاکم (که از غیر منطقه خودتان هستند) در مناصب و ... استفاده نمیشود؟
6.مرقوم داشتهاند تغییرات گسترده و خواستن عذر نیروهای انسانی و حذف آنها در آموزشوپرورش، مبتنی بر «عدم توانایی کار» و «انصراف از خدمت» بوده است. این گونه استدلالها و توجیهات را جامعه آگاه فرهنگیان تحلیل خواهند کرد و جامعه درباره آنها قضاوت خواهد کرد. اگر مبنا شایسته سالاری باشد و از کلیه مناطق انسانهای شایسته انتخاب شود، بسیار پسندیدهتر است و از همان مناطقی که حذف شدند، انسانهای شایسته و همسو با دولت انتخاب میشدند، این داستانها پیش نمیآمد!
7.آنگونه که ذکر کردهاند، ساختار بر وفق هیچ منطقه و جریانی نباید باشد، بلکه باید بر وفق مردم و توسعه و پیشرفت آموزشی و فرهنگی استان باشد.
8.در فرازهای پایانی مرقومه آموزشوپرورش، مدیران آموزشوپرورش بویراحمد و استان کهگیلویه و بویراحمد با اوصافی همچون مرد علم و عمل و .... توصیف شدهاند که امیدواریم اینگونه باشد و جامعه نیز کارنامهای اینچنین از آنها ببینند؛ اگرچه خود نباید تعریف خویشتن داد و عطر آن است که ببوید نه آنکه عطار گوید.
9.در بند پایانی با تعابیری سخن گفته شده است که گویا پایگاه خبری-تحلیلی کبنا نیوز که به اخبار آموزشوپرورش پرداخته، اخلاق حرفهای را رعایت نکرده است!، این در حالی است که اتفاقاً رسالت حرفهای رسانهها تنویر و آگاهی بخشی جامعه از روندهای مدیریتی و سهل انگاریها و کم کاریها و جهت گیریهای احتمالی دستگاهها و مدیران مربوطه است و اگر در این خصوص کوتاهی کنند به اخلاق و تعهد حرفهای خود عمل نکردهاند. قرار نیست رسانهها مجیزگو و تعریف گویی دستگاهها و مدیران اداری و اجرایی باشند و از رسالت حرفهای و اخلاقی خود فاصله بگیرند.
10.در انتها با اشاره به عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات، توصیه نموده که صحت سنجی پیش از انتشار در رسانه صورت گیرد و با این تعبیر بنا بوده که خبر و گزارش این رسانه را مخدوش قلمداد کند. خیلی مختصر باید پاسخ داد؛ این گوی و این مدیران. اگر لیست عزلیها و حذفیها و نصب شدههای جایگزین آنها (با قید سمت) انتشار یابند (یا از سوی رسانه و یا از سوی مدیران آموزشوپرورش)، همه چیز عیان شده و جامعه قضاوت شایسته را خواهد داشت. (لیست موجود در اختیار پایگاه کبنا نیوز قرار گرفته است)
النهایه؛
همانگونه که در گزارشهای قبل مؤکداً تصریح شده است، این رسانه آموزشوپرورش را مبنای توسعه همهجانبه جامعه میداند که میبایست با رویکردهای توسعهگرایانه و مدیران توسعهگرا و بهدوراز جهتگیریهای ضد توسعهای (همچون جناحی، جریانی، منطقهای، طایفهای، فامیلی و...) مدیریت شود و از آفات بهدور باشد. توزیع جغرافیایی با نگرش شایستهسالاری باشد و از همه مناطق، صرفاً با ملاک شایستگی، مدیران انتخاب شوند. مجدداً متذکر میشود که در دوره قبل نیز این پایگاه خبری پدیده مذموم منطقهگرایی را مکرراً تقبیح و نقد میکرده و این روند را در دوره فعلی نیز مذموم میداند و تا اصلاح این رویه (از سابق تا حال)، تلاش خواهد کرد. امید آن است که با چنین نقدها و روشنگریهایی که صورت میگیرد، وضعیت موجود به سامان شود و با نورافکنی رسانهها، مانع از آثار چنین مدیریتها و آسیبهای آن بر تعلیموتربیت فرزندان این دیار شده و مدارس و دانشآموزان ایدئال و مطلوبی را به جامعه عرضه کنیم.