تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۵۲
کد مطلب : ۴۹۴۶۶۵
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج:

شیوع آنفلوآنزا در کهگیلویه و بویراحمد به مرحله هشدار رسید/ تکمیل ظرفیت بیمارستان های استان

۵
۱
شیوع آنفلوآنزا در کهگیلویه و بویراحمد به مرحله هشدار رسید/ تکمیل ظرفیت بیمارستان های استان
کبنا ؛
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شیوع ویروس آنفلوآنزا به مرحله هشدار رسیده و ظرفیت بیمارستان های استان تکمیل شده است.
به گزارش کبنا، شریفی افزود: از بین مراجعه کنندگان حدود ۲۰ درصد تست های آنفلوآنزا مثبت است و باید نسبت به شیوع بیشتر آن مراقب باشیم.
وی اضافه کرد: از مردم تقاضا داریم که دستورالعمل های بهداشتی مانند شستن دست ها، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت کنند.
سرپرست معاونت بهداشت درمان گفت: آگاه سازی و آماده سازی جامعه و محیط برای جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری و برنامه ریزی برای گسترش نمونه گیری و توزیع کیتوهای تشخیص از برنامه‌های حوزه بهداشت و درمان است.

لزوم مراقبت از افراد پرخطر جامعه
دکتر پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی از طبیعی بودن این جریان گفت و بر مراقبت از افراد پرخطر جامعه تاکید کرد.
این‌طورکه معلوم است، بسیاری از بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها دراختیار بیماران مبتلا به آنفلوآنزا است؛چرا با چنین اتفاقی مواجه شده‌ایم؟
اتفاق عجیبی نیست! پاییز و زمستان فصل آنفلوآنزا نه فقط در ایران بلکه در دنیا است و با پدیده طبیعی و معمولی مواجه هستیم.
یعنی سال‌های پیش هم به‌شدت امسال، با چنین شیوعی مواجه بودیم؟
تا پیش از کرونا که دقیقا همین بود و با شیوع ویروس کووید و همه‌گیری بیماری کرونا، آنفلوآنزا لابه‌لای این همه‌گیری، گم شد. اگر خاطرتان باشد، در همان زمستان سال ۹۸ و پیش از آغاز کرونا، با شیوع بالای آنفلوآنزا در کشور مواجه بودیم. امسال هم از دیگر سال‌ها مستثنی نبود و آنفلوآنزا به حداکثر شیوع خودش رسید. البته که شدتش در ماه گذشته بسیار بالا بود و این روزها در سراشیبی قرار گرفته است.
یعنی امیدوار به فروکش کردن آن باشیم؟
بله؛ احتمال بسیار زیادی در دو تا سه هفته آینده، از شدت بیماران کاسته می‌شود.
میزان خطرپذیری بیماری آنفلوآنزا، چقدر با کرونا متفاوت است؟
واقعیت این است که هر بیماری ویروسی، می‌تواند خطرناک باشد و باید جدی گرفته شود. موضوعی که درباره آنفلوآنزا هم صدق می‌کند و یک درصد از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا، متاسفانه فوت می‌کنند. درواقع طبق آمارهای جهانی، بیماری آنفلوآنزا، یک درصد آمار مرگ و میر دارد.
یعنی آمار خیلی بالایی نیست؟
شاید در جمعیت کم، آمار بالایی نباشد اما اگر شیوع بالا باشد و تعداد مبتلایان خیلی زیاد باشد، یک درصد از مبتلایان هم عدد کمی محسوب نمی‌شود و تعداد قابل‌توجهی را دربرمی‌گیرد.
فکر نمی‌کنید امسال با شدت و تعداد بیشتری از مبتلایان مواجه هستیم؟
واقعیت این است که آنفلوآنزا همیشه بوده اما در روزهایی که آلودگی هوا شدت پیدا می‌کند، بیماران مبتلا به آنفلوآنزا و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هم شدت بیشتری پیدا می‌کنند؛ چراکه آلودگی هوا نقش بسیار موثری در تشدید بیماری و افزایش عفونت‌های تنفسی دارد.
چرا این شیوع هرساله، با پیشگیری‌های به‌موقع کنترل نمی‌شود؟
بهترین و موثرترین راهکار برای پیشگیری اثرگذار در بیماری آنفلوآنزا، تزریق واکسن است که زمان طلایی آن اوایل پاییز و همزمان با شروع فصل سرما است. راهکاری که درزمان خودش، به دفعات توصیه وتکرار شد. به‌خصوص برای گروه‌های پرخطر که لازم و ضروری است که هرسال تزریق شود تا بیماری، کهولت سن، بارداری و ... با آنفلوآنزا همزمان و دردسرساز نشود.
هنوز هم فرصت برای تزریق واکسن هست؟
راستش را بخواهید دیگر برای تزریق واکسن دیر شده؛ چراکه ایمنی دو هفته بعد ایجاد می‌شود و به آخر فصل نزدیک هستیم اما باز هم توصیه‌ام این است که اگر کسی در گروه پرخطر قرار دارد، مانند بیماران سرطانی، بیماران مبتلا به نقص ایمنی، دیابت و ... که تا به امروز واکسن نزده و آنفلوآنزا هم نگرفته‌اند، بهتر است که در صورت در دسترس بودن واکسن، هرچه سریع‌تر اقدام کنند.
واکسن آنفلوآنزا عارضه‌ای ندارد؟
آنچه مشخص است، این‌که عوارضی که خود بیماری آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر می‌تواند ایجاد کند، بسیار بیشتر از عوارضی است که شاید واکسن بتواند ایجاد کند. موضوعی که درباره واکسن کرونا هم صدق می‌کند؛ چنانچه بررسی‌ها نشان می‌دهد که ریسک سکته قلبی در کسانی که به کرونا و آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند، بالاتر از افراد عادی است.
و اساسی‌ترین توصیه‌تان در این روزهای آلوده و پرخطر؟
ترکیب آلودگی و شیوع آنفلوآنزا، نمی‌تواند نتیجه خوبی به همراه داشته باشد؛ برای همین توصیه همیشگی ما به گروه‌های حساس جامعه که سیستم ایمنی ضعیف‌تری نسبت به دیگران دارند، این است که اولا درمحیط‌های شلوغ و پررفت و آمد حضور نداشته باشند و اگر هم حضورشان ضرورت دارد حتما از ماسک استفاده کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما

..
Iran, Islamic Republic of
با مدیریت آقای جاودان سیرت هیچ امیدی نیست.
Iran, Islamic Republic of
پناه بر خدا
Iran, Islamic Republic of
از امروز دیگه کادر درمان میشن دردونه ، تا الان هیچ خبری ازمطالبات و درخواست های به حقشون نبود، ازحالا که نیازشدید به کادر درمان احساس میشود وعده و وعیدها دوباره آغاز می‌شود
پرستار
Iran, Islamic Republic of
مردم ، برای فرار از مشکلات معیشتی و درمانی از این استان مهاجرت کنید. کسی اینجا فریادرس نیست.
محمدولایی
Iran, Islamic Republic of
نه داروی موثر وجود دارد ونه بیمارستان ودکترهای دهدشت فکری به حال غیر آشناها دارند حتی بیمار جانش لبش باشد با مسکن رفع مسعولیت میکنند
یا خوابند، یا مست‌اند یا دیوانه‌اند!

یا خوابند، یا مست‌اند یا دیوانه‌اند!

کسانی که این روزها به جای تلاش برای حل برخی از مشکلات پیش روی، نسخه مذاکره با آمریکا ...
تصاویر | زنی زنده در مترو در آتش سوخت؛ عابران فیلم گرفتند؛ کسی به یاری نشتافت؟

تصاویر | زنی زنده در مترو در آتش سوخت؛ عابران فیلم گرفتند؛ کسی به یاری نشتافت؟

هیچ‌کس کمک نکرد. تماشاگران بیشتر مشغول فیلم‌برداری بودند و ماموران پلیس و مسافران و عابران ...
نماینده مجلس: سالانه ۵۰ هزار دانش‌آموز پشت کنکوری مهاجرت می‌کنند/ ۲۵ هزار دانش‌آموز و دانشجو در ترکیه داریم

نماینده مجلس: سالانه ۵۰ هزار دانش‌آموز پشت کنکوری مهاجرت می‌کنند/ ۲۵ هزار دانش‌آموز و دانشجو در ترکیه داریم

احمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی گفت: موضوع کنکور متعلق به شورای عالی انقلاب فرهنگی است ...
1