تاریخ انتشار
چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۲۸
کد مطلب : ۴۷۵۱۵۵
در کهگیلویه و بویراحمد؛

خودکشی ۶۰ جوان به دلایل فقر، اعتیاد، بیکاری و کمبود امکانات طی سه سال

۴
۰
خودکشی ۶۰ جوان به دلایل فقر، اعتیاد، بیکاری و کمبود امکانات طی سه سال
کبنا ؛ استان کهگیلویه و بویراحمد تنها با داشتن 800 هزار نفر جمعیت و البته وجود ظرفیت‌های بالقوه و بالفعلی چون چاه‌های عظیم نفت و گاز، اراضی گسترده کشاورزی، مناطق مستعد دامپروری و وجود برخی معادن خدادادی و منابع انسانی تحصیل کرده از بالا بودن نرخ‌های تورم، فلاکت، بیکاری و آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه خودکشی، طلاق و قتل، رنج می‌برد و روزانه شاهد شنیدن اخبار تلخ در این بخش‌ها بویژه پدیده شوم خودکشی هستیم.
به گزارش کبنا، بررسی شاخص فلاکت در استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس آخرین آمارهای اعلان شده نشان می‌دهد که از نرخ ۶۰ درصد گذشته است.
اگرچه جداول مُنتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در تابستان سال گذشته استان کهگیلویه و بویراحمد را برابر با ۷.۷ درصد دانسته و از کاهش ۸.۷ درصدی آن نسبت به تابستان ۱۴۰۱ خبر می‌دهد؛ اما با کمترین مشاهده عینی در سطح جامعه به‌خوبی می‌توان به این مهم پی برد که اساساً چنین جداولی از اشتغال در این استان نمی‌تواند چندان صحت داشته باشد و بیکاری در بین تمام اقشار به‌ویژه جوانان جویای کار موج می‌زند.
نسبت اشتغال در استان کهگیلویه و بویراحمد طی تابستان ۱۴۰۲ برابر با ۳۰ درصد بوده که نسبت به تابستان ۱۴۰۱ (۳۱ درصد) افزایش‌یافته و این آمارها نشان می‌دهد که میزان اشتغال در این استان کاهش‌یافته است.
نرخ مشارکت اقتصادی در استان کهگیلویه و بویراحمد در تابستان ۱۴۰۲ برابر با ۳۲.۵ درصد بوده که نسبت به تابستان ۱۴۰۱ (۳۴ درصد)، کاهش‌یافته و این کاهش نشان می‌دهد که میزان مشارکت اقتصادی در این استان کاهش‌یافته است.
نرخ طلاق در استان هم سیر صعودی دارد.
اخبار نگران‌کننده‌ای از نرخ خودکشی در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد در فضای مجازی منتشر و بر تعداد کسانی که دست به خودکشی می‌زنند روزانه نیز افزوده می‌شود.
برخی کارشناسان معتقدند تمامی عوامل عنوان شده نظیر نرخ‌های تورم، فلاکت، بیکاری، اشتغال، مشارکت اقتصادی و طلاق در خودکشی‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد دخالت دارد و دولت سیزدهم باید برای جلوگیری از روند صعودی و تأسف‌بار خودکشی‌ها دست به اقدامات و تدابیر جدید و ویژه‌ای بزند.
خودکشی‌های روزهای اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
ایلنا در ادامه این گزارش نوشت: بر اساس آخرین اخبار دریافتی، در روزهای اخیر، خودکشی‌های متعددی در شهرستان‌های کهگیلویه بزرگ و بویراحمد رخ‌داده که یکی از آن‌ها جوان ۲۴ ساله‌ای در روستای مُندان از توابع بخش سرفاریاب در شهرستان چُرام بوده که با شلیک گلوله به زندگی خود پایان داده است.
جوان ۳۸ ساله‌ای که پدر کودک سه‌ماهه‌ای بوده نیز در منطقه محمودآباد یاسوج  یک هفته پیش خود را حلق‌آویز کرد و دومین خودکشی در استان کهگیلویه و بویراحمد در ۴۸ ساعت گذشته این استان بوده است.
دختر ۱۸ ساله‌ای نیز در روستای آب کاسه در محدوده منطقه فیلگاه در ۲۰ کیلومتری شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه دست به خودکشی زد.
دختربچه ۱۴ساله از اهالی روستای فیلگاه کهگیلویه بزرگ که در شهر بهبهان از توابع استان خوزستان با خانواده‌اش سکونت داشت نیز خود را به دار زد.
مَرد حدود ۴۰ یاسوجی نیز یک هفته پیش در شهرک جهاد یاسوج با خوردن قُرص دست به خودکشی زد و فوت کرد.
پسر مجرد حدود ۲۶ساله در روستای مَزدک در هشت‌کیلومتری یاسوج، خودکشی کرد و در روستای خود به خاک سپرده شد و این در حالی است که رفیق صمیمی همین پسر، یک هفته پیش‌تر، در روستای گنجه‌ای دست به خودکشی زده و او نیز به خاک سپرده شده بود.
خانم متأهل ۲۸ ساله‌ای در روستای نِسَه کوه ویسی در ۱۵ کیلومتری شهر لوداب از توابع شهرستان بویراحمد با شلیک اسلحه به زندگی خود پایان داد و راهی گورستان شد و خواهر او نیز سال گذشته به همین شکل و با شلیک اسلحه به زندگی خود پایان داده بود.
یک خانم مُطلقه ۲۲ساله که با برادر خود در شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد زندگی می‌کرد نیز ده روز پیش خود را به دار زد و به زندگی خود پایان داد.
مادرِ این خانم مُطلقه در سال‌های گذشته نیز خود را طعمه آتش کرده و جانش را ازدست‌داده بود.
امکان انتشار آمار خودکشی‌ها وجود ندارد/ اخبار محرمانه است
اینها نمونه‌هایی از خودکشی‌هایی است که آمار آن‌ها با پیگیری‌های گسترده به‌دست‌آمده و البته هیچ نهاد اداری حاضر به دادن آمارهای دقیق خودکشی در استان کهگیلویه و بویراحمد نیست.
برخی منابع خبری تأکید کردند که امکان انتشار آمارهای خودکشی در استان کهگیلویه و بویراحمد را ندارند؛ چراکه انتشار این آمارها محرمانه است.
به گفته رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد، معمولاً افرادی که خودکشی می‌کنند سابقه بیماری افسردگی، اختلال دوقطبی و سایر بیماری‌های روانی را دارند و گاهی بیماری‌های جسمی مثل تشنج، دیابت و بیماری قلبی دلیلی برای خودکشی است.
«بهنام نیازی»، فقر، اعتیاد، مشکلات خانوادگی و اجتماعی را از دلایل وقوع خودکشی عنوان کرده و اظهار داشت: چندی پیش کودکی ۱۱ساله اقدام به خودکشی کرده بود، فرزند طلاق بود، پدرش ازکارافتاده بود و دچار فقر خانوادگی بودند. آموزش‌وپرورش و مدرسه برای این دختر مراسم یادبود برگزار کردند که به اعتقاد من این کار، باعث می‌شود الگوبرداری منفی برای دانش‌آموزان اتفاق افتد.
برگزاری مراسم یادبود برای فردی که خودکشی کرده، اشتباه است
وی با بیان اینکه قبلاً در استان کهگیلویه و بویراحمد اگر کسی خودکشی می‌کرد، حتی افراد در مراسم تشییع او حضور پیدا نمی‌کردند و در نقطه‌ای دور از قبرستان او را مدفون می‌کردند تا نشان دهند که این عمل زشت و تابو است، خاطرنشان کرد: متأسفانه اکنون فضای فرهنگی تغییر کرده و می‌بینیم که مثل گذشته نیست.
نیازی معتقد است که نباید قهرمان‌پروری و الگوسازی شود، برگزاری مراسم‌های یادبود برای فردی که خودکشی کرده، اشتباه است و نباید این افراد به‌عنوان الگو معرفی شوند.
رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد با تشریح برخی اقدامات صورت‌گرفته از سوی دانشگاه علوم پزشکی برای کاهش آمار خودکشی‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی در سال گذشته مرکزی به اسم سِراج برای کنترل، پیشگیری و درمان بیماری‌های آسیب اجتماعی افتتاح کرد و این مرکز دارای کارشناس روان، روان‌درمانگر، پزشک عمومی، پزشک متخصص حوزه روان است.
نیازی گفت: از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و حوزه‌های نظارتی خواهش کردیم که نظارت بر عطاری‌ها و محل فروش قرص‌ها و مخدرها را افزایش دهند و برخورد کنند که در زمستان سال گذشته، یک عطاری با چهارهزار و ۵۰۰ قرص مخدر و قرص سقط ‌جنین که توزیع‌کننده این قرص‌ها در جنوب کشور بوده در یاسوج پلمب شد.
وی با اظهار تأسف از اینکه در سال ۱۴۰۲ آمار بالایی در اقدام به خودکشی در شهرستان بویراحمد داشته‌ایم، تصریح کرد: به عقیده ما، خانواده‌ها سعی نکنند با حرف‌زدن با بیمار و مشاوره و صرفاً منصرف‌کردن او از خودکشی، حُجت را بر خود تمام کنند؛ بلکه باید فرد را حتماً به حوزه درمان بیاورند و زیر نظر پزشک متخصص اعصاب و روان دارو استفاده کند.
رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: وقتی افکار خودکشی سراغ یک فرد می‌آید صرفاً گفت‌وگو با یک فرد مُعتمد یا بزرگ خانواده، مشکل را حل نمی‌کند؛ بلکه باید فرد زیر نظر دکتر روانپزشک دارو مصرف کند و از سویی اگر نوجوانی هیچ بیماری روانی و زمینه‌ای نداشته باشد؛ ولی برای اولین‌بار اقدام به خودکشی کرده است، آموزش‌وپرورش باید حضور فعالی داشته باشد و او را به حوزه بهداشت و درمان ارجاع دهند.
نیازی افزود: از شهرداری‌ها خواسته‌ایم از نصب بنرهای ترحیم در سطح شهر خودداری کنند؛ چون سیمای شهرها را افسرده می‌کند و ممکن است قهرمان‌پروری شود و افراد الگوبرداری منفی از این موضوع کنند.
شاهد شیوع پدیده شوم خودکشی در استان هستیم
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد اما با اظهار تأسف از وقوع پدیده شوم خودکشی در سنین مختلف در این استان، اظهار داشت: عوامل مختلفی دست‌به‌دست هم می‌دهند تا یک خودکشی اتفاق بیفتد و متأسفانه در استان ما شاهد شیوع این پدیده شوم و تأسف‌بار هستیم.
«مسعود نوری» گفت: مُتولیان اصلی، موضوع خودکشی را دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی برعهده دارند و برخی نهادهای دیگر به‌عنوان نهادهای مُعین در این موضوع می‌توانند ورود داشته باشند.
وی با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد اگرچه دارای مواهب الهی و منابع انسانی تحصیل‌کرده و کارآمد در حوزه‌های مختلف است، خاطرنشان کرد: متأسفانه وجود برخی مشکلات اقتصادی از مهم‌ترین علل وقوع خودکشی‌ها در این استان شده است.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اظهار تأسف از اینکه زیرساخت‌های لازم برای ایجاد روحیه نشاط در استان کم است، یادآور شد: ما معتقدیم باید تمامی نهادهای فرهنگی و عمرانی برای فراهم‌کردن این زیرساخت‌ها، تلاش‌های بیشتری از خود نشان دهند.
نوری گفت: استانداری کهگیلویه و بویراحمد برای ارتقای روحیه نشاط باهدف پیشگیری از روند صعودی پدیده شوم خودکشی در مناطق مختلف این استان قصد دارد پارک‌های بانوان را فعال‌تر و شاداب‌تر کرده و از سویی در برخی از مناطق آسیب‌زا نظیر حاشیه شهرها و یا روستاهای مهاجرپذیر پرجمعیت، اقدام به تأسیس اورژانس‌های اجتماعی تحت حمایت بهزیستی با حضور مشاوران و کارشناسان کند.
وی از تهیه و تدوین ۹ طرح تخصصی برای ایجاد نشاط اجتماعی در استانداری این استان هم خبر داد و اظهار داشت: برخی از این طرح‌ها هم اکنون در برخی استان‌های کشور در حال اجرایی‌شدن بوده؛ اما متأسفانه به دلیل نبود زیرساخت‌ها و اعتبارات لازم، امکان اجرایی‌شدن آن‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود ندارد.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد از حضور مدیران استانی در شورای اداری شهرستان‌های استان با محوریت استانداری هم خبرداد و ادامه داد: برای اولین‌بار، استانداری اقدام به برگزاری نشست شوراهای اداری شهرستانی با حضور مدیران مرتبط استانی باهدف مقابله با پدیده خودکشی کرده و این نشست‌ها ماهیانه برگزار می‌شود.
رسانه‌ها از اخبار نادرست در حوزه آسیب‌های اجتماعی خودداری کنند
نوری در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از شیوع برخی اخبار در فضای مجازی و رسانه‌ها حول محور آسیب‌های اجتماعی، یادآور شد: متأسفانه گاهی شاهد شیوع برخی اخبار نادرست در حوزه آسیب‌های اجتماعی هستیم که معتقدیم بار منفی این‌گونه اخبار برای استان به‌مراتب بیشتر از بار مثبت آن است.
وی گفت: نبود فرصت‌های اشتغال و بیکاری در استان کهگیلویه و بویراحمد از دیگر دلایل وقوع برخی خودکشی‌ها بوده که می‌طلبد دستگاه‌های صنعتی استان نسبت به احداث و راه‌اندازی کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی باهدف فراهم‌کردن بسترهای اشتغال‌زایی تلاش‌های بیشتری از خود نشان دهند.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اینکه در صورت اجرای پروژه‌های گردشگری نظیر تله‌کابین یاسوج به طور حتم علاوه بر اینکه شاهد فراهم‌شدن فرصت‌های شغلی جدید هستیم شاهد افزایش روحیه نشاط و اُمید در بین جوانان نیزخواهیم بود، اظهارداشت: در سالجاری برنامه‌های ویژه‌ای برای گسترده شدن فعالیت‌های علمی و میدانی باهدف کاهش آمار آسیب‌های اجتماعی بویژه آمار خودکشی را در نظر گرفته ایم.
خودکشی ۶۰ جوان بدلایل فقر، اعتیاد، بیکاری و کمبود امکانات طی سه سال
«سید جواد هاشمی مهر» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: آمار خودکشی در سطح استان بالا بوده، به‌طوری که رتبه اول تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
«مهدی روشنفکر» نماینده بویراحمد واحد هم گفت: فقر، فلاکت، بدبختی، آسیب‌های اجتماعی، کمبود امکانات و تجهیزات در برخی از مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد بیداد می‌کند و مشکلات زیادی را بر مردم این استان مُستولی کرده است.
وی بدون اشاره به نام شهرستان و یا منطقه‌ای در استان کهگیلویه و بویراحمد در ارتباط با آمار تأسف‌بار خودکشی، اظهار داشت: آمار این استان در خودکشی بسیار بالا است به‌گونه‌ای که در یکی از مناطق، طی سه سال، شاهد خودکشی ۶۰ جوان به دلایل فقر، اعتیاد، بیکاری و کمبود امکانات هستیم.
حمید پیروی نایب‌رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی هم پیش‌تر گفت: در استان‌های زاگرس نشین آمار خودکشی بیشتر بوده و به نسبت جمعیت، خودکشی در استان‌های ایلام، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از سایر استان‌های کشور است.
وی افزود: عوامل مختلفی در خودکشی افراد دخیل است، از عوامل اقتصادی و اجتماعی گرفته تا مشکلات روان‌شناختی، حدود ۶۰ درصد از افرادی که خودکشی می‌کنند، حین انجام خودکشی، افسردگی داشته‌اند.
نایب‌رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی تأکیدکردن بود که دولت سیزدهم بایستی توجه بیشتری به استان‌های زاگرس‌نشین در موضوع آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه پدیده شوم خودکشی داشته باشد.
کسی که خودکشی می‌کند همانند یک قاتل و مجرم در پیشگاه خداوند حاضر می‌شود. چون او هم یک نفر را کشته است و آن فرد، خود شخص است؛ بنابراین خودکشی، همان قتل است و فرد قاتل محسوب می‌شود.
به همین دلیل است که بر اساس روایات این نکته مشخص می‌شود که کسی که خودکشی می‌کند بسیار سخت‌جان می‌دهد. وقتی فرشته‌های عذاب بر او نازل می‌شوند، آن‌ها در حالی هستند که به خود ظلم کرده‌اند. چنان‌که در قرآن کریم می‌فرماید: «إِنَّ الَّذِینَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلَائِکَةُ ظَالِمِی أَنْفُسِهِمْ؛ آنان که فرشتگان، جانشان را در حالی که ظالم به خود بوده‌اند می‌گیرند.»
و فرشتگان به آن‌ها می‌گویند: «بَلَی إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ بِمَا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ؛ آری، خداوند به آنچه انجام می‌دادید عالم است.»
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
عامل اصلی خودکشی
فقر فقر فقر فقر و آینده نداشتن
ولا غیر
صادق
Iran, Islamic Republic of
(( ... برگزاری مراسم یادبود برای فردی که خودکشی کرده، اشتباه است))
تو که با مدرک عمومی در موضوعی که تخصصی هست ، اظهار نظر می کنی !!!!
وقتی مدیر سلامت روان استان ، لیسانس پرستاری داشته باشه ، وقتی یه بیمار کارشناس سلامت روان معاونت بهداشتی باشه ،
وقتی یه بهیار مسئول سلامت روان گچساران باشه ، باید منتظر عواقب بدتری بود !!!
خطاب به صادق
Iran, Islamic Republic of
آقای دانشمند، جناب سراسر مغرض
اسمش روشه... میگن خودکشی.. یعنی نه در ملا عام بلکه در خلوت و خفا خودش رو میکشه... الان فهمیدی چیشد؟
خود.... کشی.. چند بخشه؟ حالا صداشو بکش.. آفرین. شد خودکشی..
ربطش به مسئول سلامت چیه؟ اگر شما دانشمند نخبه اجازه میفرمایی، برای 800 هزار نفر جمعیت نفری یک مامور بزاریم که شبانه روز اینهارو تعقیب و مراقبت کنند بلکه خدای نکرده هنگام خودکشی جلوشونو بگیرند. فقط جسارتا برای استخدام 800 هزار مامور نیروی انسانی و بودحه نداریم چی دستور میفرمایید جناب صادق دانشمند؟
چقدر در راستای فرهنگ سازی و شفاف سازی این پدیده شوم کار فرهنگی در حوزه های سمعی و بصری و سینمایی از متولیان امر چه صدا و سیما چه وزارت ارشاد انجام شده؟
وقتی همه میدونیم عمده علل خودکشیها بدلیل فقر و عدم شغل و بدنبال اون حس ناامیدی نسبت به آینده هست برای حل این معضلات در حوزه های وزارت کار، صنعت در بخش تولید و قص علی هذا چه کاری انجام شده؟
وقتی سواد نداری بیخود نظر نده جناب بیسواد.. حوزه سلامت نگهبان مردم نیست. حوزه سلامت مسئول فقر و بیکاری مردم نیست. حوزه سلامت اول توصیه میکنه بعد بیمار رو در صورت نیاز درمان میکنه.. اونم بیماری که با خودش مراجعه و با درمانگرش در مورد اظهار بیماریش صادق باشه.. کدام ادمی که قصد خودکشی داره میاد داد بزنه منو بگیرین دارم خودمو میکشم؟
بویراحمد
Iran, Islamic Republic of
نگران نباشید تنها چیزی که برای مسئولان ما اهمیت نداره جون و رفاه مردمه اگه به جای این هم زبانان ما که اینجور رفتند یه فلسطینی بود چند روز تیتر اخبار صدا و سیما ی میلی بود
ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص؟

ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص؟

مادر ترانه علیدوستی در صفحه‌ی شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد که این بازیگر مشهور به ...
مشکل ۵۰ ساله بازنشستگان حل شد

مشکل ۵۰ ساله بازنشستگان حل شد

با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور، معضل چندین ساله بازنشستگان کشوری در خصوص تأخیر در برقراری ...
مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

اگر قدرت اقتصادی ما به شکلی بود که پول ملی ما «ریال» از ارز‌های مسلط بر بازار‌های بین ...
1